About

Friday, February 17, 2012

.: suDah paNdai :.

Salam Jumaat..
malam tadi kali pertama terjah pasaraya NSK Kuchai Lama..
niat mau cari barang basah je, habis terus stok masakan..
tergerak nak ke sana, sebab katanya 24jam operasi kan..
dan hasilnya.. menarik jugak lauk pauk & sayuran di sana..
yang penting harganya... boleh tahan murah..
herm..kenapa la baru sekarang tau nak ke sana.. ^_^

setakad ni, kalau bawak Hakeem berjalan kt shoping mall or pasaraya yang hingar bingar ni..
Hakeem releks n ok jer.. berbaring dalam stroller..
cuma kena pastikan dia kenyang la..adat la baby lagi kan..

ok, berbalik pada tajuk tu..
Di usia sebulan setengah ni..
Hakeem dah pandai di ajak bersembang mengeluarkan suara2 comel dan tersenyum manis..
suka... lagi suka abang long, sebab dah boleh berinteraksi dengan adik..
adik dah bagi respond bila di ajak berbual..

masa kebiasaan untuk berbual..
pagi dah puas tidur, tengahari, santai2 sambil tengok TV.. dan petang time relek2 tu..
yang pasti time mood dia segar gitulah..
kalau mood nak tidur or lapar, dia tak layan la..hehe..



pic bawah ni, Hakeem layan tengok TV.. dah pandai tau.. kusyuk tengok, kadang sampai tertidur tau.. sedar2 mama tengok dah lena dia.. ^_^




Happy weekend to everyone~ oooh lagi seminggu je masa tuk bersantai2 kat rumah, nanti dah masuk kerja..huhu~

25 comments:

Zue AnnaLeeya said...

haishhh... bila tgk hakeem dah pandai senyum2.... akak makin tak sabo plak rasanya.... xpe2.... 2 bln jer lagi... hehehe

Masya said...

seronok kalau rajin melayn baby² dah pandai kene agah ni kan.. senyum gelak² jer...

Fieza79 said...

best melayan bby yg mula nak senyum2 dan ketawa mengekek kdg2...

eina dh nak stat keje ye...kejap je kan..? brt hati nk tinggal bby nti..huhuu..

Nad @ MamaZakwan said...

sama cam nayli la, hehe..
kak, hakeem pkai romper saiz ape tu?
err, smmgu jek lagi?
mesti sayu n rindu kt hero2 kan...

eh, umah akak kt n9 tu pe citer?
dah nak siap kan?

eB ezrin said...

nk pinjam la boleh?. hik3.
rindu nk pgg baby :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Manisnye senyuman Hakeem..
Kusyuk dia nonton TV..^^

Salina@IbuAqil said...

Cerdik budaknya ni..
Hi3!!!!
Comel3!!!
TC & Happy Weekend!! ;)

::NureeN:: said...

x sabar nk cium bb... sabar2 lg 2 bln :)

Imah Dinor said...

xpnh g lg NSK kuchai lama...slalu g NSK rawang n selayang jer, nn leh terjah ni...cepat hakeem mmbesar...comel sgt.

ADEEYA said...

Hee happy weekend mamalieyna ! :D

ct rahani said...

comelnya hakeem.. x lama lg macam2 yg dia leh wat.. lg sonok tgk perkembangannya kan kak.. :)

happy weekend k.eina..

Rtp Farra Arisha said...

eeehehehe baby hakeem's there!

mamalieyna said...

@Zue AnnaLeeya
2 bulan je lg kak? waah dkt sgt dah..tak sabar nak tengok bb baru akak..^_^

mamalieyna said...

@Masya
betul tu..skrg baru terasa best berganda, sbb dia dh pandai..kalau dl, tido je kejenye..hehe

mamalieyna said...

@Fieza79
ye fieza, rasa bahagia je..

belum lg, minggu depan last la, nextnye dh masuk kerja..huu~ mmg berat rasa..hu~

mamalieyna said...

@Nad @ MamaZakwan
yelah Hakeem n Nayli kira cam sebaya jer, perkembangan pun mesti dkt2 je kan..

huu~ itulah berat rasa hati..hu~~

rumah kt nilai tu, lama tak jengah, last jengah ari tu, depa bgtau tengah tahun ni siap..teruja gk nk pergi tgk, tp ntah bila boleh duduknya..kalau masih bekerja sini, rasanya duk sini jer..herm..

mamalieyna said...

@eB ezrin
eheh..bb mana boleh men pinjam2..ihiks.. =P

mamalieyna said...

@LiLy @ MumMyQiStInA
tapi..senyum dia lebih mahal dr abang longnye dulu, beza sket, arif mudah senyum..Hakeem ni lebih serius mukanya..hee`

mamalieyna said...

@Salina@IbuAqil
thanks..Amin.. ^_^

mamalieyna said...

@::NureeN::
waah dh dekat sgt dah kan..tak sabar jgk nk jumpa new bb Nureen ^_^

mamalieyna said...

@Imah Dinor
gilah..dkt ja dgn PJS1 tu kan..

itulah, pak ucunya mai jengok baru ni pun ckp, Hakeem cepat je membesar~ ^_^

mamalieyna said...

@ADEEYA
thanks...u too~

mamalieyna said...

@ct rahani

betul tu..lg best boleh dicatat disni, next time boleh rujuk..^_^

mamalieyna said...

@Rtp Farra Arisha

haii..salam kenal ^_^

mama rifQy said...

dah nampak lain n makin comel dan ensem!!!! chubby muke.putih...wah..tinginnnnnnnnnn!!!