About

Wednesday, February 15, 2012

.: beLum di ManfaatkaN sePenuHnya :.

As salam..
cerita pasal playpen yang beriya sangat nak beli dulu tu..
hee~ sekarang di usia Hakeem sebulan setengah ni..

belum dimanfaatkan sepenuhnya playpen tu..
ada la sekali dua try letak dia..
seawal usia 9 hari gitu dah try letak..
dari lena terus terjaga, tak reti Hakeem sleep dalam tu..
alahai..

letak Hakeem melintang je, dia masih kecik comel lagi, terus celik matanya..hu~

lebih selesa tidur dalam Bouncer ni... pic lama lagi..seawal usia 11 hari~

then, di usia 23hari camtu, ada try letak jugak..
lena jugak, sebab time ni memang mengantuk betul..awal pagi rasanya ni, lepas nyusu..lena dalam playpen ni..

uik, terteleng kepalanya..hu~

sekarang ?
ada sesekali cuba letak..
time nak solat kejap ke, tapi kena pastikan dia kenyang betul la..
boleh la bertahan jugak mama selesai solat..
then, mula la merengek..takmau dok dalam tu..

herm...setakad ni, belum rasa manfaatnya playpen ni..
nanti2 ada kot kepentingannya..
sesekali rasa macam rugi je beli..hehe =P

sebab sekarang Hakeem selesa tidur berbuai, malam pulak tidur sebelah mama..
tak tidur bawah, tidur dalam Bouncer nye tu..

p/s SABAR ... susah betul nak kawal perasaan ni, tambah2 dengan si abang long tu.. huu~ nak kata ibu muda tak jugak, dah tua..tapi haih.. cepat betul temperature naik.. sekarang baru betul2 memahami 'SUARA TARZAN' yang sebenar yang dimaksudkan ..ngeh3x.. =P

20 comments:

Ummu Ilham said...

lama tk blogwalking...
dah bersalin ye sis lina...
congratulation..
semoga sentiasa diberkati dan dirahmati...
insyaAllah..
comel baby...;)

Gieyana said...

Ritu x beli pon psl kwn bg katil bb tue..so just cat balik jer..my sis in law buat tpt letak bj bb psl anak dia pon x mo duduk..moga hg sbr melayan kerenah anak2 k..

Sue said...

now u know what they called 'tiger mother' right? agagaggagaga....

kesabaran tak kira usia, muda ke tua... kadang2 sue sndiri nangis sbb gagal bersabar dgn karenah anak2... kesian budak2 yang kena tempiasnye. huhuhu....

Mamamya said...

tgk hakeem tido ingat kat fiqa masa bby dulu...bukan setakat teleng gitu kepalanya tp siap mendongak ke atas..masa tu mmg risau tgk gaya dia tido..tp bila dibetulkan dia buat jg mcm tu semula...takut teleng smpi ke beso...nasib baik x..heheeee...

huuuhuu..iena dah faham ye 'suara tarzan' lia kat umah ni w'pun anak2 dara yg 2 org tu tp ligatnya kemain...temperature usah di kata kdg2 sentiasa naik x turun2....eheheee....tp mulut je lia ni riuh blm smpi ke tahap nak pukul or etc...

Zue AnnaLeeya said...

eina... akak dah branak tiga, smp dah nak masuk 4 org ni pon tak pnah beli pon playpen tuh...
sbb rasanya mcm krg guna....
ank2 akak seme lebih selesa tido kt bwh atau buaian jerk....

baru tau erk mcm mana rasanya jadik tarzan jadian nih....
fuhhhh... mmg mencabar kan??? heheheh...

eima said...

tp klu si sulung melasak mmg kena letak dlm playpen tu .. klu jenis cam fahim yg berkawal selia jg adek time mama memasak, sidai bj, solat mandi bagai tu ok la letak bwh sbb nanti ade org tolong bg adek dok dediam sementara mama sebuk ....

~aSHa~ said...

aahahah lucu dgn p/s di bawah tu...ehehehhehe

skrg tau la yer mcmane asha leh jadi tarzan, kadang2 raksasa hijau, kadang2 jadi kingkong....


ehehehhee

asha beli katil yg kayu tu...skrg tak guna sgt..tapi bila dia dah dapat 'kaki' dlm tu selamat skit berdasarkan pengalaman yg lepas..tapi tak tahu la nanti akan datang mcmane keadaan

MrS. F!zA said...

k.iena, darwisy pnya baby cot beli dlu beria dgn kelambu bagai last2 gna 2mggu ja time pantang..lps tu trus jd bahan hiasan ja..hahahah sb dia tkmo dduk lam tu

~Siti Hajar~ said...

Sabar eina, abg long nk perhatian la tuh, dia jeles dgn adiknyer tu yg mcm2 perangai dikeluarkan...hehe

fieda said...

kak fieda pun mmg tak pernah beli..

|| NaFiRaa || said...

hehehhe... anak2 zura pon selesa tido buai.. malam tido sebelah mamanye.. hehehe

Fieza79 said...

firas tido di bby cot yg ada kelambu2 tu shingga kini..kira nya sdh di manfaat kan penggunaan sepenuh nya..tk rugi hehee...sma cam abg dan kakak nya dlu xpnh tido sebelah mama nya ni...

eina..baru fhm kan apa yg di erti kan 'suara tarzan tu..hehee...sian abg long kna mrh ye huhuu..

Nad @ MamaZakwan said...

cube kak eina tiarap kan hakeem dlm playpen kalu die tdo
kalu nayli, lena sesangat...ada la dlm sejam die tdo dlm tu

Masya said...

suara tarzan???? hahaha.. akak jerit marahkan abang ker??? sabar yer kak.. biaserlah budak² ni ade masa² tu nakal xmoo dengar ckp pelan.. suka mak² ni menjerit

::NureeN:: said...

hehehe.. nureen skrg pon dh suara tarzan belum kuaq bb lg.. ellesya makin manja & notti.. :)

haslina said...

hehehe, real suara tarzan.

mmg gitulah kan iena. mana2 anak tetap hendak bermanja.

nieda said...

ila ada anak mcm2 benda kuta teringin beli.. tapi belum tentu semuabenda kita guna..

NzA said...

tgk baby hakeem tringatkan qaisara....bahagia melihat hakeem sihat...dan tidur dgn lena....

alahai, ni mesti kes abg long kacau adik tidur ke?????he.he.he..

p/s: thanks eina krn mendoakan qaisara..moga dia sihat sprti hakeem juga......insyaAllah....

Izan Ishak said...

alahai eina... mana2 ibu pun rasanya keluar juga suara tarzan tu. anak2 nak membesar ni mcm2 ragam kan. menguji tahap kesabaran kan.

izan pun anak2 masa kecik lebih selesa tido atas tilam je. tak beli pun playpen/bouncer tu. buaian pun takde.

ct rahani said...

anak sy dua2 tido berbuai ms kecik2 dulu.. malam tido sekali je atas katil.. mmg x beli pun playpen..

dh kuar sore tarzan ye kak.. tu belum si adik beso lg.. nanti macam2 kerenah yg ditunjuk.. sy dh merasa skrg.. hehe..