About

Thursday, February 23, 2012

.: gadGet baRu abaNg Long..ngee :.

Ahha..
Gadget la sangat..
exceli mainan baru abang long jer..lalala.. =P

sekali dah pegang mainan makin susah nak lepaskan dah sekarang ni..
haih...dah menimbun mainan kt umah ni la abang long..
si mak ayah pulak tak sampai hati nak menghampakan..
dan tak mau dia tunjuk perasaan kt soping mall kan..huu`

penyelesaiannya..
cari la mainan termurah tapi nampak cun di mata~ hee~

malam lalu2 pergi ke Giant sekejap..
cari barang.. jarang2 sekali la abang long berkenan nak beli mainan ni..
tapi kalau dah lalu sebelah tempat mainan memang terasa ada magnet la..ngee~
siapa suruh lalu situ kan..ngee~

sudahnya memang ada aje yang berkenan di mata dia..
tapi agak mahal sedikit.. (haih mama rasa macam 1 pembaziran je kalau beli, mainnye kejap jer..=P)
dan untuk itu, mencari inisiatif mencari mainan lain yang lebih murah dan comel~

dan hasilnya..inilah koleksi terbaru si abang long..
balik sampai je umah terus main..


layan jerlah.. sementara belum school ni kan..
dah school nanti layan book pulak ye abang long.. ^_^
tapi ada pengganti pulak...si adik hakem...?! hermm...


p/s lepas pantang tak elok menjahit eh...mama taktau..kalau ye... elakkan la dulu... simpan nanti2..thanks Haslina memberitahu ^_^..

17 comments:

sue zainun said...

kompom bermagnet kalau lalu tempat mainan..bkn anaknya saja bermagnet, ibunya pun sama gak..hihi

MamaYatie said...

amboi banyaknya menan abg long..macam2 jenis dah auntie tengok..nanti share ngan adik hakeem yer..

org2 tua mmg kata tak elok menjahit lepas bersalin...tp tak pasti apa rasionalnya..saya tak ambik pot sbb saya mmg tak pandai jahit :p

MamaYatie said...

amboi banyaknya menan abg long..macam2 jenis dah auntie tengok..nanti share ngan adik hakeem yer..

org2 tua mmg kata tak elok menjahit lepas bersalin...tp tak pasti apa rasionalnya..saya tak ambik pot sbb saya mmg tak pandai jahit :p

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

err abistu bile leh start menjahit? ehehe

rafiq pon same..suka main pastu ntah mane ilang..tup2 jumpe balik main lagi pastu ilang lagi wahahaha

~Siti Hajar~ said...

Arif good boy, tu yg mama bg gadget br tuh, jd la eina habuan dia nk dok diam kejap..

Xelok mjahit...??? xpnh dengar plk, hbs tu org yg kejanya menjahit camna plk..huhu

wan nurul hezrina said...

budak lelaki namanya=)suka buat koleksi kenderaan=)

m@ri@ said...

wah..best tu..aqil kalau g giant je nmpak mainan ni melalak nak 1..huhu

::NureeN:: said...

jgn berebut ngan adik yerr nanti

::NureeN:: said...

eina.. k.imah tgh alah teruk ke? tgk blog dia sepi ja

ct rahani said...

bila adik dh besar sure dia pun mintak nk beli jugak.. hehe..

haslina said...

main baik2 ye abang long. nanti adik hakeem boleh main juga mainan tu.
;))

p/s x de salah berkongsian ilmu eina. emak saya mmg pesan begitu.

Nur Hawa Mohd Zin said...

bila tgk mainan ni teringat adik bongsu awe...suka main bajak..hehe

LYAfrina said...

seronoknyer dia main..standard la ni..mainan utk boy kan...

eina... dh lma lya x nmpk imah update blog..sht k dia?

Masya said...

ni kalau amir nampak pun.. mesti dia nak jugak.. dia klu mainan macam ni memanglah fanatik sesangat...

Iela Fazielah said...

sama mcm irfan.. dia gila kat traktor tu semua.. aritu dah gi toys r us nak bl traktor kecik2 mcm tu.. tp xde.. tu yg bl lori traktor besar tu... ila ada perasan kat giant tu... suka betul si abg long ek

ch@ said...

wohhh warna kuning. yep nak sebijik.

mama rifQy said...

oh !! xelok ek menjahit pas pantang!