About

Tuesday, March 13, 2012

.: keGunaaN pLaypaN itu :.



As salam..
sambung ayat dari tajuk tu..
kegunaan playpan itu ....adalah untuk menukar diapers or salinkan baju untuk dimandikan..!

yup..itu je kegunaan playpan setakad hari ni..
Hakeem tak tidur dalam playpan tu lagi..
ntah bila masanya ntah..
sekarang cuma berbuai dan malam tidur di tilam disamping mama..
herm..

sesekali je menukar diapers kat tempat khas di atas palypan tu..
agak selesa di situ dia..
see... dah mampu tersengih2 ni haa..






dah ada yang bertanya pasal Playpan ni..
nak beli.. mengidam katanya..(member ofis, dia tengah preggy skrg)..
katanya kalau k.ina tak guna jual la kat dia..
herm.... tengah fikir2 ni.. ^_^

agak2..berguna tak tuk masa akan datang playpan ni..?
buat masa sekarang, rasa macam tak wujud playpan ni pun takpe..huu~

suggestion kawan2? ^_^

p/s esok adalah harinya..lalala.. =P


19 comments:

mummy_ayu said...

ala2 tomeinya dia senyum..
[pendapat Ayu la..jgn jual, sayang
nanti bila hakeem dah besar sikit, dah leh merangkak misalnya..leh letak dlm playpen tu masa Eina buat keja
so..takde la dia merangkak jauh2..

LYAfrina said...

oloo..comel sgt2..

eina..kalo jrg gna ok j jual.. sbb bila dh besar xleh gna playpan ni kan..

Iela Fazielah said...

buat ms skrg playpen mmg xbyk guna...dulu ms irfan kecik ila bl jugak playpen ni... kegunaan utama bila time org dtg or kita nak dok kat area hall... so leh letak baby dlm playpen... xdela dia dok atas lantai or sofa... 1 lg bila dah besar sikit leh dia main menan dlm tu sementara kita buat keje nak mengemop ke...memasak ke...

zaidah said...

playpan tu guna sekejap ajekan bila hakeem mula besar dah x bleh guna cuma bila kita gunakan playpan tu memudahkan untuk kita buat kerja.....

mamashikin said...

dah besar dah...cepat sungguh masa berlalu..sy jer tgh tgu hari..huhu lambatnyer..
klu space bnyak kat umah, boleh jer beli playpen nih..sb berguna juga..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

kalau ada orang nak jual ajelah..sebab guna pun tak lamakan...

Nad @ MamaZakwan said...

sokong mummy ayu
skrg mmg tak nmpk kegunaannye
tp nnt bile hakeem dah pandai merangkak
masa tu plak kak eina nak masak, nak mandi
dah payah..
kalu ada mende ni bleh gak die main2 kejap dalam tu
letak luar, alamatnye, ada la mende yg die godek2 nnt..
takpun skrg ni, bungkus jek dulu letak bawah lemari kalu takde guna sangat, heheheh

mama rifQy said...

wah comelnye playpan ni!! sangat menarekk..hehehhehehe

RiEda96 said...

cey.. dah pandai senyum dah.. badan semangat.. cam abang gak dulu.. tapi dia lagi berisi sket dr abang kot.. huhu..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

nnti si kecik ni dah besor skit..nak pegi sana sinun better buh dalam tu je mek na selamat skit..sayangla la nak let go

::NureeN:: said...

rasa x yah jual kot.. syg la nk jual.. ada kegunaan dia masa akan dtg :)

haslina said...

di kg mmg ada satu.
di rumah kl ni ada satu yg kayu.

tp since anak masuk je 3 bulan x duduk/letak da dalam tu.
sesuai utk baby2 gitu.

|| NaFiRaa || said...

comeynye senyum~ :)

Masya said...

jual jerlah kalu tak berguna.. nanti duit tu boleh beli bende lain yg hakeem guna ....

Fieza79 said...

mcm syg je kan..ntah la ikut keperluan..lau mmg dh xguna let go je lah...

fieza sblum firas ni pun dh let go playpan..last2 terpaksa bli baru hehee..

eB ezrin said...

guna rsnyer :)

Mamamya said...

jgn jual la iena...sayang. dulu lieya belikan afiqah..mula2 mmg x guna tp bila dia dah umur 7-8 bulan...dia dah blh tido kat situ n skrg firas pun tido kat playpan ni jugak (tp lieya beli yg kayu)


esok hari apa tu.... :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..ceria jer hakeem duduk dalam tu..comeiii..

pendapat lily..kalau tak guna baik jual..betul gak tu..boleh beli benda lain..^^

ch@ said...

so comels. hakeem aunty cha jatuh hati dengan senyumanmu itu.