About

Thursday, March 29, 2012

.: HaRi 'dia' puLa diRai :.

As salam..

Hari ni, ada checkup Hakeem 3 bulan..
harap semuanya ok..

ooh ye update terkini pasal abang long..
Alhamdulillah sihat dah dia..
result after jumpa Pakar hidung hari Isnin lalu..
tiada apa2 yang serius..
cuma panas terlampau yang buatkan saluran darah pada hidung membengkak
dan pecah 2 hari selepasnya.. makanya berdarah la hidung..

doktor cuma bagitahu apa patut dibuat jika perkara macam tu berlaku lagi..
bila hidung berdarah tiba2..
picit hidung, tundukkan kepala dia dan tuamkan ais di kepala..
harap2 perkara2 macam ni tak berlaku lagi..Amin..

berbalik pada tajuk..
hari 'dia' dirai.. 16 mac lalu..di kampung Pontian..
kebetulan, petang tu, orang datang rumah utk Majlis pertunangan SIL pada keesokan harinya..
orang datang tuk siap itu ini..
ada budak2..bleh la potong kek, alang2 kan..

tapi kek takde la special..
pagi tu je, keluar mencari..takde tempah2 pun..
mana ada depan mata je..
apapun....janji anak happy~ ^_^

Mickey Mouse penyeri kek..hee~

tak cabar~hee

excited memang excited...masuk 3 tahun baru lebih faham erti 'happy besday' ^_^

bangga dia kawan2 nyanyikan lagu happy besday utk dia..hee~

terharu tapi wajah biasa..hee~

tiup lilin sampai kena bibir..ekeke =P

tak sabar nak belak kek dia..panggil adik dl jap~

adik harus interframe juge yee~

anak happy~ makayah pun gumbira~

mereka yang sama2 meraikan 'dia'

next year 4 tahun pulak, haih terasa cepat pulak masa berlalu ^_^

p/s n3 pasal majlis SIL pun tak sempat2 nak publishkan lagi..huu~

14 comments:

fieda said...

abg long plk yer dirai..nak cikit kek tu....semoga jadi anak yg soleh ye..

haslina said...

alhamdulilah abang long sihat. tumpang risau juga bila baca pasal hidung berdarah tu.

happy birthday juga....
;)

Gieyana said...

Hepi birthday utk Abg Long..sian dia psl bdarah hidung yer..kalau daku sure panik gak tue...

Time preggy Nureen dulu slalu gak bdarah hidung..:)

sue zainun said...

amira haritu pun hidung berdarah, cuaca panas sangat kan..
sedap dapat makan kek :)..

~Siti Hajar~ said...

Sempat jugak celeb bday kat kg yer, untung la ramai sedara dtg time tu..

Adik Hakeem serius je..

cik puan said...

salam jengah

Zue AnnaLeeya said...

comei kek ayep....
hakeem pon teruja tgk kek abg yer????
tak sabo nak sambut besday sdiri tu... hehehe...

Nad @ MamaZakwan said...

ye la..
lupa pasal letak ais tu
btul2..
cube tuamkan ais

best jek celebrate besday
wpun simple
tp bile tgk anak hepi
kite pun lega...

rase nak nanges kan kak..
tgk2 anak dah 3thn dah..
cepatnye masa berlalu, huhu!

|| NaFiRaa || said...

meriahnye~ anak2 kalo ade kek pon dah seronokkan~

mummY daniSha said...

epi besday..semoga jadik anak yg soleh ya!

LYAfrina said...

budak2 klo ada kek pon dh happy sgt kn... lg syok..ade geng2 msa ptg kek tu

MamaYatie said...

seronok kan abg long bila semua org nyanyikan lagu hepi besday..hihihi..

mek sarah saya dah request kek angry bird utk birthday dia thn ni..huhu

Masya said...

budak² mmg suke kt raikan hari lahir dia lagi² ade kek, walaupun kek tak makan bnyk mane pun... bestday amir bln 6

Izan Ishak said...

anak2 kecik walau dirai dgn sebijik kek pun dah rasa happy kan...

suka tgk adik hakeem pakai baju hijau tu. dah nampak besar sangat. tgk rambutnya tu teringat sebijik cam naufal masa kecik2 dulu...