About

Thursday, February 9, 2012

.: todaY's update + piccas LaMa :.

Salam Khamis nan ceria..
yee..mama dah ceria sket ni..
Hakeem dah beransur sihat dari cerry berrynye..
seminggu jugak + sekali ke klinik + sekali ke Hospital..
padahal itu adalah lumrah biasa.. anak cerry berry..
'alih bulan'..kata mak mertua..hee~
yelah genap sebulan je umur, dia dapat sakit..
mula dengan demam panas, then cerry berry..
sebelum tu, sebulan yang menyenangkan menguruskan dia.^_^

tapi itulah as a parents + Hakeem yang kecik lagi tu..
mama mana tak risau..kan..
+ dok berpantang sorang, jadi risau pulak bila sesuatu sakit melanda si anak..
kalau berpantang di kampung ni, sure tak risau sangat..
orang tua ada je ubatnya..+ petuanya..

apapun Alhamdulillah Hakeem dah back to normal..
masa dia cerry berry tu, gelabah jugak si mama..
sebab asal berak je, menangis non stop, sebab mont*tnya dah melecet kan.hu~
then, mama biarkan 2 hari tanpa berdiapers..
esoknya..mont*tnya dah ok..

eheh..lupa nak bagitau..
today dah 44 hari berpantang, esok adalah MERDEKA...hehe ~

then, ni piccas lama, tersimpan dalam draft..
publish je.. Abang long yang rajin membantu..
sekarang ?..jgn ditanya.. tak perlu disuruh..
mana yang tak patut dikemas pun dikemasnya.. (kemas means sebaliknya ye..huu~ )


Abang Long sekarang dengan si adik?
makin suka... cuit2.. cium2.. usik2.. mau sembang2... alahai..
sebab adik dah pandai bagi respond sesekali bila diajak berbual.. ^_^

p/s harap anak2 sihat selalu..Amin...



15 comments:

Mamamya said...

alhamdulillah..k'btlan pagi td mmg tetiba t'ingat kat iena n hakeem..

anak2 masih kecik mmg mcm tu lah ragamnya iena...setiap kali nak b'tukar..nak dapat akal..nak tumbuh gigi...mesti akan demam.. & mmg dah jd lumrah s'org mama bila anak2 x sihat hati mana yg blh rasa tenang...

semoga hakeem akan terus sihat n membersar bagai juara! heheheee....

alahai abg long yg rajin.... :)

maszmadi said...

rajinnyer abang long arif..... hehe

ch@ said...

arif yg sweet dan peramah serta pemurah. harusla rajin tlg mama. alhamdulillah, baik juga si hakeem. cpt besar ye, boleh tlg mama buat kerja rmh dgn abg long.

|| NaFiRaa || said...

Rajinnye Abang Long tolong Mama dia buat kerja rumah.. hehehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Betul tu, kalau ada org tua tak la gelabah sangat kalau anak kita sakit...

Alhamdulillah... Budak2 kalau nak beralih bulan ni macam2 jugak kadang2... hehe. Anak sal yg no. 2 nak beralih bulan kali ni, sembelit lak... sian dia...

eB ezrin said...

wah menantu pilihan . hik3.
ps: kotak komen eB tuh besanyer dh tekan kat reply, baru kluar kat bwh sekali. lawak kan? dh la tarikh salah. hu3

~aSHa~ said...

rajinnye hero dia...bertuah badan

mamashikin said...

rajinya abang long kemas mengemas..hehee..
tu la kak iena, biasanya klu baby ni cirit org tua2 kata alih bulan..pastu mgkin kita si ibu tersilap makan ..sb baby menyusu..so secara tidak langsung, apa yg kita makan mungkin tak sesuai dgn dia..

::NureeN:: said...

bagus la abg long.. mcm eb ckp hehhe menantu pilihan ni

Ena said...

wah wah wah... bagusnya abg long ni.. rajinnya...

ADEEYA said...

AMin... Abg long botak lg eh :D hehehe

haslina said...

alhamdulilah bb Hakeem sudah sihat.
betul tu, Doc pun kata camtu bila my baby cirit birit.

baguih abang long mmg rajin.

tahniah eina sebab selamat menjalani ibadah berpantang dgn jayanya.

nieda said...

eina kuat juga boleh berpantang sorang2...tapi tu semua pengalaman kan.

Izan Ishak said...

alhamdulillah.. hakeem dah makin sihat ye. betullah... org tua kata kalau beralih bulan, anak mesti demam n meragam...

ct rahani said...

Alhamdulillah.. moga hakeem terus sihat walafiat..

hepi 'merdeka' day k.eina.. :)