About

Tuesday, February 21, 2012

.: PoLkaDoT :.

Suka pakaikan Hakeem dengan romper..
muat2 badan..comei je kan..^_^
kalau beli selai2 area sini, mama perasan semuanya selai = RM10

then, baru ni, masa  shoping kat Tesco Puchong..
beli pulak yang dalam box tu 4helai romper + 5psg stoking = RM42.90
3 daripadanya kaler ala2 ijau je semua..dan 1nye.. polkadot..

bila dipakaikan si Hakeem..
nampak ghupe ala2 gegirl pulak..alahai =P

ye ke?
tengok sket ^_^

ngee~ kiut je =P

dah lena time ni, tapi Hakeem ni lena mata terbuka sedikit ..

then, sebut pasal polkadot..
teringat kain pasang ala2 polkadot mama ni..
dah siap potong.. itu pun berselang-seli..
potong time anak tido, anak tersedar..lari pi jengok kejap..
then, sambung balik...

potong dah potong dah...
jahit ntah bilanye.. ingat masuk kerja next week dapat la berbaju baru
polkadot ni..tapi alahai...aura menjahit tak mai2 ni..
apa cerita...haih! ~ (mengeluh dalam hati..hu~)


p/s Kagum dengan kakak mama si tukang jahit kat kedah nun..walau beranak kecik dulu sempat je dia ambil tempahan menjahit baju orang.. hehe.. itu dah tukang jahit sepenuh masa, memang ye la kan..hehe~ tapi menjahit dari rumah jugak...

18 comments:

Mamamya said...

heheheheee...makin comel la hakeem..xder lah nampak gegirl sgt iena..ok je tu.

lia masa ada firas baru rajin beli rompers ni..dulu kakak2 x penah beli pun..sbb rasanya lbh sesuai utk boy.. :)

Ummu Ilham said...

sis lina susah tak nak jahit bahagian kain. sy sempat belajar jahit baju dia je kain tk sempat plak.. blh tk klw buat tuto simple2 je nk jahit kain baju kurung...?

hajarus said...

tembamnyer pipi hakeem.... geram tgk... :)

Salina@IbuAqil said...

Comelnya baby polkadot tu.. ;)
Best kak bleh jait baju sendiri..
Cpt2 ler mood tu dtg ye.. ;)

Masya said...

comeynya pakai baju dot dot..
oklah tu jahit sendiri.. boleh hantar temmpah kesan hihihi.. sy ni x reti menjahit ;p

ct rahani said...

comelnya hakeem.. sy pun suka pakaikn aqeef rompers masa kecik2 dulu.. selesa je kan.. kain polkadot pun sy ader beli baru2 nih.. smpai skrg lum gi tempah lg.. beshnya kalau pandai menjahit kan kak..

@e_da said...

design polkadot ni mmg dah jd trend.. sweet sgt kan.. lg2 kalau kombinasi warna
menarik

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

uik..polka dot utk aishah..hakeem kene pakai belang2 eheheh

nieda said...

comel.. suka tgk budak2 pkai polkadot

LYAfrina said...

comel sgt aqeem dgn rmper polka dot tu.. lya pon ada beli beberapai lai dress asya y polka dot.. bila pakai je..msti duk sbut bju pok kadop... klakar la bunyi..

lya pon ada tmpah 2 psg bju polka dot utk lya.. bru j siap.. tp xambik lg kat tailor.. x sbr nk pakai.. untung klo pndai jahit sndiri.. jimat kos.. ni tmpah 2 lai saje dh mlayang rm90

Ena said...

hehe..

a'a seklai pandang dah mcm gegirl dah tu.. hihi.. sib baik kecik lg kan.. comel!

ieda said...

eekekke seyes cute ..
nie skrg nie musim polkadot kan .. dari baju ke tudung , semua tgh hot skrg nie ;)

Nur Hawa Mohd Zin said...

waahhh...baby in polkadot..cute!

MrS. F!zA said...

betul ke org tua2 ckp dlm pantang tkleh menjahit?tkut mata rabun..sy dlu msa tkg urut dtg rumah adalah jenguk fb kejap lsp tu kena tegur..hahaha

*comel rompers polkadot hakeem tu

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

amboiiiii.. dh ada koleksi polkadot ye baby hakeem ni..
mmg trendly la.. =)

Iela Fazielah said...

comeynyer pakai bj polka dot... dann pulak cari ms potong bj...

wan nurul hezrina said...

skangnie mmg trend polka dot dot.nurulpun suka polka dotnie..lawa jugak=)

bby hakeem sangat handsome=)

haslina said...

minta maaf memberi pendapat ye eina. mesin eina guna electric ye. sebab klu guna manual pakai kaki itu, mmg x eloklah. sebab baru habis pantang kan.