About

Tuesday, May 31, 2011

.: MasiH proBLem.. :.

yup...masih problem tuk mengupload piccas..
so, tiadalah lagi n3 berpiccas..
yang pagi tadi tu...seb baik la boleh..
itu pun puas nunggu loading..
cuma nak upload 1 pic je makan masa sungguh..huu~

sudahnya malas lah..biar jerlah..n3 tanpa piccas je minggu ni..
huu~ taktau bila la nak baiknya kan..

so, hopefully, esok dapat announce result Teka Teka mama tu..
sabar yek~ huu~

dan problem lagi, ada la blog kengkwan yang mama tak bleh leave comment..
huu~ bosanlah kan...apa yg problem sebenarnya..
blogspot la kot..
tapi ada orang ok jer..herm...

apapun, still happy blogging...

p/s semalam mama half day je, tengahari balik..tido sampai ke petang..badan lemah dari pagi..asyik ulang alik toilet jer..Mun..dan Mun..


huu selagi tak melepasi 1st trimester ni kan, selagi tu la badan dan tekak ni tak selesa jer..huu~ hope ianya akan hilang after 1st trimester ni..huu.. usia kandungan mama sekarang dah masuk 10 minggu ..Alhamdulillah...

.: 31 Mei datang LaGi..Happy 3rd Anniversary :.

Selamat Pagi yang ceria..
harus ceria....sebab hari ini, tanggal 31 Mei 2011...
adalah 1 lagi tarikh istimewa dalam hidup mama...

Tarikh yang merubah bukan sahaja status diri..
tapi merubah segala aspek... aspek kehidupan harian..
Alhamdulillah...semuanya berjalan lancar sepanjang tempoh 3 tahun ni..

dan Alhamdulillah....
di awal perkahwinan, sudah dikurniakan rezki zuriat dari Ilahi...
dan di usia perkahwinan menjangkau usia 3 tahun ni..
kami dimurahkan pulak untuk memiliki zuriat ke-2 !

dan itulah hadiah paling berharga dalam hidup ..

moga kebahagian ini akan terus kekal bersama-sama kita..
Amin...

untuk mama & abah...or Az & As..
"Happy 3rd Anniversary for us! "


p/s Sentiasa doakan yang terbaik dalam kehidupan~


Monday, May 30, 2011

.: biLa dia ke Opis & abaNg LonG skrg :.

bila dia ke opis mama...
dia sangat pemalu....

penyegan tahap gaban..
bila orang tegur...semahunya dia menyorok..
haih...pelik..
kalau kat tempat lain..
dia suka menegur orang..

..apapun...abang long sekarang dah belajar jadi peramah..
dan dah pandai dan tahu ada baby dalam perut mama..

taktau dia faham atau apa..
tapi memang dia tau bila mama tanya mana baby..
dia tau, peluk2 perut mama, cium2...dan say..." baby bangun.." "baby wat pe?".."baby sleep"..."baby engok wii (tengok TV)".. sambil usap2 perut mama..ihiks..comel..padahal perut mama bukan besar mana lagi...

dan abng long, dah menunjukkan keterujaan dia bila nampak mana2 baby...
bila keluar ke mana2..
asal nampak baby dia memang sangat2 teruja..
kalau boleh nak pergi dekat baby dan cium2..

tapi setakad ni, dia cuma berani mendekati mana2 baby yang baru dijumpai..
sambil panggil2... "baby..." dan senyum2..
memang nampak jelas keterujaan dia pada baby... ^_^

hope nanti dapat jadi abang long yang baik dan prihatin..
ye abang long.. ^_^


.: seLamaT paGi.. tiaDa n3 tuK minGGu ni..hu~ :.

Good morning~

today bersiaran langsung plak..
selalu tu, autopublish je..
al-kisahnya gitulah kan..ntah BB problem or Blogspot yg problem..
dok terkial2 nak upload piccas di hari sabtu tuk n3 autopublish..tak berhasil..
ahad..hari yang memenatkan..full program//penat..tak sempat bukak blog..hu~

so, al-kisahnya tiada lah n3 schedule tuk minggu ni..
herm...apa nak buat, aral sudah melintang..
dan result tuk kuiz Teka Teka pun tak sempat draff..
tungggu....yek....maybe esok or lusa...

bukan apa, nak announce result beserta bukti sekali..
bukti means, piccas jawapan kepada Teka Teka itu..huu~

apapun mama kasi hint..ada 2 peneka yang tepat ! ^_^
keputusan akan mama annouce esok or lusa tau...hee~
jangan marah eh...kasi suspen lebih sket..
tapi hadiah tuk pemenang takla hebat mana...saja suka2 je kan..
harap sudi menerimanya nanti..

