About

Friday, January 6, 2012

.: mimPi iNdah ke saYang... :.

Salam Jumaat nan mulia..

Alhamdulillah kesihatan baik2 saje..
harap dapat handle dua beradik ni seorang diri nanti..
semalam si abah pergi tempat kerja kejap je pun..
mama rasa tercabar menghandle abang long nan seorang tu..
ada je peelnye yang mencabar kesabaran si mama..
aduhai...abang long..saje je nak uji mama kan..
sabarrrrrrrr...sabarrrrrrrrrrrrr.. hu~


oooh nak cerita pasal masalah BF mama tu ke?
herm..takpelah..mama ada berkongsi masalah ni dengan teman lain..
Insyaallah ada penyelesaian untuk itu..
if tak dapat fully BF pun, sekurang2nya still dapat berBF kan baby Hakeem..
tak kisah la cara macam mana pun kan..
janji ada usaha untuk itu..Insyaallah..

hee~
tak mau cerita panjang lah..
berBW pun tak sempat skrg ni..
ada masa sket, up n3 jer..sbb ada je piccas yang disnap..hee~

ini...pic taken petang2 gitu..
baeek punya landing si Hakeem..
lena sungguh..sampai tersenyum2 dia..

Mimpi Indah ke sayanggggg?..hee~

sedapnye landing atas perut mama..hee~

dah alih letak atas tilam pulak..
sampai tersenyum2 haa.. mimpi apa la tu..hee~


p/s happy weekend..today family johor sampai..mungkin sampai ahad diorang di sini..then, Isninnye mungkin terus mama balik kedah...mau berurut..badan still sakit2 ni..tambah2 tang pinggang..aduuh..

23 comments:

Ummu Ilham said...

wah tahniah mama lieyna...
comelnyer baby..")

ch@ said...

dlm pantang mmg bdn sakit2 kak, tu yg kena berurut. kita berurut 3 hari je, buat sengkak perut skali.

kita pun dah tak bf tegar, tegar sebulan je penuh tnpa fm. masuk bulan kedua mggu akhir, dh bg fm. skrg ni, fm kat pengasuh je.

tapi, rasa nak bf tegar semula. heheee.

tgk hakeem ni, pipi dh kembung tu. boleh lak cenyum2 ye. tak lama lagi gebu mcm aie.

Nadiah Sidek said...

comel gambar ke-2 tu ;)

Fieza79 said...

eina..awal2 mmg susu xbyk kuar..tp kalo stimulate sllu lama2 insyaallah akan byk...cuba k...hehee

penat kan handle anak2 mana nak buat keje umah lg dlm pntang ni...fieza tk pnh pntang sendirian ketiga tiganya..bleh stress huhuu....

[-suziey-] said...

waaaaaa ina dh bersalin ...xtau pn..hehe nmpk sgt dh jarang masuk blog...neway bllm trlmbt nk wish congratesssss for the new born..hehe..comel sgt..merah2 kaki dia..haih geram plak tgk baby:p

Nens Collection said...

tahniah mama,
lama x singgah sini..
comelnye baby senyum tu,
mest mimpi best tuu..hehe

aLiMaZ rOn said...

selamat berpantang....

sue zainun said...

comel baby..tahniah..senyum sb mimpi jumpa mamanya dlm tido kot..

zaidah said...

pandai dah dia senyum...comel muka dia macam muka eina masa tecik2....betul ker macam tu..hehehe

alia haryanie said...

syukur alhamdulillah,dah bersalin..tahniah.comelnya baby.Ya Allah,sy doakan semoga mamalieyna sekeluarga diberikan kesihatan yang baik,dipanjangkan usia yang berkat,dimurahkan rezeki,diberikan kesejahteraan dan sentiasa berada dalam rahmat dan lindungan Allah Taala.moga anak anak mamalieyna menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat.amin ya rabbal alamin.

|| NaFiRaa || said...

zura pon x mampu nak full BF kan delisha.. tapi alhamdulillah..delisha masih lagi dapat minum susu mama dia sampai sekarang walaupon dh campur dengan FM.. buat mana yang kita mampu..:)

eB ezrin said...

mimpikan auntie tau :)

ieda said...

ya allahhh dikk
tahniahhh
punya lahh lama x mai sini
dah bersalin punnn haaa
cumeinyaaaa
memang macam diulit mimpi ;)

ct rahani said...

alololo comelnya hakeem.. suka tgk bb tido.. :)

::NureeN:: said...

comel bb hakeem tdoq tersenyum g2 slalu org tua kata sbb dia teringat masa dlm perut dok berkwn ngan uri kita :)

::NureeN:: said...

blk kedah? mmm ada jodoh ke kita.. kot2 bleh jumpe hehhe.. dpt cium bau bb hakeem

NzA said...

dah brsalin ke eina..MasyaAllah, akak dh trlepas story la nie...Sorry ye skrg mmg sibuk sgt2..
Apa pn tahniah cz semuanya dh selamat...amin....

Izan Ishak said...

comel sgt bby hakeem tersenyum masa tido tu...

izan pun bila dah berurut tu barulah selesa sangat badan...

♥ mamaQASrina ♥ said...

baru bukak blog la..anyway tahniah yer mamalieyna di atas kelahiran hakeem...comeiii sgt2!!! tahniah!!

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

pasal bf tu takpe mek na..janji ade juga rezeki hakeem k..

tak urut lagi? alahai if akak mau dah pengsan ehehhe sakit2 la badan duk meneran kan ..harap2 tak masuk anginla badan ina..

ok..take care

wah senyum2 lak dia hehehe

Sue said...

wah dah bersalin rupenye.... 2minggu tak online, sekali da ada baby. tahniah!!!! comelnyeeeee... gerammm.. tembammm!!!

mrs.spicy said...

lama xjenguk blog ni..akak msg farah..farah hilang seme no fon la..hehe congrats kak..mcm anak cina..hehe

eima said...

comey nye...mimpi dlm perut lagi latu