About

Friday, September 30, 2011

.: aGenDa saBtu lalu :.

Salam Hari Jumaat..

sebelum cerita basi, meh abadikan jelah ye..

program sabtu lalu..
keluar rumah around 10.30am..destinasi Rawang..ada majlis Besday Party bersambung dengan Open House sekali..officemate punya majlis..

seronoknye majlis besday party yang happening..
paling best lagi..ada menu laksa utara jugak..mana2 pergi majlis makan2 sure laksa dicarinya..hee~
laksa memang paling besttttttttt..ngee..

sempat snap gambo curik2 je..
tuan rumah bz la..hee~


dak arif je tak happening sangat..takde kawan..huu~
tengahari sket, dah puas makan..bertolak ke Nilai pulak..

agenda : melawat kawasan..hee~
Rumah contoh di Nilai 3..
Insyaallah kalau ada rezki anak... berjayalah mama menunaikan 'Impian terbesar' mama yang satu itu..

untuk memiliki rumah bertapak tanah..hee ^_^..Insyaallah..
Aduhai..ada pulak mandor tak berbaju di situ..sama sibuk melawat tapak..ngee..
bestnye kalau dapat umah corner lot gini...besar padang tu..hee~ beranganlah..=P

p/s semoga dipermudahkan segala urusan..Amin..

Thursday, September 29, 2011

.: Tak BLeh tiDo.. :.

Salam hari Khamis..
today dah report to work!
hee~ cukup la rest kt umah 3 hari ye..
eh rest ke?..tak jugak..
semalam ada agenda..
what agenda?..next time stori mori eh..
yang pasti ianya salah satu daripada impian terbesar mama selama ni..
Alhamdulillah..harap semua berjalan lancar..Amin...

ok2x berbalik pada tajuk..
sekarang peel baru..
asal jam beranjak ke jam 2 pagi lebih2 gitu..
sure terjaga..pastu dah tak bleh tido..
puas pusing kiri pusing kanan..
still mata takmau lelap..
membulat lagi ada..
huu~ taktau nape eh..
sindrom ibu mengandung jugak ke gini eh..huu~

malam tadi pun sama..terjaga around 2am lebih..
last2 bangun jugak..
makan mee goreng (hasil dari belian pasar malam yg masih berbaki)
..minum sirap..dah kenyang perut..baru sambung tido..
itu pun puas..pukul 430am gitu baru terlena rasanya..
530 dah bangun balik semula..nak kerja..huu~

harap2 la sindrom ni tak lama..
penat mata ni weeh..pagi2 dah rasa mengantuk balik..huu~

oklah nak membebel sket tu jer..
layankan pic yg snap semalam..
selepas selesai menjalankan misi berkenaan..hee~ ^_^

Lokasi : Marry Brown, Nilai 3


selamat bertugas~

Wednesday, September 28, 2011

.: worDLess : saMpai Sekarang taKut nek ni..huu~ :.

Salam hari rabu..
wordless eh today..
so, meh tempek je pic ni..
sebelum tu, nak kasitau..hari ni terpaksa mama EL la pulak..
sihat dah sihat..tapi ibu pengasuh arif pulak, demam kuat katanya..
so, no choice..si mama kena coti..
coti tanpa gaji loor..sadis..
dah la checkup perut ni berderet lagi appointment nye..
huu~ pengorbanan...coti tahun dah habes dah...hukhuk..

ok, berbalik pada tajuk..
Wordless wednesday today..hee~

Ntah apa ke haaeee' nye abang long sorang ni..
nama je boy..
tapi sangat takuuuuuuuuuuut naik menan ni..ngee..
apa daa...



hahaha..bersungguh nak nangis tu..ngee..
lokasi : checkers taman sri sentosa

tapi ok what...jimat duit mama kan..hee~
daripada suka naik better tak suka naik..hee~

Tuesday, September 27, 2011

.: CiTer OpeN hOuse BaLai :.

salam hari selasa..
ohho...mood swing swing...
MC today..
semalam lagi..datang kerja half day..kepala tingtong..
awal pagi semalam, dh bersin2 ..sakit tekak dan batuk2..

sudahnya pergi kerja jugak..then, kepala swing2x..
terus ajak abah g klinik..
dan MC jelah...daripada dok opis..tapi mood nak berbaring je rasa..
balik umah terus hanyut...seb baik dak arif pun mengantuk sama..so sama2 hanyut ketiduran..

today, feeling not very weel lagi..
better rest kt umah je..huu~

cerita lama..
Open house @ Balai..
Sabtu - 110911 - bertempat di IPPD Kota Damansara

posing sebelum keluar..hee~
sempat snap sikit2..sogan..
Menu paling mama suka - Laksa Utara...hahaha...



