About

Tuesday, February 28, 2012

.: abaNg LonG biLa meng'oRder' :.

Salam Hari Selasa..

very good morning~
yuhuu...today dah masuk opis..
camno?
ni n3 autopublish, kesahnya macamana situasi di hari pertama? nanti2 cerita..hee!

kesahnya, si abang long bila meng'order'..


"mama, cucu aae' acak, man too tee.." (bunyi betulnya : mama, susu air masak, one two tree)

setiap kali nak susu, mesti datang dengan pakej air masak~
Wajib macam tu. isap susu sket, selang dengan air masak pulak, pastu balik ke susu dan seterusnya..sampai habis..

abang long sejak duduk dengan mama ni, kerap minum susu+air masak..
jap mintak, jap mintak..lagi over dari si adik..(si adik pun tau time minum dia.. )
tu pasal kerap jugak buang air..
training free diapers tak success sepenuhnya pun..
hari ni di rumah pengasuh, still bekalkan diapers..
herm... nampak gaya kena bantuan pengasuh jugak utk free diaperskan betul2..
hu~

apapun, harap si abang n si adik baik2 je kat rumah pengasuh hari ni..
si abang pun liat sket la tu, yelah dah lama berdempek je dengan mama kan..

selamat bertugas kawan2 ye...

13 comments:

eima said...

sama la ngan aku kak ... bab free diapers aku tak cekal ...hahaha pengasuh jg kuat

Nad @ MamaZakwan said...

selamat kembali bertugas kak eina!

fieda said...

amboi...pakej ye..

Masya said...

selamat bekerja semula.. mod jangan teringat² kat rumah jer hihihihihi....

wah² minum susu siap pakej yer...

LYAfrina said...

hehe.. smpai dua btl skali isap... pndai jer abg order yer..speaking lg tu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

pandai siap mintak air masak lagi...

ADEEYA said...

Banyaknya minum. kalau me dah kembung dah hehe :)

ADEEYA said...

Banyaknya minum. kalau me dah kembung dah hehe :)

Izan Ishak said...

banyak abg long minum... susu selang seli ngan air masak ye. bagus tuh!

ct rahani said...

selamat bekerja kembali k.eina.. hari pertama tinggal anak slps bercuti panjang mesti x senang dudukkan.. asyik la duk tingat kat anak2.. hiks..

mama rifQy said...

hahahhahaahaaa..wah siap mengorder lagik!!!! bagus tuh minum air masak kan??

wan nurul hezrina said...

bagusnyer nak minum air masak.taklah lidah lekat kerak2 susu.merah plak takmo minum air masak.huhu

ch@ said...

oni susah betul nak suruh minum air masak. botol susu arif tu sama dgn aie punya la.