About

Wednesday, December 7, 2011

.: keBImbaNgaN si Mama :.

Bimbang bila nak bersalin anak kedua..
Bukan saje bimbang macamana keadaan menghadapi saat2 bersalin tu..
Tapi bimbang hal lain juge..

Pasal anak no.1 tu..
Yakni..abang long arif lah ^_^

Bimbang tau…seumur hidup dia (2tahun 8 bulan 3minggu) ni..
Tak pernah berpisah malam dengan si mamanye..hu~
Kalau dengan si abahnye dah biasa jugak..
Si abahnye selalu jugak bertugas malam…
Si abahnye selalu jugak outstation..
Si abahnye kadang-kala g kursus, berhari dan berminggu dan berbulan pernah juge..

But dengan si mama..
Yes….tak pernah lagi berpisah malam..
Mesti lain kan..if time mama bersalin dan terpaksa berlama2 an di hospital..
Mesti lebih2nya si mama yang teringat2kan dia kan..huu~

Kalau fikir2 sangat, mau sedih si mama..=P
Apapun.. adat la kan..harus hadapi semua tu..
Dan abang long rasanya dah bersedia untuk itu..
Dia dah boleh faham..si mama perlu ke hospital dan baby akan keluar ^_^
Skrg pun dia dah sikit2 faham..

Bila cakap..’nanti main dengan baby ke’..atau apa je bila sebut pasal baby..
Dia akan cakap..’ baby belum keluar’..
Maknanya dia faham la, 1day baby dalam perut mama akan keluar ..
‘Clever Boy!’

Eheh..abang long sekarang ni suka sebut word ni..’good boy’ dalam pelat dia la..
Hee..soo comel ^_^ ~

*Wajah terkini abang long seawal pagi tadi...'BotakBoy'..hahaha..first time potong rambut gini..cerita sebaliknya..nanti2 citer..hee~



Bimbang2 si mama pun, perasaan tak sabar lebih menguasai..tak sabar nak ber’anak’ dua..lalalala.. ^_^


26 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good boy Abg Long..
Dah tau bakal dapat Adik..
eh..lain rupa Arif potong rambut mcm ni..apapun tetap comel.. ;)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

moga segalanya dipermudahkan k, kalo dah bersalin jangan lupa sms kita berita gumbira tu k

nieda said...

Arif dah botak, tetap cool..

Semoga dipermudahkan segalanya yer EIna..dan dapat bersalin normal. Insyaallah

bonda dadif aka akish said...

owhhh tetibe rase touching ngan n3 momma nih...

warghhhhh...nnti daku pon mengalami feel begini..dan dadif pon tak pernah tido tanpe momma...

=(

apepon muge segale urusan dipermudah olehNya,,

Mamamya said...

laaaa....abg long dah botak tp still comel n hensem.. :) stlh sekian lama mama/abah pujuk utk gunting rambut tetiba terus botak...x sabar nak tunggu kisah knp blh jd abg botak..huuuu

lia penah rasa apa yg iena rasa ni..dulu masa b'salin pika setiap mlm ingatkan damya sbb lieya kene tahan kat wad hampir seminggu (over due)..tiap mlm menangis bila tgk gmbr dia kat hp..bila dgr suara dia..huuu

Mama Gee said...

banyak2 kan doa..agar semuanya berjalan lancar....doa ibukan mustajab...InsyaAllah si abg okay nnti..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

nampak mcm budak besar pulak sejak jadi "budak botak"...tapi tetap hensem

ch@ said...

bagus abg long. nnt pandai jaga adik tolong mama ye. dia potong rambut camni, dah mcm askar dlm training kak.

kita doakan akak dipermudahkan bersalin, dan bolehla kita pergi tengok baby arif nnt :D

haslina said...

itulah naluri ibu kan eina. risau pasal anak.

mmg sangat-sangat seronok bila pregnant lagi dan dapat anak lagi.

Nens Collection said...

hehehe..mama die dh x sabar nk tgk baby ye..
kami pon x sabar nk tgk jgak..lps bersalin nnt suh hubby bh lappy,updated terus ye mama,gambo bb..hehe

::NureeN:: said...

lain la muka abg long botak :)

hazlina said...

dear mamalieyna,still remember me mama damia...

dont wori coz everything will goes well,Insya Allah.me alreday delivered second bb,now 3 months+++ dh pun.masa deliver damia br 1 year++
abg arif sure blh can he is older than damia

~Siti Hajar~ said...

Sy pun dah xsabar nk tgk Arif Junior...hehe

Abg Long dah botak...??? ni mesti kes xdok diam trs kn botak..haha

Dilla Ady said...

da pandai da die...

dalam gambar ni nmpk cam da besar btul die..

da leh harap da ni jaga adik kan?

eh, kureng encem la arif botak..huhu

Nad @ MamaZakwan said...

ala nape dah botak trus ni kak eina..!!! ^_^

Imah Dinor said...

dah botak nmpk demok la...mmg suma ibu rasa mcm tu bila nak mask anak k2...nnt biasa latu...

Fieza79 said...

bisanya teruja utk ber anak 2 tu lbh kan..mcm fieza dlu..ia2 cmna la nt bla dh ank 2..cmna la nk hndle kedua2..mcm2 la dlm pikiran ni..hehe

mkin xsbr nk tgu turn eina..nk tgk adik si Arif plk...

ieda said...

sedihlak baca entry ni.rsnya mmg sbg ibu klu nk dpt ank ke 2 mcm2 akn pk psl ank 1st kn.huhu....
tp nant bila baby dh ada depan mata, mest arif happy sbb ada kwn

mama rifQy said...

botak??? rifqy ssh bebeno nak potong rambut.Tak tau dah pujuk camne.sebut je gunting..mst die taknak

maszmadi said...

wah!! wajah baru abang long.....

moga abang long akan jaga baby dengan baik tau..

abah khalisha said...

first daughter C-zer, kedua nanti abah pun tk tau lah

hajarus said...

aiikkkk... abg long arif da botak... ermmmm still encem...

|| NaFiRaa || said...

abang long mesti faham tuh~ mintak lah nenek tolong teman kan abg long.. mesti dia ok..

Izan Ishak said...

good boy abg long. dah ada perasaan yg bagus nak jadi abg nih... first time tgk abg long botak. dah lama anak2 izan tak botak sejak2 rambut dorang dah turun ni.

samalah cam izan masa bersalinkan kembar dulu eina...kesian plak teringatkan naufal yg masih kecik blm sampai 2 thn umurnya masa tu). kena tinggal dgn nenek n tidur ngan nenek malam2.

bila ummi balik bwk bby kembar dia plak cam blur aje... tgk pun takde perasaan.

eB ezrin said...

selAGI BLOM LPS, SELAGI TUH KITER RISAU KAN? TC YER :)

MamaYatie said...

jgn bimbang byk sngt eina..dah hjg2 ni kang bp naik plak..huhu..Insyaallah abg long ok tur..mak ada kan nnt??

arif dah botak??huhuhu