Balik dari sana..
ke Berek Polis @Shah Alam..
tawaf 4,5 buah umah kengkawan abah..
penat si mama mendaki tangga dengan perut penuh berisi..
sampai umah last, minum air je..
lewat petang sampai umah semula..huu~

next :
Malam Jumaat lalu - 220911 - IPPD Petaling Jaya





mama yang semakin membulat, sebab mood makan berganda2..hee~
Alhamdulillah dh habis semua alahan ^_^

paling teringat - ada sorang kakak ni, mai dok sebelah mama..
pelawa makan sate..mama tengok dalam pinggan dia..dalam 20-30 cucuk sate..
heran jugak mama, larat ke dia makan? tertanya2 dalam hatilah..

sekali, dengan selamber je dia bukak beg sandang dia, bukak plastik, isi sate2 tu sume masuk beg..
ngee..selamber je kan..
rasanya orang luar..sebab lain benor dressing..bersuar jeans n bert-shirt sempoi..
bawak beg sandang..

sekali time dah nak balik..
nampak si kakak tu, tengah tunggu bas..sah lah orang luar tu..
Open house macam tu..selamber dia jelah masuk ke kawasan balai..hee~
macam2 kerenah manusia..^_^

masih ada cerita open house dan makan2..
next citer lagi..

Monday, September 26, 2011

.: ciTer seBeLum raYa..oLe2 darI PruDentiaL :.

alahai..
stok piccas lama ni..

before raya..dapat ole2 ni dari ajen Prudential..
untuk arif mama, ada ambik Insurance Prudential..
every year ajen ada kasi hadiah sempena besday arif..

dan baru2 ni..sebelum raya dapat kuih raya + sampul duit raya..
sweet betul kaler ijau ni..
sama pulak dengan kaler tema raya kami tahun ni..hee~


terima kasih prudential..


.: aBanG loNg daH 2 taHun 6 buLan :.

Salam pagi Isnin yang ceria..
how's weekend?..meriah dgn makan2?

mama?..meriah tak meriah sangat, tp tak masaklah tuk 2 hari tu..hee~

ok, berbalik pada tajuk..
lama tak update kan..
pasal  perkembangan abang Long a.k.a arif haidar tu..
pada 16 Sept yang lalu..dah jejak ke usia 2 tahun 6 bulan..
Alhamdulillah..membesar dengan sihat dan kuat..

dan perkembangan yang baik seiring dengan usianya..
sekarang..dah pandai nyanyi lagu ABC - Z
dah pandai count apa je yang dia nampak di persekitaran dia..
selalunya..bila nampak bas dia akan count ..'1,2,3...'
setakat dia tau one-two-three..until ten je..

alif baa taa..mama belum ajar lagi..
tunggu belikan muqaddam tuk dia lah..

lagi?
hobi..suka menyanyi asal masuk kete dan dengar apa2 lagu kat radio..suka beno ikut nyanyi sama..
marah bila mama menyelit nyanyi..
ada part2 tertentu je, dia suh mama or si abah nyanyi..
part tertentu dia sorang je nyanyi..ngee..

lagi hobinya..
kat rumah, asal balik dari umah pengasuh..
masuk rumah..terus mintak pasangkan CD kt bilik dia..
kalau tak cerita 'UpinIpin'..citer 'BoboiBoy'..tak pun CD lagu-lagu 'kanak2'
kadang2 bila tgk citer UpinIpin..dia dah bleh ikut sama dialog ..(yelah hari2 ngadap citer yg sama..huu~)

sama goes to, CD lagu2..dia suka ikut nyanyi sama..
Herm...pasni kena cari CD alif-baa-taa.. la pulak..

