About

Tuesday, April 17, 2012

.: kaMi ke PD - epiSod 1 :.

As salam..
amboi berepisod pulak ye..
padahal cerita takde la sangat..gambar je lebih..hee~

Tarikh : 7.4.2012
Lokasi : Pusat Latihan Asas Tentera Darat, Sirusa, PD
Program : Sesi tamat latihan tentera darat
Yang terlibat : Anak saudara (anak sulong kakak ke-2 mama )

layan je sebahagian gambar yang sempat si snap..
gambar tentera berbaris...next n3 please...hehe~

tak sempat jenjalan kt muzium yang ada..cuaca panas, sian anak2..hu~

bangun seawal 3.30 pagi, buat bekal bihun goreng (my kakak yang masak.lala,,) bertolak seawal 5 pagi dari Bkt Jalil..


rombongan kami - family kakak no.2 - my kakak no.4 (dinor family & anak2), pak ucu a.k.a adik mama nan seorang dan mak a.k.a tok kedah ~

anak abah~

anak mama juge =P

seawal 7am orang dah penuh..meriah~

abang ipar (anak sulongnya yang masuk tentera tu..dari Kulim ^_^ dan my adik

setia je pak ucu mendokong Hakeem.. banyak s0nang si mama =P

~kami

lagi~

good boy~ senang bawak kam0 jalan2...tak senangnya..kam0 ni taknak bestroller..mau berdukung gitu jer.. hu~

isi tangki..bakal ibu 'Jangan tiru aksi ini'.. kasi susu ibu ye..ngee~ =P


to be continue..... ^_^

11 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya dapat pi jenjalan ek, kita dah lama la tak ke melaka....

azzey said...

mcm drama bersiri plak ek. ada episod2..:)

Salina@IbuAqil said...

X per kak iena..
Picca yg bnyk tu pun dah cukup menceritakan segalanya..
Meriahnya jenjalan cuti2 dia.. ;D

~Siti Hajar~ said...

Hakeem good boy, nmpk comel je dikendong gitu, cam anak patung...hehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

mek na..if boleh hakeem jgn biasakan buh dia mengahadap ke arah depan ..biar dia hadap kita..hakeem akan suka nak tengok luar tapi bila dia dah cukup stimulation, dia bokeh nyorok sendiri kat badan mek na n tido...tapi baby yang duduk ngadap depan, stimulation hanya akan berenti bila parent yang pusingkan diorang balik

sesetengah baby lebih happy kalau ngadap ke depan.. tapi baby happy kejap je. Sebab senang dia get over stimulated

Stimulation tu apa apa yang beri rangsangan pada bby.. apa yg diorang nampak.. bunyi.. colours.. orang lalu lalang

LYAfrina said...

ramainyer....
smpai khemah kt tepi jln tu

haslina said...

alhamdulilah, relation yg rapat dalam keluarga.
semua perkara sama2 berkongsi.
suka tgk.

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal. bestnye jalan-jalan. i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

ct rahani said...

mesti meriah ni kak.. siap berepisod2 lagik.. hehe.. comel la hakeem.. nampak montel jer..

Imah Dinor said...

mg best...tp awal2 lg dah txciden..trus ilang mood nak bgambo sakan..hu....

|| NaFiRaa || said...

meriahnnye.. x panas ke??? baiknye hakeem.. diam jek dalam carrier tu~