About

Thursday, June 30, 2011

.: MoDeL ciLIk berakSi di Pentas :.

morning~

tajuk mcm ada fesyen show budak2 je kan..
ihiks..tajuk je gempak..ngee..

sesaja nak tempek..
dak arif yang suka beno lepak kt stage di SACC Mall last weekend tu..
after layan pesta buku..
meronda kt sini kejap..
kejap je, sbb takde yg menarik pun..

kejap2 pun, sempat la melayan dak arif yang nak melepak2 kt stage ni..
dh kosong pun...sampai baring2 tau..huu~

part nak ajak balik..haih susah~
last2 kena paksa, si abah dukung jer..
tu lah kalau dah syok..hee~
layan jer.. ^_^


~ credit to abah yg rajin menyenap..mama menghilang kejap time ni..jengah2 baju2...jengah2 jamu mata jer..huu~ ^_^

dalam gaya malu2 dia tu, sempat tau dia berjoget riang kt atas stage tu..ada lagu berkumandang kan..hee~

Esok dh Jumaat..lalalala...

Wednesday, June 29, 2011

.: FaSa loya SudaH berLalu..Alhamdulillah.. tapi.. :.

seperti tajuk itu..

Alhamdulillah..dah berlalu pun Fasa loya dan Mun*ah..hee~
syukur sangat2x..cumanya itulah..
sepanjang tempoh peknen, sure itu ini..terasa lain macam kan..

sekarang, fasa sakit2 pinggang n badan still bersarang..
malam lagi la terasa..
angin dalam badan..pun sama..sesekali dapat 'errk..'errk'..
kuarkan angin..best tau..hee~

walaupun nampak mcm kurang sopan bila..'errk'..'erkk'..depan orang..hee~
harap faham la kan, ibu2 mengandung ni memang banyak angin..hee~

audit time kt opis mama postpone ke next week..
aduhai...terasa beban selagi ianya tidak settle..hu~

ok, selamat bertugas semuanya..
bebelan tanpa piccas tengahari ni..
baru lepas makan, ada masa sket ni..
bebel jap, BW..mana yg sempat jer..huu~

.: WW : ke PeSta buKu.. ^_^ :.

Kejadian : Pesta Buku @ Pusat Konvensyen sebelah SACC Mall SA (mek Rose betulkan ..ekeke..tQ)
Hari/ Masa : Ahad lalu @ lepas Zohor
Reaksi dak arif : suka....tapi..... takut pada maskot..ngee...sehabis ngelat takmo bertemu mata dgn maskot ..Alif & Anis (eh betul ke eh..ngee..lupa daa...=P)


pic last terpejam2 mata...cuaca panas...huu~dan sungguh nyata mama yg kian meng'gemuk'..hukhuk.. =P

hasil rembatan : 6 biji buku...5 buku cerita 1 buku mewarna utk dak arif..puas hati dia.. ^_^

Tuesday, June 28, 2011

.: aWeK berNama Maryam dtg umah..lalala..:.

Salam hari Selasa..

aduuh..walaupun lappy dh ok kt rumah..
still terasa tiada daya nak mengarang n3 siap2 kt rumah..
haih ni yg tetiba rasa rugi ber'broadband' tapi tak guna nih..huu~

ok, short n3..
kisahnya ahad lalu..dapat jumpa si comel ni..
selalu tengok kt blog mummy nya je..
memang rasa geram nak cubit2 nak cheoum2x..
sekali dpt jumpa live sgtla teruja..

Maryam anaknya Farah...^_^
datang umah sebab nak antar kain tuk buat baju kurung..
seb baik mama terima lagi tau..hee~ sbb dah chop awal2 kan..^_^

sempat snap piccasnya..
masuk ni, 2 kali jumpa Farah (teman maya menjadi nyata..hee)
kali ni, si anak je interframe...hee~

layan wajah budak comel yang sedikit mengantuk di pagi hari ^_^

sangat comel kan dia..
arif pun suka..tapi malu2 awalnya..ihiks..
last2 time diorang nak balik, dia pulak yg sedih..huu~

nanti dapat jumpa Maryam lagi, time nak ambik baju dah siap...kan..^_^

Monday, June 27, 2011

.: KC yang seMpoi jer DuLu..hu~ :.

Patut takyah citer pun..
Al-maklum..biasa2 aje nih..hehe..
Tapi yelah..ni lah tempat mengabadikan sesuatu kan..
Next time leh godek2 tarikh sesuatu perkara yang berlaku dalam hidup..hee~

So, nak juge mengabadikan perkara yang 1 ni..
Dah buat KC yang sempoi kt dapur mama tu..
Memang sempoi betoi sbb just L-shape..
Next baru blah atas..
Dah lama berkeinginan, tapi..si abah tu asyik2 kata tak payah jer..
Dan lagi, katanya kena tunggu after 18bulan..huu~
Padahal org len sewenang2 nya je ubahsuai umah.,.
Macam takde hal pun..