Garang ..dalam pada tu.. mudah tersentuh hati..manja sikit2..ngee..
Sekarang pandai ambik hati a.k.a bodek jugak kot..hee~..
mudah memuji sesuatu..
like... "cantiknyee mama...."..."cedapnyee mama".... "saaaaayang mama"..(sambil peluk erat).. ^_^

tu jelah kot yang sempat diupdate..
banyak perkara lain lagi..
takpe mama hari2 update blog..
so, confirm hari2 akan bercerita pasal abang long ni..

tempekan wajahnya..piccas taken on ..hari MiniOpenHouse lalu~



kat sini... arif cuma ada kawan sepupunya yang sorang ni..
abang Ijat..
itu pun jarang2 ada kesempatan bermain bersama..huu~

selain tu..cuma ada kawan dengan kak Balqis dan adik Jihah (kat rumah Ibu pengasuh)
tu jerlah...

takpe next year ada 'adik'..dapat la kamo berkawan hari2..
pasti meriah hari2 kamo..hee~ tak sabar pulak si mama =P

Sayang kamo selalu......


p/s alooor tak belikan lagi, zentel (ubat c*cing) tuk arif..suppose dah kena bagi kan.. masa cukup 2 tahun dah kasi, diikuti 6 bulan berikutnya..alahai..si mama ni..bertangguh aje..hu~

Friday, September 23, 2011

.: ShoPing OnLiNe .. CoMeL :.

Sebab nampak sangat comel..
so beli, cuma dengan 1 click..hee~

beli kat MyPermataHati.com


sonang! padahal sebelum ni, bleh je buat sendiri bunjut ni..ngee~

selain 1 brg baby ni, ada beli brg lain jugak..
barang mak dia, so takyah la interframe...sulit dan persendirian..ekekeke... =P
Happy Weekend... ada je agenda tuk sabtu dan ahad ini..harus bijak uruskan masa ni, kalau tak, tak cukup rehat..hee~

.: TeKak si ABah..si MaMa..No..:.

salam hari Jumaat..
Alhamdulillah bertemu lagi Jumaat

bestnye..esok Sabtu diikuti ahad..hee~

ni tekak di abah..
si mama cannot lah..tak lalu..hee~
so, si abah suka makan..si abah sendiri yang suka masak ni..hee~


Menu Makan Malam si abah sorang..
mama on diet..ngee...diet la sangat=P

Thursday, September 22, 2011

.: aHad : aktiViti diTerusKan :.

Ahad, tak duduk rumah..
Awal pagi dah kuar..around 730am..
Ke mana?

Ooh sebelum tu, lupa nak mention..
Sabtu pagi, mama terima tamu kat rumah..
Anak buah mama dari kedah..anak kakak no.2 dari Kulim..
Firdaus namanya, berusia 21tahun..
Dapat panggilan tuk masuk tentera..
Dia datang sorang..

Sampai pagi sabtu..
Pagi Ahad, mama, abah n arif..hantar nya ke Seremban ..
Kursusnya di PD, tapi just hantar sampai Seremban je..
Kat sana, ada truck Tentera ambik kt situ..
Semuanya nampak sepesen, berbaju kemeja putih berseluar slack hitam, kasut hitam..kemas ^_^

Ni ler anak buah yang dimaksudkan tu..
Abang Firdaus..sepupu arif... ^_^
seronok dia ada kawan kt rumah sabtu/ahad tu..




Balik dari Seremban, balik rumah dulu..
Rehat jap..bersiap tuk keluar makan2 plak..
Makan2 jemputan open house lah..apalagi..dua rumah je..

Tapi kenyang ......... dan sampai rumah dah lewat petang..

Habis cuti 3 hariku..huu~
Malam sesi, meng’iron’ baju kerja mama & abah..lengkap tuk 5 hari bekerja..huu~
Penat ~ ^_^
Rasa cuti macam tak cuti jer..

P/s Sekalung TAHNIAH dan syukur ALHAMDULILLAH..Mek Rose @PotPetMekRose tu dah selamat bersalin pada 21.09.2011 jam12.20am, baby girl di PPUM. Dapat dia bersalin normal kali ni, yang first dulu, C-ser. Tahniah Rose..Take care n selamat berpantang !

.: peNanGan tak TiDo seHariaN :.

Kejadian..malam selepas selesai Majlis Mini Open House lalu..

kepenatan sebab seharian kerjanya, main lompat lari sana sini berebut menan gelak ketawa jebek2 nak nangis..hee~
tido?..tidak untuk seharian itu..dah la bangun awai..hu~

padahnya, lepas mandi terus pengsan ketiduran..
sekelip mata leh tak sedarkan diri saaaaaaaaaaaampai pagi..hee~
budak2 gini ler..




Wednesday, September 21, 2011

.: WW : RiNgan TULanG :.

~ Anak mama...
tolong basuh periuk bekas kuah laksa selepas selesai majlis Mini Open House on Jumaat lalu...hee~



p/s sila abaikan keadaan anak kecil yang berb*gel itu..
takpe tak cukup umur lagi..ngee...

.: maSak2 berSamBUng di HarI SaBTu..aDa taMu laGi :.

