About

Thursday, February 16, 2012

.: 35 buLan haRi Ni :.

As salam..
16 Feb.. genap usia abang long Arif 35 bulan @2thn 11bln..
lagi sebulan genap umurnya 3 tahun~

waah cepat kan masa berlalu.
teringat2 bersalinkan abang long arif dulu.. ^_^
sekarang dah besar panjang..hee~
macam2 perangai dah ditunjukkan..tambah2 sejak ber'adik' ni kan..
alahai... sabar jerlah.. ^_^

sekarang :
- dah mula berjinak2 nak free diapers.. bermula beberapa hari kebelakangan ni, dia tak suka pakai diapers, if pakai..sure nak bukak seminit dua lepas tu..
- bermula semalam, dia dah betul2 sket.. asal nak kencing, terus meluru ke bilik air, nak yakyak pun gitu.. hope menjadi lah training kali ni.. (jimat sket duit beli diapers..ngee )
- dah pandai ABC, 123, alif baa taa... semuanya nyanyi2lah.. walaupun sebutan tak berapa clear benor lagi
- sesekali boleh diharap tuk tengok2kan adik..sesekali, banyak main cium2 adik jer, rimas adik.. tak ke merengek si adik ~
- pandai nyanyikan 'selawat' time nak tidurkan si adik..kiut betul suaranye..hikhik..
- berat dah 15kg..timbang masa pergi hospital cek cirit birit adiknye hari tu..
- makin banyak cakap, banyak bersoal jawab...penat nak melayan..hee~

dah tu jerlah dulu, tulis yg bagus2 je ye.. ^_^


apapun peelnye..mama sayang kam0 tahu?!

p/s herm..tanggal 16mac depan, genap la 3 tahun abang long tu..celebrate macammana eh? dulu masa 1thn n 2thn ada je kek dan majlis kecil2an.. herm..fikir2x..

16 comments:

MrS. F!zA said...

darwisy bulan 10 bru ckup 3thn..tp skrg dh mkin nampak kenakalannya..hrp esok ada adik tkde lah buat mama jd tarzan jgk..hehhe

*abg long pndai jga adik kira oklah tu kak..wp kdg2 bt adik ngis kan..hehhe

izan mama mia said...

tunggu nak tenguk en3 hari jadi abang long... (^_*)

::NureeN:: said...

nureen tgk abg long rasa mcm sebaya ellesya jek tp klau ikut thn ellesya dh 4thn la klau ikut bulan 3thn 5bulan :)

Izan Ishak said...

kejap je dah nak 3 thn ye abg long. insyaAllah.. abg long boleh jaga adiknya nnti kan...

Masya said...

alhamdulillah.. masa pantas berlalukan.. oklah tu dah jadi abang yg boleh dihar menjaga adk hihihi...

sambut kecik² pun xpe.. ade kek jer atau pun masak special untuk dia.. supaya dia rasa dihargai..

Masya said...

alhamdulillah.. masa pantas berlalukan.. oklah tu dah jadi abang yg boleh dihar menjaga adk hihihi...

sambut kecik² pun xpe.. ade kek jer atau pun masak special untuk dia.. supaya dia rasa dihargai..

ct rahani said...

ceapat je masa berlalu.. bagus abg long boleh diharap jaga adiknya...

Mamamya said...

alahmdulillah..abg long dah membesar menjadi anak yg baik...nakal tu mmg ada kan iena..biasalah anak2 nak membesar mmg begitu lumrahnya...klu x mama xde peluang nak jd 'tarzan' eheheheee....

mjls abg long klu x dapat buat yg besar2an yg kecil2an pun xpe iena,janji ada kenang2an kan...

Nad @ MamaZakwan said...

tk lama jek lagi tu, huhu!
wat le majlis, bleh kami terjah, hikhik
nak tgk hakeem skali, haha! =p

Imah Dinor said...

hai mama dah lupa ke..kita kn sambut bday ayip ngan ijat sama2 dgn meriahnya...tahun ni xtau lg mcm mana ...tp hadiah dah ready nak beli...mst ijat suka sgt dgn hadiah tu nnt...xsabar nak beli ..tp xleh beli awal nnt xbest la...bday ijat 20 mac 2012 genab 4thn....

|| NaFiRaa || said...

sekejap jek kan~ dah 3 tahun dah.. dah besar dah anak teruna nih~

Salina@IbuAqil said...

Dah big big boy..
Hik3!!!
Dah makin bijak..
Banyak akal erk.. ;)

Iela Fazielah said...

amboi.. dha nak free diapers dah arif... irfan lom lg... ckp je byk..tp bila nak cabut diapers bising dia...tp berat arif lebih kurang irfan...

fieda said...

besor dah abg long yer..

MamaYatie said...

wah..nak masuk 3 thn dah...next month pun besday along & angah..kopak mama..hahaaa

dah pandai gi toilet yer...ok la tur iena..dia dah bersedia..kena support kuat2..mesti jadik punya!

ch@ said...

bila tgk arif mcm ni, sama sangat dgn ayah arif.