About

Tuesday, January 31, 2012

.: checkup 1 bulan Hakeem :.

Salam Hari Selasa..

citer pasal checkup Hakeem semalam ..
1st checkup di usia 1 bulan..

selain checkup Hakeem, si mama pun kena cek jugak..
paling dahsyat sesi penantian semalam..
bayangkan temujanji jam 8.00am..
tapi mama sampai lambat sket..8.30am..jalan jem..
keluar rumah 7.30am.. selalu 20-30mnt dah sampai..semalam sejam..hu~
then, dari 8.30am sampailah dekat jam 11 baru sampai turn utk timbang dan ukur badan..

dapat turn masuk bilik rawatan dan injection dah hampir jam 12pm..
selesai semua jam 12pm lebih..hu~
dalam sejarah penantian selama itu..
dan masa mama meninggalkan klinik tu..masih ramai lagi orang2 kt situ..
mungkin sebab, baru lepas cuti yang panjang CNY kan..
ramai betul umat manusia..pheww...
nasib la Hakeem cool je, tak buat masalah...
then, masa kena inject pun, nangis time jarum tertusuk ke peha dia je..
pastu diam.. good boy ^_^

berbalik pada rawatan....
mama.... semua ok..berat pun turun 10.5kg jer.. (ingat boleh turun lebih dari tu..hu~)

then, Hakeem pulak,

BERAT 1 MONTH : 4.2 kg (masa lahir 3.11kg) - naik 1.1 kg
KETINGGIAN : 52 cm (masa lahir 49cm) - pemanjangan 3cm
LAIN2 : semua ok (Hakeem tak kena jaundis dari lahir sampai usianya 1 bulan ni..Alhamdulillah)

mau interframe, sempat snap seawal 7am dari rumah..hehe..kenangan.. muka orang masih dalam pantang
abang long yang baru lepas mandi..tercengang2 lagi..see muka dia dah slim sket kan..kalau tak chubby jer..hu~
Hakeem - tak faham apa2, layan je apa orang buat kat dia..'awat hari ni kena mandi awai ni?'

dalam kereta ~
 mashaam.... ^_^
Nurse tegur, next time datang checkup anak, jangan pakaikan baju macam gini..
pakai yang senang nak bukak, pakai..
ekeke...dia tension ramai patient kan, nak tunggu orang bukakkan baju time nak inject pun membebel..hee~

Hakeem yang cool ~

19 comments:

@e_da said...

kejap je rasa.. tp org pantang mesti rasa lama kan.. baby dah bam bam dah

Izan Ishak said...

wahhh... gambar terbaru eina n anak2... maintain gojes wpun dalam pantang lagi. best tu dah turun 10kg. bukan senang tau!

hehe...kelakar plak nurse tu bebel2 pasal baju hakeem... tensen punya pasal la tu, kerjanya yg jadi lambat... apa2 jelah nurse nih.

hyazz said...

ala comey nye dia..tol jugak tu..saya dulu pon cam tu gak..last last pakai baju yg simple jer bile p klinik

~Siti Hajar~ said...

xnangis yer, Good Hakeem..

Eina nmpk bseri2 la, seri org dok dlm pantang kot...hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

makin labuh pipi hakeem....comel sangat

Imah Dinor said...

wah suma nmpk sihat jer alhamdulillah..ha..ha...tensian bila fikir nak g cekup pragnan nnt mst ramai gila org kn...sabar je la....

Fieza79 said...

wahh hakeem dh check up sebulan ehh..sama berat firas masa sebulan..4.2kg..tembam! skrg dh 6.3kg eina...hehee

btul la pipi Arif dh slim kan...penat jga adik kot hehee...

eina..nurse mmg cmtu peel dorang kalo tgh ramai2..dorang stress...fieza biasa check up akan timbang dulu sebelum nama kna penggil..so tkde kena leter sbb lmbt..huhu

[A.I.D.A N.O.R.D.I.N] said...

akak pon dh bersalin? tahniah..seronotkan ada bby kecik..hihi

aanie said...

wah, bam bam nya....
mcm nama anak sy..adam hakeem...hehe...

nieda said...

swet je gambar eina dgn 2 anak. byk jugak tu turun dalam tempoh sebulan kan. slow2 nanti berat turun lagi.

baca entry kt bawah, kesian kt arif. Dia terkejut kot dpt adik kurang perhatian kt dia that why buat peel.

Arif good boy, jgn nakal2 tau

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Makin chubby hakeem..
comel..good boy lah kejap jer nangis kena suntik..^^

haslina said...

alhamdulilah sudah 1 bulan baby Hakeem.

p/s wah mama eina nampak sihat dah. alhamdulilah.

ch@ said...

senyuman hakeem dgn mak dia menggoda sungguh. bagus2 terus membesar dgn sht ok. akak niii, ngape la pkai baju biru bergambar dgn dinding tu. hahaaa. tenggelam. hihikkk.

MrS. F!zA said...

hakeem tomei lah.. bagusnya hakeem tkkena jaundice..jrg nkjmpa baby tkkena lgsg wp skit kan..

|| NaFiRaa || said...

amboiii.. bambam jugak hakeem nih.. geram tang pipi..:)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sal dulu pernah kena jugak sound camtu... sebab bagi pakai baju camni jugak la... huhu...

**dulu masa check up memang biasa la tunggu berjam2 nih.. tapi sekarang cam ok sket...

::NureeN:: said...

baru nmpk muka eina berseri2... nureen plak x sabar menunggu bln 4 ni :)

✿Ummi Myra✿ said...

alahai cute nye dia :)


http://www.amirastudios.com/2012/01/bercuti-di-hotel-dembassy-serviced.html

Nad @ MamaZakwan said...

baju camtu senang jek nk bukak pakai..nurse jek yg lebih2 huhu!
naik byk gk berat hakeem ;)