So, lepas lebih setahun jugak kami di sini..
Baru tergerak hati, untuk buat..
Alaah biasa2 aje..
Si abah kata, tak tentu nak duduk sini lama mana…
Buat cantik2 rugi jer..huu..bleh gitu?
takpe nak cantik2 tunggu rumah bertanah dulu..hee~

so, inilah rupa KC mama nan sempoi..
target, nak tambah jugak blah atas..tunggu masa sesuai..
eh duit extra yang sesuai..hee~


ok gak la kan, dari sebelum tu..kosong semacam jer..
tapi mama pakai kabinet la...tak comei..huu~
mama gunakan khidmat Art Wood Design.

Alhamdulillah senang berurusan dan pantas..alaa simple je kan..
hee~ next mungkin bleh guna khidmat untuk lain2 plak..mana tau..^_^

.: nyaMan tiDo maLam tadI..berSambuNg paGi ni.. :.

Morning~

n3 tanpa gambar pagi ni..
weekend tak sempat nak bukak lappy
berita best, lappy mama tak rosak lah~
cuma bateri yang rosak..
so, still bleh guna..

itu pun adik mama mai tengok..
harapkan mama, taktau nak godek2..
apa daaa...guna pandai..hee~

apapun Alhamdulillah..takde budget kena kuarkan tuk Lappy tu.. ^_^

sejuk je tido malam tadi..enak~
tak macam selalu..panas..
rupanya hujan eh malam tadi..
tak sedar pun..elok time nak g kerja je..
tengok tanah basah..baru tau hujan semalam..
patut la enak je tido..

dan bersambung pulak pagi ni ye..
Alhamdullillah dah selamat sampai opis dah..

apa aktiviti sabtu ahad?
adaa....nanti stori mori..
yang pasti semalam sempat jumpa 'baby maryam'..
jumpa live ni...sukaa...selalu tgk dlm blog je kan..hee~

nanti tempek2 piccasnya..
maryam budak comel~
siapa maryam?..nanti la...mama tempekkan kt sini eh.. ^_^

Selamat bertugas...still hujan di luar sana..herm..

Friday, June 24, 2011

.: di SiNi puN jaDi kerJa...hehe :.

Salam Jumaat ...

kesuntukan masa nak membebel panjang..
layankan je piccas yang masih berbaki ni..
kt soping mall sempat tu..hehe..

bila tgk pic ni, terasa mcm lama tak g soping la..hee~
yelah last week terperap je kt umah time weekend kan..
this week pun rasanya same thing..
sebab ada misi lain this weekend..
ada orang nak dtg buat kerja kt rumah..

kerja apa?
next2 time stori mori..
apapun, mungkin malam ni, kuar kejap kot g Giant..
banyak keperluan plak dah kekurangan, yg penting abah dah gaji kan..lalala~ hehe..

abang Long yang suka senyum sokmo..
dan suka g Giant~ hehe..

ada-ada jerlah..^_^

in advance...Happy weekend !


Thursday, June 23, 2011

.: LikE FaTher LikE sOn :.

Morning~

lagi n3 bergambar, tak edit..sebab lappy rosak maa..
so, direct upload dr PC opis, mungkin berat loadingnya ni..huu~

like abah like anak~
rajin bab2 mengemas, dan mengelap ni..hee~
layankan je..

time ni, si abah sibuk me'vacuum' karpet, then mop lantai, then, lap2 apa yang patut..
si anak sama sibuk nak menolong..

dan time ni si mama buat apa eh?
hee~ membasuh kot, sambil2 menyenap..hee~


'ContoH meLalui TeLadaN'

Wednesday, June 22, 2011

.: Gatai taNgan daLam keSibuKan..hee~ :.

Gatai nak menaip kt sini..
padahal kerja banyak ni..
mcm tak cukup masa pun ya..

biasalah audit time..huu~
next week audit, tp biasala kan..byk benda nak kena settle..huu~
dah lak kita kt QA dept.kan..huu~

agak2 nak makan apa lunch nnti ye..
lapar perut ni..
pagi tadi sarapan laksa kt rumah..ngee..
buat hari ahad lagi..
tapi sebab kuah lebih .. semalam rebus laksa tambah..hee~
so, pepagi dah pekena laksa..

semalam tak mun*** pun..
hopefully today pun tak..
kalau mun*** jugak...penat la..huu~
penat makan je kan..

ok, selamat menjamu selera semua ye..
tak lama dh nak puasa kan..herm..
maap la tak sempat berBW sangat..
keadaan tidak berapa mengizinkan..
sempat jengah 3,4 buah umah kengkwn jer..huu~