About

Wednesday, February 29, 2012

.: seAwaL 6.30am suDah di TaMan maInan ? :.

As salam..
se awal 630am pagi tadi..
sudah di Taman Mainan (bawah rumah jer ^_^ )
Kebiasaan memang begitu, sebelum 6.30am dah kena gerak dari rumah..
tadi... si abah pergi kerja lebih awal, naik motor..

dan si mama dan anak2 menunggu Pak UCunye datang ambil untuk dihantar ke rumah pengasuh, then ke tempat kerja mama..
(yaa susahnya bila tak berani nak drive kereta sendiri..seb baik ada adik..huu~)

Nak jadi halnye, Pak Ucu arif a.k.a adik mama, jam locengnya tak berbunyi..
katanya kunci jam 5.45am, tapi tak berbunyi..
sudahnya, time mama telefon bertanya, dah dekat mana around 6.30am tu..
dia baru mau bangun daa..
(dari rumah dia ke rumah mama, nak dekat 1/2jam jgk baru sampai..hu~)

jadinya...ber'lepak'ing la mama n anak2 kat taman tu..
sempat la si abang melepas gian bermain - hu~
mama pun sama dok je buaian tuk kanak2 di situ..he~

Si adik daripada terjaga terus terlena dibuatnya..
around 7.15am baru Pak Ucunye sampai..

~ si abang

~ si adik
7.15am gerak dari Rumah kt Bkt Jalil..
sampai rumah pengasuh dah around 9.30am..
sampai ofis kt PJ, dah dekat jam 10.00am..!

giler jem hari ni.. perjalanan biasa yang mostly ambil masa 1/2jam jer..
jadi dah lebih 2 jam...hohoho !
seb baik la Pak Ucunye tak kerja hari ni..
mama lewat, ok jer, bukan selalu..^_^

jalan kt bandar ni memang gitu le, asal terlewat sket dr kebiasaan kita keluar, sure terlewat berganda jadinya..hu~
tapi tadi rasanya, jem giler sebab takde en polis pritprit jaga kt traffic light yang kebiasaaan dijaga tu..
see, pentingnya khidmat en polis pritprit dalam menjaga lalulintas time orang pergi kerja..
itu pun ada yang marah2 sebab katanya sebab en polis jaga jadi bertambah lewat..

ada sebab kenapa, diorang diarahkan untuk menjaga tu.. ^_^

eheh..bukan nak citer pasal en polis la..hehe~
lari tajuk dah..
cuma nak statedkan..
pagi ni, awal2 pagi, dah main buai..hee~
dan sejarah jugak masuk opis lambat..huu~
p/s sedih sangat bila dengar berita kematian, tambah2 ianya dikalangan orang yang kita kenali.. sedih membayangkan situasi waris yang tinggal.. si empunya diri..harap tabahnya dia.. Al-fatihah~ berita kematian pagi tadi~

8 comments:

SYANI said...

Awalnya pi main taman...
Aku pun tersangkut dalam jem jugak pagi tadi.... lewat sampai opis.

eima said...

fahim dulu mmg kemaruk pi taman sejak kat taska setiap rabu pi taman takde le ni minta lagi pi taman ... huhu

tak takut ke dok kat tman awal2 pagi ??

Hanis Azla said...

betullah.. klu keluar lewat sikit dari biasa mmg berganda sesaknya.. sesekali takpelah juga kan.. yg seronok anaklah yer.. sesekali terlambat dpt juga main taman..

Ena said...

hehe..

leh la lepaskan gian jap kan.. hihih

ieda said...

aduhh dikkk
teruk nye jammm
sampai leh tidur dlm keterlah ..
sampai opis pun dah lambat sgt kan huhuh

Zue AnnaLeeya said...

mak aih eina... awalnya kuar pi keje....
cian hakeem kene bgn awal...
masham dah mukernya... hehehe....
akak kt sini 6.30 tuh tgh siapkn anak2 nak gi skolah....
akak masuk keje kol 8.30, kol 8 baru akak kuar dari umah.... hehehe....

Izan Ishak said...

syok juga tu eina layan arif main kat taman pagi2... nyaman aje kan...

ch@ said...

hakeem dah bgn awal? aunty cha pun baru bangun tau pukul 6.30am akibat snooze byk kali. hahahahaaaa. selamat kembali bekerja ye akak. bagusla arif senam pagi namanya.