About

Monday, March 12, 2012

.: suDah beLi :.

Salam Hari Isnin..
n3 seperti biasa, autopublish...huu~

seperti tajuk itu..
sudah pun beli... buai elektrik seperti permintaan Ibu pengasuh..
harap2 lepas ni, senang Ibu menguruskan Hakeem dan baby Lisa..
baby Lisa yang Ibu jaga pun mungkin Mamanya dah belikan buai  elektrik juga..
sama2 la tidur dengan nyenyak ye anak2..
Ibu ada abang Long arif dan kakak Jihah untuk diuruskan lagi..

harap dipermudahkan urusan Ibu menjaga anak2 mama dan dua anak2 lain tu.
Amin...

oh ya..mama beli Buaian Elektrik tu di Babyland Sea Park, PJ..
rekemen dari member ofis mama..
paling murah boleh dapat RM199.. ada beberapa jenis lagi..lagi mahai2 belaka..hee~

sudah singgah di Babyland tu..
mama ni memang ler taksah..nak jugak menjeling2 ke benda lain..
dan berjaya merembat 'benda baru' untuk Hakeem..

ni haaa... baby carrier..
sebab susah nak berjalan dengan berstroller kan..(hakeem takmo duduk dalam stroller)
beli la baby carrier ni..
Oren jugak jadi pilihan..hee~

~testing 1,2,3 hee~ boleh dipakai secara sling gitu or, galas silang macam biasa..rekemen baby below 3month, kena sling camni..tapi kejap je ni Hakeem rimas, kena la galas silang macam biasa tu..

Abang long punya dulu pernah beli, tapi ntah mana pergi..
so, terpaksa beli yang baru..

sebagai percubaan pergi jenjalan ke SACC Mall, SA after balik dari Babyland tu..
herm...masih baru pada dia..
bila mengantuk, menangis jugak dalam tu..
kasi 'Puting' baru diam..huu~ Hakeem... Hakeem..

Balik dari Sacc singgah rumah Ibu, terus pasangkan buai elektrik tu..
senang hari ni terus berbuai baru kan.. ^_^

p/s abang long nampak kurus sket dah, susah nak makan lagi, tapi Alhamdulillah Susu dia dah mintak..minum susu je banyak..makan takmo..huhu~



17 comments:

izan mama mia said...

buaian lektrik tu tak bahaya ker?..sbb izan tak pernah guna...

ch@ said...

oh sungguh cantik baby carier tu kak. adli guna giant punya je. hahaaa. wah hakeem naik buai elektrik, mesti tidur nyenyak dan cepat besar. tidur adli dah 360 darjah pusing macam kakak dia jugak. kadang-kadang kaki kakak naik atas adik, kadang-kadang terbalik. tapi dua-dua nyenyak macam tak mau bangun. hahaaa.

ejaMaria said...

hehehe... kalau pengasuh akak dia pakai manual je... klu buai elektrik mmg bole tinggal... tapi yg tak best bila takde buai tu... haru nak mengenjut cara manual...

MamaYatie said...

waah..mesti senyum lebar ibu kan..kalo baby yg jenis nak berayun yer mmg tak leh wat apa dah.terpaksa ler kan...

arif dah ok ker??

Sue said...

lieyna, buai letrik tu tak laju ke? coz yg sue penah tgk, laju jugak la bila dia membuai... kena hati2 la guna yea... n one more thing, actually kita ni sbnrnya tak digalakkan guna buaian. tp mmg nk memudahkan kita, so guna je la buaii.. jee same with me gak. tp i always remind my maid, buai slow2 je. sbb kalo laju, nnt boleh efek kat otak coz gegaran tu kan... bahaya! n kena letak bantal bwh buai.... nway abg long makin ensemmmmm!

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

mek na..semalam sy pon pegi babyland tu..beli bumbo seat..nnti kasi tempek2 gambor kat sini..:-)

mama rifQy said...

na pon pakaikan iqy ngan buai letrik dulu..hoho..mmg dah serik..kuikui..kalo leh taknak dah gune buai tuh..harapnye la.

ADEEYA said...

Hehehe abang long cepat lah sihat leh makan banyak2 :))

Fieza79 said...

hurmm firas pun berbuai pki buaian letrik eina..sng keje kan...hari2 hangkut bnda alah tu ke sana ke mari hehee...

wahh cute carrier tu..oren..! tu la kan yg lama ntah ke mana carik xjumpa..sama la fieza pun last2 bli je baru...

RiEda96 said...

budak2 sekarang demand kan.. tapi apa bleh buat, kdg2 kiter terpaksa ikut demi menjaga kemudahan semua pihak.. dah bsar abang long.. dah kurus banyak.. hehhehe

eima said...

tu pesen abg fahim tu berbuai lektrik tp kat rumah kat rumah pengasuh bg yg biasa saje ,... hehehe

haslina said...

sling saya punya brand baby bjorn, pakai since haziq lagi. alhamdulilah masih okies.
mmg x pernah juga pakai buaian electric.

wan nurul hezrina said...

buai elektrik2 ada kelajuan kena selaras tak?oklah bleh duduk diam2 n tido lena.

kalau menurut fakta di dunia,negara singapore yang paling banyak guna buai sbb katanya tido kanak2/baby lebih berkualiti n baby berkembang ngan baik sekali.

Masya said...

oren jugakk comeyy...

kenapa abang xmoo makan, cuba akak campurkan dalam susu dia vitamin syrup keluaran appeton memang untuk bagi budak² selera makan.. manelah tahu ok...

Salina@IbuAqil said...

Teringat plak si Aqil dlu..
24jam nak berendui buai letrik..
Dia pon mcm tau2 jer buai tu berenti diapun bgn..
Ayarkkkkkk!!

Nad @ MamaZakwan said...

wah,dah beli gadget baru jugak
hehe
ye la kak..
arif nampak kurus sket
tp tambah tinggi :)

ct rahani said...

sy dua2 anak guna buai karen.. tapi sama je masa mula2 nak tido tu kena sy enjutkan dulu.. klu x meraung2 la diorg x nk tido.. bila dh tido lama la sebab berenjut je kan.. :)