About

Thursday, December 15, 2011

.: perSaMaan keTaRa keHamiLan perTama & keDua iNi.. :.

Salam hari Khamis..
Khamis sudah ?! memang pantas ! ^_^

Jelas dan nyata..persamaan preggy kali ni dgn yang lepas adalah…
Leher hitam seolah2 berdaki..hu~
Bukan saja di leher..di mana2 lipatan pun ado..like..
Bawah ketiak..lipatan antara peha dan betis..dan kawasan2 yang seangkatan dengannya..
Huu~

Hitam semacam daki ni muncul bila dah ujung2 pregnancy..
Time kandungan masuk 7 – 8 bulan gitu
Masa mengandungkan arif pun tanda yang sama..

Orang cakap, kalau tanda macam tu..
Kita pregnant kan anak lelaki kan.. kata orang lah..~

Dulu, memang mama macam percaya..dan kakak mama pun sama.
Time pregnant kan anak lelaki, sure leher dia hitam..
Geli nak pandang diri sendiri tau..
Hehe..seb baik tempat bertutup je hitamnye (pakai tudung kan) =P

Gitulah alah mengandung, tandanya macam2..
Kawan2, ada ke tanda2 pelik macam mama ni time pregnant ?
Kalau ada share2 la..
Selain dari tanda tu, takde kot yang lelain..

Dan ianya akan hilang bila time berpantang nanti..
Hilang dengan sendirinya..pelik tapi benar..
Sekarang ni, kalau di’tonyoh’2  a.k.a  disental2 macamana sekalipun
Ianya takkan hilang tau..huu~
Redha jer..

Semakin yakin pulak..
Kandungan mama kali ni adalah juga lelaki..
Apapun selagi belum keluar baby ni..
Masih tak pasti jugak kan..
Kuasa Tuhan semua tu..

macam ada mak sedara abah, katanya masa scan nampak macam boy, sekali keluar girl..
dan orang ada gak dok menelek2 perut mama ni..
kata diorang looks like baby girl..

Apapun.....
Nantikan je, kejelasan jantinanya bila dah betul2 keluar nanti..hee~
Mama sedia terima seadanya.. cuma banyak berdoa semoga 'dia' sihat dan cukup sifat..Amin.. ^_^

p/s : n3 autopublish ni, takde la stori pasal checkup semalam..nanti2 update lagi

10 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

selalu kalo baby boy memang leher hitam kan kak ina, sebab kawan saya pun jadi camtu gak tapi lama2 nanti dia hilang sendiri, dup dap dup dap nak tunggu kak ina bersalin, sedey ari2 memikirkan balqis akan berpisah dengan ibu tersayang

Masya said...

selalu org cakap mcm 2.. masa sy mengandungkan amir pun ade ade hitam² kat leher, mmg btl pun boy yg keluar...

apepun semoga mama dan baby selamat,sihat masa melahirkan nnt.. amin..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sal masa peknen dulu kat dada & leher naik biji2 hitam cam tahi lalat hidup tu... tapi kecik2 je... masa peknen kat dua2 jadi camtu... pas bersalin hilang terus... hehe

cuma bezanya, masa peknen kat faris muka naik jerawat dengan banyaknya... masa peknen kat summayyah, muka ok je... hehe

@e_da said...

yup sy ngadungkan anak lelaki pun mmg ada leher tu hitam2.. dah bersalin dia hilang

bonda dadif aka akish said...

time kite takde lak ena...tah mungkin len org len tandenye..

=)

betol tuh..ape yg penting...2-2 selamat....sehat..sempurna...dah memadai..

=0

Nens Collection said...

saya pon hitam dileher..dan mmg anak lelaki..nnt pas beranak die hilang balik kan..xpe2 janji baby selamat kuar..insyaallah..

::NureeN:: said...

member2 nureen pon yg mana anak lelaki berdaki jgk leher tue.. nureen x der pengalaman anak lelaki lagi, 1st bb mmg lelaki tp 4bln jerr.. cuma masa 1st bb & 2nd bb ellesya mmg alah yg sama.. teruk.. myb bila 3rd nanti ok kot :)

ch@ said...

errr, tak perasanla kita. hahaaa. mcm tak ada je. kalau tak hilang cer akak cuba bio-oil, katanya bio-oil tu boleh meratakan warna kulit. tak hilang juga, pasrah je la. hadiah buat diri sendiri tanda bahagia ;)

bintangku said...

Rezeki masing2 kot... cam sha, dua2 boy tu tak der lak jadi cenggitu. Tp pregnant kedua2 boy tu mmg ada perbezaan.

MamaYatie said...

since anak saya semua girls, takde la pulak experience gitu...hihi..