About

Friday, March 9, 2012

.: KeSihaTaN ANak-aNak :.

Salam hari Jumaat..
Alhamdulillah Jumaat muncul lagi..
esok adalah hari untuk bersantai bersama anak2..
best sangat2x.. ^_^

Lama tak bercerita live..
n3 sebelum2 ni, autopublish saje..
ini ada kesempatan sket..
update kesihatan anak-anak..
arif baru baik dari demam panas, 2 hari berturut..
masuk hari ke-3 semalam, dah ok..sihat..

tapi masih tak berselera makan or minum susu or minum air masak..
dia yang takmau..
kehendak nak makan ada..
siap request nak susu.. nak nasi or nak mee..
tapi bila bagi takmau makan pun..

hu~ rupanya pergi cek semalam..
ada tonsil di tekaknya..
itu yang dia susah nak menelan sesuatu..
tak rasa nak makan or minum..hu~

hari ni, mood nak minum masih kurang..
susah hati jugak.. sebelum ni dia kuat minum n makan..
minggu ni, sepanjang minggu..dia takmau..
mood pun tak ok...mudah nak marah orang..hee~

yelah perut lapar kan..tapi tak makan tak selesa tekak..
alahai....
harap cepat la sihatnye..

si adik...
Alhamdulillah sihat walafiat..
cuma susah sket nak tidur siang..
kalau masuk buai, kata ibu nak kena dok buaikan jer..
tak bleh ke mana, selagi dia tak lena betul2..
dan memang dia susah sket nak lena siang..

malam dia sangat nyenyak! ^_^
mama sedap la kan, malam je dempek dengan dia..
Ibu pengasuh request belikan buaian eletrik..
herm..esok kena pergi mencari la..
dah tau tempat nak tuju..

babyland sea park!
apapun, sentiasa doakan kesihatan anak2 sentiasa baik2 saje..
kalau demam pun harap tidak la berpanjangan..
Amin..

Happy weekend to all ~ tiada gambar n3 hari ni..hee~

14 comments:

eima said...

hakeem tu pesen abg fahim asek nk berbuai je ... huhuhu

fahim pun demam panas sbb tonsil ... selagi tak besar mmg attack je la tonsil tu

Izan Ishak said...

kesiannya arif demam ye. kalau tonsil bengkak mmg cantu kan eina. tak selera nak makan/minum...

harap2 abg long cepat sembuh ye!

Nad @ MamaZakwan said...

hepi holiday kak eina!
slamat bershopping gak esok!
moga arif sehat sprt sediakala ;)

Mamamya said...

kebetulan sama plak situasi kita iena...anak2 x berapa sihat minggu ni (dgn mamanya sekali) mujurlah arini last day sekolah,blh la dia org rehat2 kat umah.

Aina RifQi Closet said...

salam k.lina,,

waah..arif dh ada adik kecik ye...

lama x buka blog k.lina - sejak2 dh xde blog sy - Life is beautiful - deleted 2010 dulu xsilap..ms kat sabah lg..

hehe..k.lina ingt lg ke x sy ni x tahu la...

-aisyahumaira- ibu balqis

Nur Hawa Mohd Zin said...

kesian anak2 akak...hujung minggu santai kat rumah je la nampaknye ye

MamaYatie said...

lor hai..ciannya arif..makan moi pun tak mo ker?makin slim pulak nnt..

amboi si kecik tur..nak duk endoi jer ye...ke sebenarnya nak menempek ngan mama dia..hehe

ch@ said...

hopefully ariff lekas sembuh. arif tu hendak besar lagi agaknya kak, tu yg demam tu. hakeem tu mmg dah kurang tidur siang, tapi dia tetap akan tidur juga. adli pun sama dulu.

Fieza79 said...

kesian nya arif demam...msti mencabar kan skrg ni dgn si kecik tu lg...hrp2 cpt sembuh ye abg long..

mmg weeknd msa yg slu di tgu2 kan eina...

haslina said...

semoga abang long cepat sihat hendaknya. risau klu anak2 kecik sakit kan eina.

buat adik hakeem, jgn nakal2 ye sayang. cian kat mama ye.

Ena said...

sama ngan dak irfan.. bila tanya nak makan.. nak katanya.. bila kasi tak mau.. rupanya dier tak sihat.. huhu

ADEEYA said...

Happy weekend. Get well soon Arif! :)

mama rifQy said...

alahai kesian lak arif!! ade tonsil mmg sshb nak telan ape2 kan?

wan nurul hezrina said...

kalau anak2 demam mmglah risau.kalau dua dua demam lagilah bertambah tambah risau.harap semuanya cepat2 sembuh