About

Saturday, February 11, 2012

.: seHabiS nya paNtaNg :.

As salam..
bersiaran di hari sabtu..
anak kecik lena tidurnya.. anak sulong sibuk melayan kartun..
ikutkan dia 24jam tengok DisneyChannel jer..

nasib la kt rumah ada TV extra, nak melayan berita, pasanng TV lagi satu...hu~
anak oh anak, tak turutkan kehendak... lain pulak jadinya.. aduhai..

yee..semalam adalah hari MERDEKA..!
dah habis pantang 44 hari..

hehe.. so, elok jer menjelang petang semalam..
terus terjah lepak2 bawah..hahaha..mama memang kebosanan yang teramat..
nasib la Hakeem dah sihat sepenuhnya..
after mandi petang around 5pm..
santai2 kat umah jap, kul 6pm ajak arif turun bawah..
lepak2 situ sambil sembang2 dengan jiran tetangga..
hah..memang saat2 yang dinantikan..hee~

today, ingat dapat ler keluar berjalan ke mana2..
ada MISI kecil..
tapi alahai..si abahnye ke tempat kerja pulak, petang baru balik..hu~ tergendala~

apapun esok masih ada ^_^

dan bermula semalam, dah ajarkan Hakeem berbuai..
nanti di rumah pengasuh memang akan berbuai..
nampak lena lebih dari biasa Hakeem semalam..
senang sket mama nak settlekan kerja .. ^_^
nyenyak tidurnya,.. sihat selalu ye sayang.....!

14 comments:

akma said...

samalah saya pun awal-awal dah ajar baby tido buai senang mamanye nak buat kerja sikit. hihi

haslina said...

alhamdulilah dan tahniah eina.
mmg macam merdeka kan klu habis berpantang.
;))
comelnyaaaaaaa baby hakeem.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah dah abis pantang..

Nyenyak jer Hakeem tido dalam buai..
Qis sampai sekrang klau siang masih lagi tido dlm buai..memang nyenyaklah dia tido..best kot kan.. :)

ADEEYA said...

Hehehe Hakeem. ALong nye mana? :)

Izan Ishak said...

bestnya eina dah abis pantang ye! merdeka gitu...

suka tgk hakeem tido lena dlm buai. senang nak tinggal bila buat kerja kan.

ch@ said...

comelnyaaa hakeem dlm buai. alhamdulillah, habis juga ye kak. selamat menjalani kehidupan beranak 2. ekekeke.

wan sujaihah said...

nyenyak nyer dia todo...comeyyn nyer..muka abang dia la

Fitri Senin said...

sekejapnye masa..saya pun dah lama xmenjengah rupanya awak dah hbs pun bepantang..

Ena said...

yippi yippi.. hehehe..
abis sudah.. jap sungguh kan masa berlalu.. ena ni jugak dok nengok aje.. bila pulak la turn kami ni.. huuu

mamashikin said...

wah cepatnyer masa berlalu..huhu nanti giliran sy pulak...tak sabar tgu bln 6..
kak eina, abang long kak eina sama la ngn abang long sy..kalo boleh 24 jam nak kartun jer..heee

~aSHa~ said...

wah dah merdeka..jap jer masa berlalu yer....adik pun dah bambam...

LYAfrina said...

alhamdulillah..akhirnya melepasi zon itu.. tp..eina msti pntang smpai 60 @ 90 hari tau ..

mama rifQy said...

oh dah berbuai ye..iqy pon berbuai aritu..misi utk anak berikutnya..xmo dh bg buai..jenuh nak angkut kalo g jalan2!heheee

Masya said...

kalau kt ni kene pantang 100 hari huhuhu.. tu blom lagi pantang makan, telan air liur jerlah bebanyak huhuhuhu....