About

Tuesday, December 6, 2011

.: taDi ke Hospital..ada tanda-tanDa naK berSaliN ? :.

Salam..
Baru masuk opis ni..eh jam 12pm tadi la..
Tadi pergi ke hospital sungai buloh..
Bukan sebab ada tanda-tanda nak bersalin ye..
Hee~ saje kasi gimik kt tajuk tu..ngee..

Cuma pergi sebab ada appointment as per last week nye visit..
Ingat ke kena scan ke hapa, pasal nak cek bekas c-ser tu..
Ghupenye just khidmat nasihat dan penerangan dari Doktor saje..
Alahai..nape la sampai ke hospital sungai buloh disuruh rujuknya..
Apapun..ok je kan..sekurang2nya dapat Ilmu..

Insyaallah dapat la mama bersalin normal kali ni..peratusannya tinggi..
Mama mengiyakan je kata-kata doctor..bukan ia semata…
Tapi memahami, risiko bersalin normal dan c-ser tuk kali ke dua..
Insyaallah mama tiada masalah tuk bersalin normal kali ni..
Sepertimana kawan-kawan lain like ch@ dan Rose.. ^_^

Dan lagi, mungkin mama ke Hospital Serdang je nanti..
Lebih dekat dengan rumah..Alhamdulillah..dipermudahkanlah hendaknya..Amin..

Tadi sempat jugak doctor buat scan..kedudukan baby dah get ready di tempatnye..hee~
Dan tiada sebarang masalah tuk bersalin normal..
Tanya jugak berat baby anggaran berapa ?..doktor cakap 2.8kg..
K la tu..anggaran je kan..kuar nanti actual nya taktau berapa..

Tadi sementara menunggu giliran dipanggil doctor..
Ada ceramah penerangan ‘Penyusuan Susu Ibu’
Eloklah…mama sebenarnya tak pernah attend class ni..
Walaupun dah nak bersalin anak kedua..
Klinik mama checkup tu bukan prihatin pun pasal ni..hu~

Dan sekali dak arif join together..hee~
Time nurse panggil tuk join ceramah tu si abah keluar pergi ambilkan air masak arif dalam kereta..
So, arif terpaksa la ikut mama dengar ceramah..
Seb baik dia ni jenis behaved je, tak buat bising..’Good boy’..^_^

Sempat snap 1, 2 piccas sebelum mula class..pakai HP je..curik2..hee~
eh..ni time menunggu giliran, sesaja snap..sebelum daka rif merampas HP mama tuk main game..huu~ dah pandai sekarang, request nak men game kt HP..huu~

dan ni masa kt class tu.. ^_^

haha...leka dak ni, nengok gambo baby nenen =P


p/s esok petang ada rutin checkup kat klinik plak..alahai, memonteng kerja saje..=P
ponteng bersebab takpe, dimaapkan..hee~


18 comments:

|| NaFiRaa || said...

terujakan.. moga semua selamat..:)

MamaYatie said...

insyaallah boleh normal tur...
dulu ceaser kenapa eina? saya dulu Nurin tu songsang..alhmadulillah no 2 & 3 normal..

ADEEYA said...

Nasib baik Arif duduk diam kot lari2 :/ hehe :D big boy makin handsomee

Nens Collection said...

x lama dh tu bb nk lihat dunia..

~aSHa~ said...

pejam celik pejam celik je kan..dah nak bersalin....dup dap dup dap rasanye...semoga selamt semuanya tak kira la bersalin mcmane pun

eB ezrin said...

eB suker gi klas tuh, walopn 2 kali gi.. bknnyer x enmgat tapi ntah. suker :)
ps: tc yer :)

Nad @ MamaZakwan said...

tgk2
kak ein ayg bersalin dulu kak..hheehehe..
kalu kat hosp serdang, ntah2 dok sblh katil plak nnt, haha! =P

Mamamya said...

insya'allah iena...lieya pun ada pengalama b'salin ceasar n normal...alhamdulillah semuanya ok.

lieya doakan yg terbaik utk iena n bby yer.

Izan Ishak said...

izan plak yg rasa berdebar...apa2pun izan doakan semuanya akan selamat. tak sabar nak tgk bby baru....

Fieza79 said...

fieza plak rsa xsabar nk tgk bby eina..dh 37weeks kan...ok la leh bersalin normal..bby pn xbsr sgt..fieza ms 37 weeks aritu bersalin, bby dh 3kg...seb baek c-zer huhuu kalo tk jenuh meneran...hrp2 eina kali ni blh bersalin normal..sng nk jg dlm pantang kan...mudahan...

ct rahani said...

Alhamdulillah.. semoga dipermudahkan segalanya.. sy dulu ms yg 2nd doc ckp leh normal gak.. tp kuasa Allah mengatasi segalanya.. last2 kena c-zer gak sbb jalan x bukak2.. redha je la kan.. yg penting dua2 selamat.. :)

haslina said...

alhamdulilah, dpt ke hospital dekat dgn rumah yea.
lega rasa hati kan.

Qaseh said...

moga selamat nanti....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Moga dipermudahkan eina..
Kusyuk tu abg long dgr ceramah.. ^^

::NureeN:: said...

moga semuanya lancar..AMIN,
nureen x pernah attend class mcm ni :)

etiey.com said...

moga semuanya dipermudahkan kak ina... arifef good boy!~ dah nak jd abang long kan...

yea dah bepeluang bw!!! hehhe thanks kak ina sudi ag singgah teratak buruk ai hehhe

ch@ said...

nmpk bnr arif tu teruja kak. nnt dia dpt tgk life adik dia nenen kt mama. bgs kelas penyusuan susu ibu ni.

ha'a mmg ada penerangan utk bersalin normal sekiranya yg sblm ini czer. kita tak sempat attend penerangan baby dah keluar. hehe. sampai gelak doktor yg nak beri keterangan tu. ye la, kitakan serupa bersalin normal kali pertama la kiranya.

Dilla Ady said...

ooo...eina c-ser rupenye sebelum ni..

dilla doakan sumenye selamat ye..

tekun abg long tgk baby nenen ye..