About

Wednesday, January 18, 2012

.: peNgganti buai..nyeNyak di Sini :.

As Salam..
setakad ke hari ni.. usia Hakeem 21hari..
belum lagi berbuaian..(ups time kt kampung hari tu, majlis berendoi..ada la dok buai kejap..hee)
compare dengan arif dulu..
awal2 dah berbuaian sebab time tu berpantang kt kampung..
lebih selesa berbuai..

Hakeem berpantang kt sini..
lebih selesa dok dalam ni je..
apa eh mende alah ni orang panggil..?
see..mama dah ilang ingatan kejap..menda simple gini leh lupa nama..hee~

turun temurun dari abang long arif dulu..
adik Hakeem lebih gunapakai berbanding abang long arif dulu..
sebab time arif tak bawak menda ni balik kampung..lepas pantang dah kurang menggunakan ia..

selalu tercabut sebelah sarung tangan..ngee~


18 comments:

Ena said...

so cute...

geram sangat tengok hakeem..

LYAfrina said...

nyenyak nyer tdo..ok gak eina.. baik jgn ajr buai dr kecik..sng

Nadiah Sidek said...

bouncer namanya ;). safiyyah masa kecil dulu pun tidur dalam bouncer juga :)

::NureeN:: said...

asyik tgk bb tdoq.. comel tol pengganti buai ni.. ;)

~Siti Hajar~ said...

senang lg pakai benda alah tu kan, xpyh nk buai2 ke apa..

Nad @ MamaZakwan said...

geramnya tgk hakeem...!!!!
bambam btul!
mata sepet!
kak, chop wat menantu la, hahahah!
^_^

selesa ek hakeem tido dlm menda alah ni
nak beli gak la, hehe

eima said...

alisha dok atas atas mende tu dulu... tp time utk tgk tv je .... tido bertepuk je sbb alisha antar taska takut die tak biasa tdo atas tilam plak ...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

lena betul dia tidur

Fieza79 said...

wahh sedap nya tgk hakeem landing atas tu...mesti tmbh2 nyenyak lena nya...

firas berbuai lepas sebulan...bila dah mula takmo pejam mata dlm baby cot, terpaksa la berbuai..

~aSHa~ said...

anak sha terpaksa berbuai...sbb ada abg n kakak mengaco..tak leh tido kat bawah.kalo duk atas bouncer ni pun gamaknye mereka tumpang sekaki..ehehehhee

sarung tangan tercabut tu, dia nak salam aunty2 yg 'ziarah' dia...ehehe

Izan Ishak said...

lenanya baby hakeem tido... anak2 izan pun tak reti tido dlm buaian. semuanya tido atas tilam je...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nyenyaknye dia tido..
Qis masa kecik tak suka tido atas ni..lebih suka tido dlm buai..sampailah skrg ni masih lagi berbuai kalau tido siang..

eB ezrin said...

alahai bidadara syurga :)

ct rahani said...

comelnya.. suka tgk baby tido.. anak sy dua2 tido lam buai.. susah klu nk jenjalan..

fieda said...

dah 21 hari..semoga membesar dgn sihat..

Liza Razak said...

comelnye hakeem :)

ch@ said...

kita panggil buai lantai. hahahaaa. abi takmo belikan aie la, tensen nak kena dodoi dgn tgn. lenguh tgn makcik ni. tapiii keranamu anak, gagah jugakla.

ini kalau aunty ch@ atas tu, mau tak bgn2, best sgt syg nk buka mata.

Imah Dinor said...

comelnya hakeem...nak pinjam boleh tuk baby baru nnt...he.....