About

Monday, December 12, 2011

.: toDay minGGu ke-38, maMa almosT get ReaDy..BabY ? :.

Salam Hari Isnin...
hari ni orang Selangor still bercuti..
semalam hari UlangTahun kelahiran Sultan Selangor..
so replacement leave for today..best kan..
tapi nak kata syok tuk bangun lebih lewat dari biasa tak jugak..

mama terjaga awal sangat..
tadi rasa cerah je biji mata..
ingat dah kul 6lebih..tp awat jam HP tak bunyi2 lagi..
sekali tengok..laaaa baru kul 4lebih..
herm...puas gak la..pejam mata semula..
seb baik lena gak, lepas puas memaksa2..hu~

dan bangun baik kul 6lebih..
terus tak mo lena balik dah..
layan la blog kejap..hee~

yes, today dah masuk 38 minggu kandungan mama..
mama memang dok hitung2 hari je bila baby nak keluar..
dok mengharap2 baby keluar time cuti2 ni..
senang sket..tapi tulah..
lagi kita mengharap, lagi perasaan frust lebih terasa..huu~

apapun takpe baby, sampai masa, awak keluar jugak kan..^_^

mama almost dah get ready..
beg baju tuk ke spital dah selamat masuk kete, minggu lepas lagi..hee~

dah keperluan baby pun, dah siap2 kemas..
haih makin tak sabar, nak timang baby.. hee~
p/s dalam kata tak sabar tu, rasa berdebar ye jugak..tak tau kali ni tanda nak bersalin macamana.. puas dah baca pengalaman2 orang lain kt google...tapi sendiri mungkin lain tandanya kan..apapun harap ada petanda awal.. macam arif dulu, dah terover due..tapi still kuar tanda sehari sebelum tarikh akan diinduce yang doktor kasi.. iaitu kuar air ketuban... tapi puas jgk melepak kt spital tuk rasa sakit bersalin yang sebenar..huu~ sebab time keluar air ketuban tu, memang sakit takde langsung... harap kali ni, sakit tak perlu tunggu lama tuk bersalin..Amin...dupdap dupdap..



17 comments:

abah khalisha said...

berjaga-berjaga..hehehe..abah dl pun berdebar je hati bila dah cukup tempoh

Mamamya said...

seronok pula tgk persiapan iena.. :D t'ingat masa lieya mcm iena juga,t'nnti2 bila bby nak keluar w'pun dalam hati takut..huhuuu.lieya x pernah ada pengalaman sblm b'salin keluar tanda2...semua x der bagi signal pun.. :)

semoga semuanya dipermudahkan yer...

Izan Ishak said...

izan pun rasa debar sama eina... apa2 pun izan doakan semuanya dipermudahkan oleh Allah.

norihan said...

da tak sabar ye iena..dulu saya pun mcm tu jugak..harap2 semuanya ok ye...

ch@ said...

huhu, hopefully berjalan dgn lancar kak. kita pula yg berdebar-debar ni. hahahha, muskel kan sbb taktau apa yg akan jadi dan cemana baby nak kuar nnt. berdoa byk2 eh kak, kita doakan akak selamat smuanya.

tak sabar nak tgk baby arif ni.

Dilla Ady said...

dilla rase serik nk ngandung lagi...huhuh


takpe, dilla doakan eina selamat segala-galanye eh..

LYAfrina said...

syoknyer eina tgk semua persiapan ni.. suka tgk bju2 baby y penuh dlm bakul.. n semua brg2 baby tu.. tringin sgt nk rasainya.. huhu..rsa sedih sbb x bpluang nk rasainya... masa asya lahir dulu pon ada selai baju j..pastu mama lya smpat beli 2 lai baju lps dilahirkan...

apa2 pon eina.. lya doakan semuanya selamat.. lya pon x sbr nk tgk adik arif ni

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Moga dipermudahkan Eina..
lily pun rasa tak sabar plak bila tgk brg2 baby tu.. :)

Cho Zila said...

memang dah dekat sesangat yerk memang kena kemas siap sedia...

maszmadi said...

moga semuanya dipermudahkan...ameen

mummy_ayu said...

wah.semua dah ready dah..semoga semuanya selamat....amin..

~~*Lady Salwa*~~ said...

mudah-mudahan dipermudahkan-Nya...

Memang makin dekat ngan tarikh bersalin, makin berdebar rasa... hehe

**tengok barang baby, teringat masa pregnant dulu... macam baru je lagi dok basuh baju2 baby sebelum dia keluar menjengah dunia... ^_^

mamashikin said...

wah dah tak lama dah..bila2 masa jer ni..time ni la kena kuat berjalan, baru mudah nak bersalin nanti.

tanda nak bersalin tu klu saya keluar lendir campur darah sket2..pastu sakit mcm nak period..mcm senggugut tp lebih sakit...bila baby nak keluar..rasa mcn nak berak pun ada...nak berak tp tak keluar..hahaha
last2 baby yg kluar...
harap dipermudahkan yer kak iena..
sy dulu first pun c-zer..tp second normal..

ct rahani said...

semoga dipermudahkan segala urusan akak.. amin.. sy pun x sabar nk tgk arif junior nih.. hehe..

Aida Alias said...

semoga dipermudahkan segalanya.. selamat berjuang eina!! peluk shiomm buat ariff ye..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

takpe iena, janji doa nabi yunus & ayat kursi tak lekang kat mulot..mintak mak buat solat hajat n baca yasin before masuk labor room..doa mak kita sgt2 mustajab..moga urusan mekna berjalan dengan lancar..aminn

Iela Fazielah said...

ya allah..berdebarnyer.. harap2 semua berjalan lancar.. seronoknyer tgk preparation utk new coming baby dah ready.. ila br stat usha2 kat alamanda nak bl bj baby...