Salam Syawal ke-23..

wordless eh today..
hee~
so, meh tempek piccas jerlah..

pepun kena bebel sket..
agenda masak memasak bersambung on sabtu lepas..
sedara abah nak datang beraya..
so, kena la masak menu baru..

yang senang...masak SOTO jer..
guna rencah segera..cap Mak Siti..rasanya Suziey yang pernah rekemen dulu..
hasilnya.. Cepat dimasak...sedaaaaaaaaaap di makan..hee~



tetamu nye tak ramai..
cuma Andak suami isteri dan 3 orang anaknye..
piccas tak sempat nak snap..(sogan sebenarnye..he~)

So, aktiviti Sabtu lepas..cuma masak2 dan makan dan di rumah saje.. ^_^

Ni wajah budak happy ada je tamu datang rumah..
"camat ari raya" kata dia..sebab ada orang datang rumah ^_^




Tuesday, September 20, 2011

.: TeTaMu di HaRi ‘MiNi oPeN houSe’ itu :.

Open House ke?
Tak jugak kot..just majlis makan2 sket2 je..hee~
Bila di kira2 tetamu yang hadir around 30pax gitu..(termasuk kanak2 lah..)
Berbanding tahun lepas rasanya 2 ke 3 kali gandalebih ramai..

Okies, berbalik pada tajuk..
Antara tetamu yang hadir dan sempat dicapture wajah2 mereka..
Layan…………..

Tetamu terawal..
My kakak la, kak mah a.k.a dinors family of coz..sebab dia nak mai mama nak masak memasak ni..hee~
Orang belum tiba, sempat la posing2 dulu..hee~

Then, diikuti jiran terdekat mama, watie & anak2 comelnye..dok tingkat bwh dr umah mama..

Dan tetamu2 berikutnya..kawan2 abah

Oooh rakan mayaku, siapa tak kenal....

http://hijaucantik.blogspot.com/ tu..
gambar atas, ch@ tgh merasa laksa agaknye tu
then bawah tu..ch@ tengah merasa nasi tomato plak..ihiks..time makan aje disnapnye..hee~
sebelum balik, snap satu kali lagi..hee

Komen : ch@ memang nampak peramah orangnya..
Mama pulak memang jenis, kurang sket bab beramah tamah ni.
Memang jenis kurang bercakap, dan bercakap pun slow n steady je..azalinya begitu..hee

kakakOni..pandai berdikari..buat hal sendiri dan slamber je..+ comel ~


Ada makcik2 jiran tetangga mama..+ lagi rakan maya & realiti..hee~
Gambar first kelihatan kakakOni sedang berebut menan dgn arif..ngee..

Next....


Nad a.k.a MamaZakwan

Komen : Manis..lembut juge orangnya..tinggi lampai..beza benor dgn mama..seb baik snap pic sambil duduk..hee~
Zakwan..aduuh abang zack ni..encem lah..lemah lembut, sopan santun bila bercakap..
Terpikat auntie kalau jd girl sebaya zakwan tau..hee~

Next..

Hee…ni bukan le kwn maya, ni x-opismate namanya..hee~
Anje n family..

Balqis seronok dpt main dgn arif..
Sampai time nak balik, takmo balik..
Orang paling lama lepak2 umah mama ni..hee~

p/s eh pic mama & anje tu arif yg snap tau..(skrg ni dia aje nak pegang camera..huu~)

then, kawan maya seterusnya juge..tp last year dah jumpa dia ni..
tak sangka selepas setahun baru jumpa balik..kejap betul masa berlalu..

ni dia..
Suziey @Ibunye aQeel encem..

aQeel cam biasa suka terjah bilik tuk main menan
layan diri je..sempat aa gaduh2 manja dgn dak arif..hee~
dak arif lak style..garang2 pun manja..cepat noo buat muka jebek..cengeng cam mama dia..hee~

tetamu last balik ..
adik mama a.k.a pak ucu arif..
pas maghrib baru balik..sempat tapau bawak balik makanan..hee..
pic dia non ado..hee..tp pic dgn ‘kawan’ dia ada..hee~


..comel je kan, kawan pak ucu arif ni..hee~

ok dah habis citer bab tetamu hari tu..panjang beno…sume nak citer serentak..gini le jadinya..hee~

Penat2 bermajlis gini tapi puas hati bila tengok tetamu makan dengan bersungguh2..hee~

p/s eB kite jemput la awak, melalui email..alahai..eB tak perasan la tu..huu~ ptt aa tak sampai2..alahai..menanti jugak eina tau..^_^