About

Friday, April 13, 2012

.: 1 ApRiL menjeJak Kota Melaka :.

Salam Jumaat..

Cerita pendek..
penat menunggu loading gambar
tempek je sebahagian dulu..
kenangan di Kota Melaka..

selepas hadiri Majlis kenduri..singgah sebentar di Kota Melaka..
cuaca panasssssssssss... sekejap je jenjalan..
harus terjah lagi la lepas ni..tak puas jalan2..

jalan2 berjemaah..
si kecil..sabar dan tak banyak ragam..
cuma sedia maklum Hakeem tak suka berstroller, lebih gemar ber'baby carrier' je..
layan......

sampai sudah~

isi minyak..hehe~

ntah apa2 abang long, abang beca tegur dan naikkan dia atas beca pun nak nanges..hehe..sibukkan si abah dia je.. ^_^

keluarga kecil kami ^_^

candid

jalan2 beramai2.. tengah penas terik~

candid~adik2 ipar sempat bertukar baju, mama je malas..hehe...layan je jln2 berbaju kurung =P

candid lagi..Family IL~

pic last utk n3 ni (tak larat nak tunggu loading piccas..hu~)..nanti smbung lagi..
..to be continue... ^_^

p/s Hari ni baru start anak2 bersama 'baby sitter' baru mereka..hehe,..baby sitter la sangat.. my SIL la jagakan..buat sementara waktu..harap semua urusan harian dipermudahkan..Amin..


24 comments:

amy said...

wah has..best tu jalan2 melaka..kami baru plan ni coz family ajak pi melaka..dok survey2 tempat2 best :)...

Lady Rina said...

dah lama tk g melaka..suka makan ikan bakar kt sana...:)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

hakim tue banyak muka mam dialah...
suka dapat jalan2

LYAfrina said...

seronoknya eina..sungguh..lya tringin nk ke melaka.... bila la blh smpai

eB ezrin said...

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ps: upload la lagi plssssssssssss :)

RiEda96 said...

hehe, best kan melaka, naik bot tengok kampung morten tak??

Nens Collection said...

abg long..hensemnye dgn spek itam die..hensem!

Zue AnnaLeeya said...

sonot yer pi jln2 melaka...
muka si abah mmg sejibik FIL eina kan????

Fieza79 said...

melaka mmg best kan...tp tu lahh melaka panas skt kan...

walaupun jenjalan dgn anak kecik tp tk terasa penat nya sb best..

fieza pun tgh plan..insyaallah nk jenjalan firas..hee

ch@ said...

uiii larat akak berjalan tgh pns. tapi, mmg pun masa kita pergi dah petang pun panas berdenting lagi. rasa nak jejalan sana lagi la, bestkan. maintain je hakeem.

mama rifQy said...

amboii..ensen abg arif! berspek mata lagiiii

Imah Dinor said...

mmg xpuas jln2 kat melaka...mmg byk tmpt2 menarik..kena p tido sana baru bestkn...teringat pulak time aku baru dpt baby k2 ari tu pun adik yg tolong jaga kejap aka mamalieyna ler...dsbbkn pngasuh asal SIL dah bpindah ke rawang....semoga tugas pengasuh baru dpermudahkn...amin....

wan nurul hezrina said...

percaya tak eyna..nurul yang lama n kampung kat melaka tapi tak pernah bergambar atau naek kapal muzium2.hikhik.nnt kena g lah=)tapi skangnie melaka amat2 panas.tak tahan panasnya

|| NaFiRaa || said...

waahhhh..sonoknye.. cuti2 malaysia neh~ :)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

nape ngan pengasuh lama?
ceciter ce citer

Irfa said...

hai..dr blog dinor family ;)
dah lama x ke melaka.
igt cuti skolah bulan 3 nak pegi tp tak jadi..pdhal 2 jam je dr rumah

Ena said...

wahhhhh...

jalan2..

syoknye..
kemain lg dak arif ngan specnyer.. encem!

Nur Hawa Mohd Zin said...

best tak melaka...hehe..bangga bila rakan blogger datang melaka

Diksu said...

macam mane seronok kek bercuti di Melaka?

Diksu said...

macam mane seronok kek bercuti di Melaka?

~Siti Hajar~ said...

Km xsampai lg melaka, Hakeem yg tecit tu pun dah sampai...huhu

Ingatkan hr ni eina nk citer psl tukar bbsitter baru, rupanya sangkaanku meleset...haha

eh! SIL yg jaga plk..???

Nad @ MamaZakwan said...

bergaya abang arif ngan spek itam :)

kak, tu adik ipar yg bertunang aritu ek?

nape ngan bb sitter akak tu?
tak sabar2 ni...

hepi wiken sis! :)

Mala Nasohah said...

Saya follow mamalyna...:)
http://adeqrifqi.blogspot.com/2012/03/rebut-hadiah-special-dari-mala-nasohah.html

ieda said...

seronoknyee jalan ramai2 nie ..
hurmm bilelahh akk nak sampai melaka nie .. langkawi punn x sampai layie .. semua kena plan baik2 .. ;)