About

Wednesday, December 14, 2011

.: uTk maMa tiMe berpaNtaNg..haRap berDisipLin kaLi ni..hu :.

Salam..
today half day je, ada weekly checkup as usual..
harap semuanya baik2 saje..

persiapan dalam pantang..
kalau masa arif dulu..mama siap beli 1 set bersalin Amway..
tapi kali ni, just topup utk part ubat makan jer..Jamu lah tu lebih kurang..
masa time berpantangkan arif dulu..
sukahati mama je, makan ubat n teh herba pun skip2..tak ikut aturan..
sudahnya tak sampai half pun ubat2an tu..
membazir~

macam tu jugak benda alah yang lain..
yang main tempek2..berlambak lebihnye..hee~
so, skrg ni..just beli ala kadar je..

untuk ubat..cuma beli ini..
keluaran Nona Rogay..
PHYTONATAL
• Melawaskan sistem pembuangan harian air besar & air kecil ( ibu-ibu dalam pantang bersalin)
• Melancar & membersihkan aliran darah nifas (dalam pantang bersalin)
• Mengecutkan pembengkakan & pengembangan rahim & organ reproduktif lelaki & wanita.
• Menurunkan berat badan (untuk ibu bersalin,obesiti,gemuk akibat ketidakseimbangan hormon & sistem metabolisma yang lembab)
• Menggalakkan fungsi kesegaran organ dalaman tubuh badan
• Melancarkan keluaran susu ibu dalam pantang bersalin.
• Mengatasi lemah-lemah badan,masalah retensi air & banyak angin

AKAR HERBANIKA
• Memperbanyakkan & memperlancarkan pengeluaran susu ibu.
• Menyegarkan urat saraf ibu selepas bersalin serta mengatasi keletihan & kelesuan badan.
• Melawaskan pengeluaran angin dalaman dan sistem pembuangan air kecil.
• Melancarkan pengeluaran darah bantal & nifas.
• Mengatasi masalah sembab angin & air.

masa beli hari tu, dapat cenderahati..sehelai t-shirt labuh..cun.. ^_^

keluaran HerbaCinta

dan ini produk dari Amway... masih berbaki, Pilis, Herba Mandian, benda utk tempek2 kt perut tu ..
still bleh guna ..so guna jer stok lama ni..hee~ barut pun still ok..harap dapat dimanfaatkan kali ni.. ^_^
dan lebih berdisiplin..hee~

p/s herm...penantian 1 penyiksaan... hee~


19 comments:

eB ezrin said...

eB x pernah mkn sbb takut anak kuning. pelik kan? ekkekekekeke

ch@ said...

bersalin kali lepas, kita tak guna apa-apa pun. kali ni kita guna amway, teruja tgk kotaknya warna hijau. segala mandian tu habis, cuma tepek2 tu yg berbaki. yg mkn pun berbaki juga sebab macam tak sanggup nak telan.

*kak ieyna, kita pun tak sabar nak tunggu baby akak keluar. kita maafkan akak, kita pun minta maaf juga. semoga dipermudahkan ok ;)

LYAfrina said...

JIMAT & JIMAT :-)

LYA DLU AMBIK SENDAYU TINGGI.. TP BKN COMPLETE SET..JUST AMBIK Y PNTING..

N BENGKUNG LAK..ARI2 PAKAI KRIM PATI HALIA.. MMG KEMPIS PERUT..PALING PNTING KULIT KAT PERUT JD LEMBUT & LICIN...

Mamamya said...

batul la iena..sama juga dgn lieya...payah sunnguh nak m'disiplinkan diri makan n sapu ubat2 tu kan...haishhh..sudahnya byk ubat yg x dapat nak dihabiskan...

lieya dulu guna mustika ratu jer..byk lagi baki tu.simpan je lah..mana tau ada rezeki utk adik firas..heheee..

sabar ye iena... ^_____^

Imah Dinor said...

semoga dt bsalin dgn selamat...rajin2 n disiplinkn diri tuk mendapat hasil yg baik.....

ct rahani said...

sy pun sama kak.. dua kali bersalin dua kali skip2 mkn jamu2 tuh sumer.. huhu..

MamaYatie said...

selamat mendisiplinkan diri..bagus utk kesihatan dalaman long term ni

MrS. F!zA said...

samalah kita pon amik amway..yg gunanya mandian herba,pilis ngan minyak je..yg lain tak terusik pon..dhla mahal..membazir je..

Fara said...

elok ke set bersalin nie..tgh cari2 jgk utk masa berpantang nnt.

Zue AnnaLeeya said...

dah x lama erk....
akak pon besenya beli ubat2 yg basic tuh jerk...
klu beli satu set mmg membazir jer sbb krg disiplin... huhuhu....

akak hrp semenya dipermudahkan....

|| NaFiRaa || said...

zura x boleh amik ape2 jamu sebab ade darah tinggi..kekeeke

Sue said...

sue ari tu pun guna amway. tapi tak abis pun pakai. malas. ahaha..cuma uncang teh je abis. masa khalish dulu beli NR satu set. tapi sayang je coz cuma guna lulur,myk herbanika n uncang teh (tak abis pon) coz khalish prolongue jaundice plak. abes pantang baru abis jaundice dia.

hope mama n baby selamat semuanya nanti. insyaallah...

Nad @ MamaZakwan said...

akak dah siap beli dah, huhu!
saya nnt soh papazakwan jek carikan
dah gi survey2
beli nye idak lagi..
die kate tggu, tggu..
so tggu je la, huhu!

Salina@IbuAqil said...

Penantian sesuatu yg mendebarkan.. Semoga selamat semuanya sis.. ;)

maszmadi said...

betul la eina, penantian 1 penyiksaan kan..
wish all the best for u n adik arif.. k

Izan Ishak said...

izan pun ada skip2 juga masa pantang. cuma guna set bersalin mustika ratu je...

~aSHa~ said...

dulu2 masa makan amway..yg herba mandian dan cuci anu tu seme pakai habis..siap rasa nak pakai lagi...sbb tu yg ketiga ni meraban tul cari amway yg leh jual loose

Dilla Ady said...

dilla punye pun byk belen lagi..byk tak pakai n tak makan..

tp elok lagi ke eina? tak expired ke?

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

semoga selamat semuanya kak ina...best haidar dapat adeq nanti