About

Tuesday, March 6, 2012

.: baGaimana SoPinG seKaraNg ? :.

As salam..

Ada perbezaan pergi shoping bila dah ber'anak' dua ni..

Lebih banyak perlukan masa
Lebih banyak perlukan tenaga
Lebih banyak perlukan kesabaran

hee~
apapun shoping tetap 1 terapi yang best bagi kaum ibu =P
tak kisahlah g shoping barang keperluan aje pun..hehe~

Sekarang..Hakeem makin bijak..
kalau dia berjaga, jangan harap dia nak duduk diam2 dalam stroller..
sudahnya.. berdukung juge..
huu~

Tak pernah pergi shoping tanpa si abah di sisi..
dia WAJIB ada...
kalau mama pegang si adik..
si abah tolong perhatikan si abang...
dan sebaliknya.. kalau mama dah penat..
si abah ambil turn, pegang si adik..
satu hal pulak, nak menolak stoller dan trolley dalam 1 masa, alahai..

adik ...adik...hu~
itu belum campur si abang yang jap ke sana ke mari lagi..
herm..adat la kan..anak2 kecil memang begitu adanya..

apapun kehadiran mereka, memeriahkan hidup kita~

adik & si abahnye
 
si abang long

14 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

stroller yg ada, zakwan sebuk nak duduk
letih la, sakit kaki la, ngengade
at last, baby nayli kene berdukung je
hakeem dh temankan mama gi soping2 ek, best, best!

p/s : kak eina, insya-Allah sabtu ni kami pi gm klang ^_^

eima said...

sgt mencabarkan ... tu belum si abg ngaruk dok dlm buggy jugak tu ... last² beli brg sumbat dlm poket buggy ....

mamashikin said...

hehe..itu la dia..klu anak dah dua mmg situasi mcm ni..klu sy, sy letak jer abg long dlm troli..senang..hehe..sambil ambil brg, sambil perhatikan abang long

LYAfrina said...

alahai... gitulah eina..lya dgn asya sorang pon..ya ampun.. asyik duk kejor ke dia j blari situ sini.. nnti bila aqeem dh dpt kaki..lg la..main kjr2 dgn abg long.. heheh

Mamamya said...

klu bertiga lagi lah mencabar iena...cuma skrg nak ok sikit lah sbb firas dah blh duduk kat dalam troli.. :) penat tp itu lah buah hati kita kan....

redha je lah kan..esok dah makin besar makin mudah..kecik2 mmg begitu lah.... :D

Fieza79 said...

hehee..nakal2 pun mmg meriah kan dgn anak2..

eina..pki je baby carrier sng..firas pun xgemar sgt dok dlm stroller..tetap gak bwk stroller..dia cuma mau duduk dlm tu time tdo dan lps puas tido dn lps nyusu je huhuu...

~Siti Hajar~ said...

Anak2 kecik ni letih sikit la eina tp dah besar skit ok la, dorg dah blh kita harapkan...hehe

Eh! Abg Long nk makan kacang ke tu...hehe

Izan Ishak said...

anak2 tgh nak membesar ni mmg macam2 kerenahnya kan eina... izan dulu pun masa si kembar masih kecik, letih kalau kuar shopping. mujur boleh dok dlm troli shopping tu aje. tak guna stroller pun...

skrg ni plak dah lain... ligatlah 4 beradik lari sana sini. sampai siap kena warning dgn ayahnya.

Salina@IbuAqil said...

Amboi!!!
Si abg long..
Sakan dia soping kacang..
Hik3!!!

Zue AnnaLeeya said...

tuh hakeem blom blh jln lg...
hakeem dah blh jln nnti, konpem penat berganda.... huuuu.....

akak pon sama eina... klu soping wajib abahnya ader skali...
klu x mmg fengsan ler akak nak kejor airel tuh sorg2....

|| NaFiRaa || said...

sama lah.. zura kalo nak gi shopping mesti hubby ade.. x reti lah nak control 2 anak sendirian.. hehehehe

ch@ said...

hahaaa. arif tu, ambil stok kacang ke apa tu? camtula bila beranak lebih drpd satu. tu yg rela shopping online je tu. aahaha.

Anonymous said...

sy pun kak sejak anak dua nih x penah kuar bersendirian ngan anak2.. x menang tangan dibuatnya.. hehe..

Ena said...

sama mcm dak irfan kekecik dulu.. tak moo dok lam stroller.. penat pegang.. sib baik huby yg dokong.. ena memg tak larat la.. gitu la kan ada anak ni..