About

Monday, February 13, 2012

.: HaRi taNpa diaPers :.

Salam Hari Isnin..

Hari Tanpa Diapers..
bukan kisahnye si abang long..
si abang long masih belum free diapers..
si mama tak mampu nak handle lagi..haih!

ini cerita si adik..
2 hari tanpa diapers masa dia cerry berry baru2 ni..
m*ntotnya melecet teruk, terpaksa free kan diapers..

pic sehari sebelum pulih ~

comel je tidur walaupun tengah sakit =P
baby sememangnya comel walau dalam keadaan apa sekalipun..kan3x?


Alhamdulillah..harap2 sentiasa sihat selepas ni..
tapi biasalah anak kecil kan..
harus ada je cabaran dan dugaan sementara nak besar..
harus dihadapi dengan hati terbuka ^_^

21 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

siannya dia, hope cepat sembuh k, abanglong nanti soh ibu ajar mesti boley punyer dapat jimat diaper

@e_da said...

alahai siannya adik... cirit birit mesti lesu badan dia.. melecet tu kena kering baru cepat baik kan.. moga hakeem cepat sembuh ya syg

MrS. F!zA said...

alolo sian hakeem..kita yg tua ceri pon pedih azab b***** ni kan baby sebesar hakeem..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..sian hakeem..
comel jer dia tido..
memang banyak cabaran sementara diorg nak besar..
Moga sentiasa sihat2 jer ye Hakeem..^^

mama rifQy said...

alahaiii sungguh comel la hakeem tdo and die sgt chubby la kak einaa..jelessssss i nengok!!

Nad @ MamaZakwan said...

kak eina, try sapu krim drapolene
tiub kaler pink tu
nayli pakai tu alhamdulillah dh kurang lecet2nya..
kene selalu tuka diaper, huhu!

~Siti Hajar~ said...

sakit kan bila montot melecet tmbh lg time nk basuh yayak tuh...aduuhh sian Hakeem, hope sembuh sepenuhnye yer...

utk mama Hakeem plk...yeaaaaa...merdeka...merdeka...merdeka...hahaha...merdeka2 jgk tp byk lg pantang larang lg yang kena ikut tau...hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alahai kesiannya hakeem...moga cepat sembuh ye sayang

Huzaina Hashim said...

salam kenal...semoga cepat sembuh yek..:-)

hyazz said...

alahaii..cian bby..moga cepat sembuh yer bby

~~*Lady Salwa*~~ said...

Memang baby comel je dalam apa keadaan sekalipun... hehe...

tu yg rasa nak peluk cium diaorang je setiap masa... hehe

**memang amik masa sket nak ajar diaorang 'free diapers' nih... Sal dulu pun 3 bulan jugak la (masa dlm pantang)... tu pun nasib baik berpantang kat kampung... mak & ayah yg tolong tengok2 kan si Faris tu...

Masya said...

comelnya dia tdo.. harap cpt sembuh yer...

Imah Dinor said...

semoga hakeem cpt sembuh...lps hakeem m,jang pulak cerry berry...siap muntah2 lg...salah mkn kot....

akma said...

kesiannya baby kicik ni.

jom join GA sulung saya pulak ok!
http://akma81.blogspot.com/2012/02/giveaway-riang-ria-anakku.html

MamaYatie said...

ololo..ciannya dia,mamanya mkn apa tu.....get well soon!

nnt dah stable sket br start train abg long plak..tp lg baik masa eina tngh cuti ni..mysara dah diaperless sejak minggu lepas..

|| NaFiRaa || said...

cian dier.. moga cepat sembuh yer sayang~

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

yess lampin kain mmg elok utk budak2 cirit birit..takde melecet langsung..dah ok ke tu?

Salina@IbuAqil said...

Insya'alah sis..
Moga adik & abang terus sihat bagai johan.. ;)

Izan Ishak said...

sian kalau bby ni melecet tang vontotnya kan eina. kita yg tgk sedih je.

harap2 lepas ni anak2 kita semua sihat hendaknya ye.

ch@ said...

ohohohoho, mimpi apa tu hakeem. ada jumpa aunty cha masa mimpi. get well soon hakeem. aunty nak tgk senyuman manismu itu.

ct rahani said...

betul la kak.. sumer baby memang comel.. harap hakeem terus sihat & membesar dgn jayanya.. :)