About

Friday, February 24, 2012

.: LeGa biLa meReka beGini :.

Salam Jumaat nan mulia..

Mood : merungut dalam hati 'alahai...next week tuesday dah masuk kerja .. (",)'

Memang rasa lega bila dah dua2 begini...

sayu bila pandang lama2..
sebab mama asyik marah2 dia sejak dua menjak ni..
dia dah pandai sepah2 kan rumah..
jadikan sofa tempat main dia..dengan langsir2 sekali..hu~
mama redha jerlah..seb baik orang jarang datang rumah.. ^_^

tengah training free diapers, so..banyak kali jugak sesi 'terlepas' kat mana2..huu~ fenat =P

si adik ~ ok saje.. snap time dia tgh menggeliat =P

time diorang tidur camni la boleh buat macam2 kerja rumah..
melayari internet juge...ngeh3x..

tapi si abang susah sket, nak petang baru terlelap sendiri..
si adik, pagi lepas mandi sambung tido..
bangun nyusu, main2 jap, tido lagi..gitu la rutin si kecil kan..

bila petang menjelang, lepas mandikan..
bwk turun dua beradik ni main2 kt taman..
sambil si mama boleh bersembang sesama jiran tetangga..
ohho best sambil ambil angin petang..
tapiiiiiiiiiiiiiiii

semuanya bakal berakhir minggu ini..
tiada lagi sesi lepak2an di taman bawah rumah ni lagi lepas ni
(if ada time weekend jerlah, itupun kalau tak keluar ke mana2)..
sebab...........

next week dah masuk kerja..hukhukhuk..
monday ada checkup Hakeem 2 bulan..
then, selasa lapor diri..ohho..pasti banyak kerja sedang mananti.. :(

apapun to all..happy weekend~


11 comments:

Mama Hanim said...

dua2 cute..tenang je hati tengok wajah anak2 kan eina..

mummy_ayu said...

agreed sesangat..bila diaorag tido..rasa lega..time tu la boleh rehat sikit..rasa sayu jer bila tgk diaorg tido kan..tapi bila dah la sikit diaorg tido..mula rasa nak kejut sbb boring..sunyi plak takde riuh rendahnya.. :-)

Nad @ MamaZakwan said...

masa dorg tido
rase sayu jek tgk muke depa
lagi2 si zakwan
slalu no kena marah..huhu!

slamat kembali bekerja kak eina, huhu!

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. x bestkan dah nak start keje..:P

eB ezrin said...

seruper la. comel. hik3 :)

eima said...

bila sampai masa nk bekerja tu paling tak besh ..lama jg la aku nk biasakn diri kak

shark said...

cute hero!!

salam kenal dari saya..shark!!:)

Salina@IbuAqil said...

Mesti malas je nk msk keje blk kan sis..
Alahai!!
Dpt bayangkan..
Mst rindu sgt ngn anak2 nnt..
Selamat kembali berkerja yer..
TC & Happy Weekend!! ;)

ch@ said...

arif bgn, kemas rumah tlg mama. jgn ikut pangai oni. hahahaaa.
selamat kembali bekerja akak, mesti hari2 rindu anak nnt. kikii.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rasa sayu bila tengok anak2 tido..lagi2 sebelum tido tu kita ada marahkan diorg...sayu jer rasa..

mama rifQy said...

tenang skejap kan bile tengok anak2 tidoo!! baru mama start buat keje!!