About

Thursday, March 15, 2012

.: GoT to Go :.

As salam..

hehe..tajuk n3 dah macam tajuk lagu jer..
ekeke..saje je.. =P
 
*upss sebelum tu..nak ucap...

~Thanks to kawan2 semua...atas ucapan 'Happy Birthday' to mama semalam..
ohho..sangat2 terharu + best sangat..bila bertalu2 orang wishkan birthday kita..^_^
Alhamdulillah..sekurang-kurangnya mama sedar mama punya ramai kawan..
walau cuma di maya..Thanks sekali lagi..Happy dan happy !***********************************************

nak bagitau...
hari ni mama akan balik kampung..@Pontian (kampung si abah)
tapi paginye pergi checkup pendengaran Hakeem dulu..
appointment set by Hospital Serdang sebelum keluar wad NICU dulu..

yee dulu lepas bersalinkan Hakeem..
dia kena tahan kat NICU..
awal pagi 28.12.11 bersalinkan Hakeem
terus dia di bawa ke NICU (tak sempat pun susukan dia, huu~ cerita lanjut nanti2 la ye..hehe..)
30.12.11 petang baru boleh balik rumah..

prosedur Hospital, katanya kalau baby lambat keluar wad akan diberi appointment untuk cek pendengaran..
so, hari ni la bakal melalui ujian tu..
taktau macamana kaedahnya sbb arif dulu tak pernah kena lalui ujian ni..
harap semuanya berjalan lancar..

packing2 malam tadi..

3 beg siap sedia - beg baju (mama-abah-abang long-adik hakeem) - beg diapers (abang long + adik hakeem) - beg nak ke Hospital ^_^

cukup la tu, cuti 4 hari jer..
Ahadnye dah balik bando..hehe~

p/s Esok hari dia pula ^_^

15 comments:

mama rifQy said...

semoga selamat ye sume....!take care kak eina

~Siti Hajar~ said...

hohoho blk kg...hohoho blk kg...hati girang...haha (nyanyi utk Arif ni tau!)

Slmt p & blk yer, drive carefully ok..

Nad @ MamaZakwan said...

~moga selamat dalam perjalanan pei dan kembali
~moga check-up hakeem takde apa yg serius
~moga majlis SIL bertunang berjalan lancar
~hepi beday in advance arif haidar!
^_^

MrS. F!zA said...

alahai kak tabik fiza tgk skit je beg..kitorg kalo blk 4 hri mcm blk 2 mggu beg nya..hahha tkreti nk bwk baju skit2..

~aSHa~ said...

ok la tu packing tuk 4 hari byk tu..kami yg balik weekend ni mcm2...pelik tul dng kami ni

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

ati2 di jalan raya...selamat bercuti..:-)

Mamamya said...

semoga selamat pergi dan balik yer iena... selamat berhujung minggu... happy birthday in advance utk abg long..semoga menjadi anak kebanggan mama n abah...bijak n cemerlang di dunia n akhirat..amin.

LYAfrina said...

eina..selamat kembali ke kampung..moga selamat pergi n pulang..

n utk hakeem lya doakan semuanya baik2 saja yer :-)

Iela Fazielah said...

iena, pengalaman ila la kan... baby bila doc bg appoinment utk check pendengaran disbbkan ubat antibiotik yg diberi ms baby br lahir.. ubat tu br kesan pd pendengaran baby... ala xbuat pe pun nnt.. just dlm keaadan baby tido dia akan pasang sesuatu kat telinga baby..ila pun ingat2 lupa...

tp kalau lepas lahir, baby ada masalah pernafasan dan diberi pure oksigen, kesan oksigen tu akan br efek pd mata baby..so...nnt kena refer utk check mata pulak.. tp nasib baik akeem xkena check mata.. kalau check mata...lg lama, penat n kesian kat baby...

papepun selamat blk kmpung ye

Zue AnnaLeeya said...

sonotnya nak balik kg...
semlm tak bkk blog pon... just wish hb eina kt fb eina jer...
apepon hepi belated beday... smoga hepi2 selalu....

esok beday ayep kan????
akak ingat sgt sbb 16 mac tu, tarikh akak bertunang... ekekekek...

hepi beday in advance abg ayep... jgn nakal2 k....

|| NaFiRaa || said...

selamat balik kampung~

Lily@MamaZaraZareef said...

Happy belated bday mama lieyna. Sori terlewat wish. Kg hubby kt pontian rupenye ye..slamat blk kg k..:-)

ct rahani said...

happy holiday kak.. take care.. :)

ch@ said...

huahaaa bestnya balik kampung. kalau kita lagi satu bagasi yg paling besar tu, semua kasi sumbat dalam. drypers bawak satu beg blm bukak. hahaaa. senang makcik, itu pun bonet kereta penuh.

wan nurul hezrina said...

semoga semuanya selamat kay.insyaallah takder apa2=)