About

Thursday, December 1, 2011

.: seSekaLi merajiNkan Diri..KeK coKlat KukuS :.

Salam Khamis..
seperti tajuk itu..yee..bukan selalu aura rajin nak menerai resepi ni datang..
jarang2 weeh...hee~

sebab resepi nampk simple, so mama try..
masa kuar soping barang dapur, dah listkan bahan tuk buat mende ni..
so, bila je ada masa, terus try..

resepi seperti tajuk n3 tu..'KEk Coklat Kukus'
cilok resepi dari blog Nad a.k.a Mama Zakwan yang sangat rajin mencuba2 resepi..he
thanks nad..menjadi la jugak percubaan kak eina ni..
yang penting, anak sukaaaaaaaa makan..hee~
kali pertama gunanya khidmat 'dia', si periuk pengukus..ngee~ =P
loyang biasa bulat tu..tak muat masuk piuk kukus tu, sbb piuk kukus bersaiz kecik, so terpaksa guna loyang bentuk bear yang cumel ni..sudahnya..kek tak bape bleh nak berkembang sngat, ruang terhad..apapun sedap je,,nyum...hee~

kek sedikit retak sebab melekat sket kt loyang time nak kuarkan ia..huu~
bleh la tuk percubaan pertama kan..
elok siap je masak, terus potong kasi si tester ni..
kemain suka dia..siap cakap..'hepibeday to u'.. =P


makan dan makan...habis mintak lagi...mintak lagi.. ^_^
rasa happy sebab anak suka makan..nanti boleh cuba resepi simple yang lain plak..

tunggu aura rajin mencuba datang je..hee~

p/s semalam checkup..alhamdulillah semuanya normal dan dalam keadaan baik..dan staff nurse pesan get ready...anytime dah ni.. ^_^


24 comments:

bintangku said...

Gebunya kek. Rasa pun mesti sedap.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

yang penting sedap kan eina..
Comel jer bentuk kek ni..^^

eB ezrin said...

dear maner nk bli loyang bentuk2 g2 eh/. suker ar

Nad @ MamaZakwan said...

comey ar loyang bear tu kak eina
tak penah jumpe pun
wa....pasni bleh wat bisnes kek coklat plak la..selain laksa ;)

ch@ said...

ahaaa lps ni, open house rumah akak harusla ada laksa dan kek coklat kukus. kek coklat mama mikhail pun sedap juga.

Zue AnnaLeeya said...

comel plak bentuk bear gitu...
akak besenya pakai loyang bulat jerlh...

::NureeN:: said...

a'ah, sama mcm eb nureen pon nk tau mana nk cari loyang bentuk2 gini.. nmpk cake sedap sgt.. ;)

Mamamya said...

lieya jd rajin masak sbb anak2 suka makan iena...t'utamanya kek @ muffin.bila anak2 suka mmg semangat kita nak buat lagi dan lagi dan lagi... :)

iskh..bila baca 'anytime' tu lia pulak yg seram..huuu.. insya'allah iena semoga dipermudahkan nnti yer...


p/s: tekaan iena smlm kat n3 ww betul...nnti lieya bagi hadiah yer... :D

LYAfrina said...

cedapnyerr ariffff..mkn sorang2..geng arif kt dlm prut mama pon nak.. rajin eina wak ye..dlm keadaan sarat lg..gud momma!

Nens Collection said...

sy suka kek coklat kukus..mavellous!..
mamalieyna dh ke jaga2 tu..take care ye..semoga sume selamat..;)

mummy_ayu said...

ah ah..comel sgt kek teddy bear tu..and nampak cedap...share la resepi...

wah...anytime...suspen..semoga semuanya selamat key dear..apa2 update tau!!

haslina said...

yang penting anak suka apa yang di masak kan eina.

mamashikin said...

ingatkan bentuk apa tadi..pastu tgk pic seterusnya baru tahu..bentuk bear..comel..kek coklat bentuk bear..rajin akak yer..dah sarat2 pun rajin..ni mesti baby gurl kan?

@e_da said...

lorrrr comelnya bentuk bear.. kek coklat budak suka kan..

|| NaFiRaa || said...

comelnye bekas kek tuh.. anak2 mesti suka kalo wat kek comel2 cam tuh.. mesti sedap kek nih..sampai bertambah abang long makan..

moga semua selamat yer iena..

Izan Ishak said...

percubaan menjadi...yayyyy!!

seronok tgk bila anak2 suka makan kan. mama pun semangat nak buat lagi nnti...

suw said...

nampak padat dan yummyyyyy!!! tgh2 sarat rajin lagi memasak..bagusnye..salam kenal :)

maszmadi said...

alhamdulillah, rajin eina buat kek yerk.... lagi2 bertambah rajin bila anak makan dengan selera kan.. swonok jerk..

~Siti Hajar~ said...

sweetnyer kek tu bentuk bear, anak2 sy tgk ni mesti suka...hehe

psssttt...nk cari gak la loyang bentuk bear gitu..

Salina@IbuAqil said...

Hik3!! Comel jer bentuknya sis.. ;)

ct rahani said...

comel je kek kukus bear tuh.. mesti rasa sonokkan kak klu anak suka makan.. nk buat pun bersemangat.. hiks..

hajarus said...

adoi mamalieyna sedapnyer tgk kek akak ni... cute kek ni bila mamalieyna wat btk bear...

rase cam baru je hajar dpt tau akak pregy... tub2 dah nak bersalin da akak... hjr doakan mg2 dipermudahkan & selamat semuanyer.... Amin...

Iela Fazielah said...

comelnyer acuan bear tu

Masya said...

wahhh.. siap gambar bear lg yer.. kreatifnya....