About

Tuesday, December 13, 2011

.: layaN duRian kali ke-2 tuk TaHun ni :.

Salam Hari Selasa..
haih masuk opis lagi pagi ni..
malam tadi berangan cam kekonon masuk spital dah..ngee~

bukan apa, dah terasa sakit perut lain macam dah malam tadi..
then, terus terdetik, if sakit camni berulang..sure kena g spital ni..
sekali, takde dah..hee~

cuma memang berbaring je malam tadi, sakit pinggang sesangat...
then, baby mengeras melampau2 lak.. ^_^
saje nak acah mama dia..hahaha..

takpe lah yang, mama sabar je..
cuma tulah, makin terasa, malasnye nak g kerja..hu~
mungkin baby tunggu 'tok kedah' nye sampai sini dulu..
senang tok uruskan abang long, sementara mama masuk spital kan..
malam ni, pak ucu arif balik kampung, ambik tok kedah mai sini..
best la arif ada kawan kt umah nanti...

ok, berbalik pada tajuk tu...
baru2 ni layan buah durian..yummy..
sikit je, beli 2 biji..sebiji buat makan2 mentah, sebiji simpan buat 'serawa'..makan bersama pulut ^_^

abang long?
tak gheti makan pun , buah lembik2 gini..
rasa sikit je, pastu takmo..hu~
sempat tu snap..hee~

pic ni arif yg snap..suka dia main camera skrg ni..hu~
ye..sesekali tempek pic abang long yang dalam keadaan marah..hee~
marah sebab dia nak snap pic, mintak mama tak kasi pegang camera .. =P

p/s ampun maaf dipinta andai ada salah silap..almaklum orang nak dekat2 bersalin ni kan.. ^_^..terima kasih atas doa kawan2 sekalian..Amin..

18 comments:

@e_da said...

hmmm yummy sedapnya... nanti dah berpantang takleh makan semua ni kan baik rasa dulu.. heheh

ch@ said...

ini buah kegemaran kita ni. kak eda, kak ieyna bersalin nanti kita pergi rumah dia nak? hehehe.

rugila arif tak makan durian. meh bagi aunty ni.

::NureeN:: said...

mcm kebetulan plak, semlm asben & ellesya dok layan durian yg dlm freezer.. simpan masa musim durian dlu :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pandai Arif amik gambar..
makan puas2 dulu sebelum berpantang..sedap jer tgk durian tu..^^

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

time2 ngandung ni ati2 ye ina mkn buah ni..teringat ngandung rafiq...kene induce sbb tibe2 ade darah tinggi.org kata penangn doyan..ntahla..kebetulan kot ehhe

mamashikin said...

akak,
org kata mkn durian lagi cepat bersalin..haha..tp betul ker eh?sb durian tu panas kan..

hajarus said...

durian memang sedap.... mujur baru mkn durian kalau tau harus g cari nih... tapi tetap telan air liur... adehhh....

Nad @ MamaZakwan said...

huhu, nape tu abang long? ;)

saya pun mintak maaf kat akak ye kalu ada tersalah bahasa...
moga sama2 dipermudahkan dan segalanya berjalan lancar...

Nadiah Sidek said...

pandai arif ambil gambar

Dilla Ady said...

erk..sedapnye! dilla pun lebih suke kalu dibuat serawa..

wahhh..terer jugak abg long snap2 ye!

Izan Ishak said...

sempat makan durian sblm bersalin ye eina...sedapnya....!

yelah...agaknya bby mama tunggu tok kedah datang kot.

Salina@IbuAqil said...

Kak, sedap ooooo doyan tuh.. Terliur dah ni.. ;)

eB ezrin said...

wah ina, dh mkn durian nih x lamer la tuh sbb pns. jeng3 :)

~Siti Hajar~ said...

my peberet fruit raja buah...hehe

jgn mkn byk sgt eina, nti panas, cian arif junior tu...hehe...

Kita pun mtk ampun maaf jika ada salah silap yer..sga semuanyer dipermudahkan...AMIN

|| NaFiRaa || said...

sedapnye durian.. zura pon dah lama x makan durian..

~~*Lady Salwa*~~ said...

sedapnya durian... Dah lama tak buat kuah durian a.k.a serawa... memang best la kalau dapat makan ngan pulut... kecuq ayaq liuq... :)

e.l.i.z.@ said...

hihi siap berangan masuk spital dh..sabar ye, x lama dh tu hihi

arief potong rambut ekkk

MamaYatie said...

sementara belum bersalin ni makan jer apa nak makan eina...

uikks...berdebar plak rasa bila baby main acah2 gitu kan...nnt mesti tiba2 eina ilang..pastu kami pun teori...agaknya eina dah bersalin nih...hehee...