About

Friday, January 20, 2012

.: laGi wajaH mereKa : di usia berbeZa :.

As salam..

lagi ... dok belek2 gambar arif lama2..saja nak tengok...
(gambar sangat banyak..tapi tersimpan dalam lappy jer, ntah bila nak cucinye..)
tak larat nak pilih..huu~

terperasan gambar ni..
posing yang sama..
di usia berbeza..

Kiri - Arif di usia 2 hari kot..masih kt Hospital masa ni sbb kuning..baru keluar dari bawah lampu..hu~
Kanan - Hakeem di usia 15 hari (di hari nak cukur rambutnya..hu~ )


namanya pun dua beradik kan..mesti la iras2..hee~

happy weekends~

p/s Rose tanya pasal bertungku & berbengkung... eina buat sendiri la rose, namanya pun berpantang sendiri kan..bawak balik batu tungku dar kampung.. tiap2 pagi (seawal 7-8pagi) bertungku rutin wajib..time tu biasanya Hakeem tido nyenyak.. na berbengkung..setakad pakai bengkung moden je (yang cakuk tu) sbb nak pakai bengkung lilit2 susah bebenor n take time..tapi ini rutin tak wajib a.k.a ikut keadaan semasa, kadang2 masa tak mengizinkan, tak sempat..kadang bukan masa tak mengizinkan, tapi saje skip..aduyaii.. =P

p/s 2 Hajar tanya pasal arif belum free diapers eh..percubaan pernah ada..tapi tak success.. pastu plan ingat time berpantang ni, nak train..banyak masa bersama abang long kt umah kan..sekali macam lagi mencabar je, dalam pantang2..mana nak jaga diri sendiri, mana nak jaga baby, mana nak jaga si abang nye pulak...tapi...herm..cadang2, lepas pantang, still ada masa bersama diorang, still cuti kan..mungkin nak try time tu la..hope success kali ni.. 

12 comments:

Imah Dinor said...

pic ni mmg nmpk seiras sgt...jgn buat2 lupa pakai bengkung tu,nnt nyesal tau..hu...abg ijat pun masih pakai daipers ptg n mlm time tido, skrg nak jarakkn susu lak,kerap sgt dah mcm baby lg,mlm2 pun mntk susu ngeeee....ayip cuba lak ye....

Salina@IbuAqil said...

Alolololo comelnya.. Dua2 sggh comel.. ;) Happy Weekend sis.. :D

Izan Ishak said...

alahaiiii...mmg iras sangat 2 beradik ni... dah macam kembar punye...

mencabar juga ye eina berpantang sendiri. arif baru 2thn ++ kan. takpelah... take time utk dia free diaper...

Fieza79 said...

mmg sama sebijik arif dgn hakeem...hehee

eB ezrin said...

abg long ttp dihati. huwaa hua hua. okeh. aku ngader lebey ;p

Lily@MamaZaraZareef said...

alololo..sejibik sejibon dua beradik ni. yg penting. dua2 pon comeyyyy..hihihi

eima said...

fahim dah 3 tahun pun tak free diapers lagi kak ... ima mls ..hehe last2 bila p taska cekgu ajar ..lepas 1 tanggungjawab ...hehehe skrg dah pandai ckp nk kencing berak ....tp still pakai time tido ..mama mls nk basuh tilam

~Siti Hajar~ said...

seiras la Arif & Hakeem..comel dua2!

fieda said...

dua2 sgt comel..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comel...
sejibik muka diorg kat sini..^_^

Caythrine Amanda said...

haish hensem boy!!! ;D

Ibu Lala said...

Macam sama je muka...tak leh nak beza..