ok2.... kalau ada kesempatan lagi..
keluar lah n3 nye..if takde kesempatan...terbiar jerlah tanpa n3 baru minggu ni..
huu~

Selamat Bersarapan...syok je pagi ni, jalan lengang..ngee.. ^_^

Saturday, May 28, 2011

.: haih..apsaL ni tenSioN tau..huu~ :.

salam hari sabtu..
huu~ mama biasanya online di hari minggu ni..
just nak draff n3 tuk stok seminggu...

tapi al-kisahnya..rasa tension jer nih~

makan jam dah mengupload piccas, huu~ last2 rasa putus asa dah..
selalu tu, ok jer..kejap je upload..
kali ni, tak lepas2...huu~
nape eh..apa yg problem?..line tenet ni cam ok jer..

haih ni yg geram ni..
dah la tak cukup masa skrg ni..
hari ni ada masa sket, sbb abah kerja, leh la luangkan masa dgn blog ni..
esok sure nak jln2..
malam..nak potong kain baju orang..
huu~ ni yg nak marah ni..
ada masa sket ni...tenet lak problem..huu~

nmpk gaya tk dapek la nak draff n3 seminggu punya stok nih~
hampeh tul BB nih! huuh!

p/s kengkwn yg pakai BBand ada problem tak?..huu~

Friday, May 27, 2011

.: nEGeri JohoR kaya dengaN.... :.

LADANG NENAS !
memang saujana mata memandang...


snap masa balik baru2 ni...
luas kan ladang nenas ni...

kalau Kedah Pemandangan Indah dengan Sawah Padi yang terbentang luas..

Johor pulak, pemandangan indah dengan Ladang Nenas yang saujana mata memandang... ^_^

SELAMAT BERCUTI..APA PLAN ?  ^_^

.: SaLaM JumaaT :.

Salam Jumaat..
menjelma lagi Jumaat nan mulia..Alhamdulillah..
syoooook sangat, esok cuti~ lalala..

selamat berhari minggu in advance..
dah sarapan ke?
mama?..WaJIb sarapan ni..
kalau tak nanti rasa lapar je, walaupun tau..makan2 akan keluar balik..huu~
tapi tetap nak makan jugak, kalau tak, perut  akan terasa pedih..hu~

ni pic saja snap masa demam ari tu..lepak kt umah je kan..
pagi2 tu sempat la masak nasi goreng paling sempoi..hee~
nasi goreng + telur mata + teh panas (eh orang ckp time peknen tek elok minum teh kan, angin..tapi huu~ itu jugak yg mama suka...hu~)



p.s SELAMAT BERHARI MINGGU ^_^

Thursday, May 26, 2011

.: part 2 : berBBQ di TaNjuNg Balau :.

..bersambung dari n3 pagi tadi...

sambung layan piccas sebahagian lagi yee..hehe..lokasi yang sama..Tanjung Balau, Kota Tinggi..
layan je sementara stok masih ada... ^_^
awal2 takmo langsung turun ke laut, nak main di tepian pantai jer..

mama interframe lagi..lalala...alaa bukan selalu..ihiks.. =P



kasut mama tiada dalam gambar, dan kasut arif, hanya sebelah..hee~
aaiii...memandang dari kejauhan je dak arif..hee~

aikkk cam gaduh jer..hee~
heee~ mama lagi...

seronok sesekali bermain ombak ..
tapi lama2 cam tak best sangat la..
mama prefer mandi air terjun dari laut..huu~
mandi laut, panas, air masin =P

berbeza mandi air terjun, sejuk dingin dan suasana redup...hee~ pandangan peribadiku~

awal2 je arif takmo mandi laut...bila dah mama simpan camera..
dan turun bermain ombak bersama2, baru dia ok dan happy...
tapi takde la plak bukti..camera dah simpan...huu~ hee~

akhirnya dah last2 part teruja jugak arif bermain ombak~ ^_^

Sempat jugak berBBQ di sana..
tapi mama tak ambik part pun..mama ambik part makan jer..hee...
bleh gitu? =P


mama makan tak banyak pun..
aura nak makan takde sangat la..mungkin sebab perut ibu mengandung ni kan..
selera takde..huu~

banyak dibakar nye..sampai tak habis, tapau bawak balik ^_^
..Tok Ayah arif a.ka. FIL sedang beristirehat di dalam khemah nan comel itu..hee~
muka arif pun dah berkilat...berjemur di laut..huu~

Habuannye : balik tu, kepala fenin2, arif pun dah tunjuk tanda2 nak demam time tu, sempat kasi ubat..
ingat dah ok, selasa balik KL..malam tu demam panas...hu~

dan mama, sebab masa mandi tu, bertudung kan..balik bleh nampak jelas belang2 di muka..haha...makan hari jugak nak pulih..sampai skrg ni gelap lagi..hu~ mengelupas kulit muka...
tulah pergi gitu je, tak prepare..tak beli sunblock ke hapa ke..huu~

alkisahnya begitulah... ^_^

tapi enjoy tetap enjoy... ^_^

.: Update : tambah klu : Meh main TeKa-TeKa..seMpoi jer.. :.

*Sticky Mood until 26/5/2011 @12:00 pm*Scroll down untuk n3 terkini…

Meh main teka-teka nak.. hehe..
Teka-teka ni dibuka 24 jam jer..
Starting from today 25/5/2011 jam 12:00 pm until tomorrow 26/5/2011 jam 12:00pm
Pemenang dan jawapan akan dimaklumkan hari Isnin (Insyallah jika tiada aral yang melintang.. ^_^)

Eh ada pemenang macam ada hadiah je, hee~
Insyaallah ada hadiah kecil ..saja suka2x.. lama tak main game gini.. =P

Caranya :
Cuma tinggalkan jawapan kawan-kawan kat ruangan komen untuk soalan di bawah ni..1 soklan jer.. ^_^

Soalan :
Apakah sebenarnya hadiah yang mama belikan untuk little boy mama, Arif Haidar sempena besday ke-2 nya pada bulan Mac lalu?.. (haih bulan mac besday, bulan mei baru beli hadiah..ngee..gile buntu nak beli hadiah apa =P)

Klu :
1. Mesti tak ramai yang jangka mama beli hadiah cenggitu tuk dak arif..hee~mama memang buntu!
2. Ianya berkait jugak dengan karektor kartun kesukaan arif…ngee..
3. Tambahan klu ni : range harga antara RM150 -RM250..(bagi mudah teka barang/benda yang dalam harga berkenaan..hee ~)

Pemilihan pemenang :
Hanya akan ada seorang pemenang, jika ada lebih dari seorang yang meneka dengan tepat, maka undian secara cabutan bertuah akan dibuat.
Manakala jika, tiada jawapan yang tepat, maka jawapan yang hampir-hampir menyamai akan dipertimbangkan.
Dan sekiranya langsung tiada peneka yang tepat or hampir-hampir menyamai, maka cabutan bertuah juga akan dibuat untuk seorang sahaja peneka bertuah.

Clear kan..simple je, just teka.. ^_^..saja suka2..

"Selamat mencuba dan selamat meneka..lalala.. hehe.."

.: part 1 : Ke Tanjung Balau..lalala.. :.

Isnin @ 16 Mei - ke Tanjung Balau, Kota Tinggi (berhampiran Desaru).

nak bebel panjang dah kurang idea la plak..
tu la n3 simpan lama2 kan..ngee..

so, layan je gambo sebeban ni..separuh dulu..tengahari sket, separuh lagi..

Bekalan kami untuk perkelahan..hee~ jangan taktau, perjalanan dari Pontian ke lokasi makan masa, 2 jam lebih...so kami bertolak awal..sesudah subuh..huu~ ^_^
dah sampai sangat teruja sebab cantik pemandangan laut, orang tak ramai sebab hari isnin kan..so...aman dan tenteram nak lepak-lepaking..lalala..

sampai sana around 9.30am..herm..awalkan.. ^_^


khemah kecik pun pasang jer...
kami yang pergi - FIL, MIL, SIL & family, SIL (single tu) dan my family - 2 buah kete jer..

turun dari kete, terus nak main pasir ni..apa daa... =P


saujana mata memandang...
si abah melayan si anak bermain pasir basah...hee~
leka dan leka menengok lautan luas terbentang ~


dari kejauhan....kami berkampung kt bawah pokok itu... ^_^


awal2 turun laut, arif sangat takuuuut....huhu..apa da...

turun kejap je ke laut, nak naik dah..nak main pasir katanya..hee~

mama interframe sikiiit...hee~panaszzz...


terdamapar di situ...huuu~

nanti sambung piccas berikutnya..ada sebahagian lagi..sesekali datang kan, harus snap2x..hehe...~

Wednesday, May 25, 2011

.: Wordless Wednesday - suKa berKaWan :.

Masih Piccas sekitar aktiviti di kampung..
Suka berkawan..walau pun kawan2 nye tu sudah pun bersekolah..
Dia cuma berusia 2 tahun.. ^_^








Indahnya Dunia Kanak-Kanak..Tiada Musuh...Hanya Kawan~