About

Thursday, December 15, 2011

.: iN aDvance 3rd birthDaY present for U :.

Hikhik..bertajuk omputeh lak n3 kali ni =P
Saja nak sedapkan tajuk..

Abang long arifnye 3rd birthday lambat lagi..
On 16th Mac 2012..
Si mama memang target nak belikan basikal untuk dia birthday nanti..
Then, kebetulan baca blog Anje pasal sale barangan baby/kanak-kanak harga dari kilang tu..
Terselit lak BASIKAL..so terus la teruja, terjah terus..

So, on last Saturday pergilah kami ke sana..
Lokasi : Dewan 3K Subang Jaya

Dan dapatlah merembat basikal yang diimpikan..
Takde choice..Cuma itu yang ada..tapi boleh la buat basahan abang long..
Nanti dah besar sekt lagi, nak kena belikan beskal lagi besar pulak..
Yang itu, bleh diperturunkan ke adik pulak..

Nak kata harga runtuh sangat tak jugak kot..
Tapi taktaulah..mama pun tak sempat nak survey byk tempat harga beskal camni..
Yang nyata beskal ni regenye below hundred tau.. ^_^
Nak tengok?..meh see.. ^_^
Eheh..pic snap guna HP je, masa baru sampai..
Ikut hati banyak benda lain lagi nak disopingkan..
Tapi tulah, beringat, baru seminggu sebelum tu, pergi terjah sale Pureen (tak sempat nak stori kt sini..hu)
Gigih mak buyung menerjah sale sana sini
Tapi beli nya sikit2 aje..hee~

Dan basically barang2 tuk new baby lah..
Abang arif numpang sket2 je..sian..huu~
Nak buat camna, byk brg tuk baby je di ‘sale’ nye kan..
Tunggu nak raya nanti la kot, soping tuk abang long pulak eh..ngee~

Eheh..lupa plak…
Beskal abang long yang ini..

Just nice tuk dia..tapi kalau dah besar sket, kaki dah panjang sket..
Tak muat dah nak kayuh ni..^_^

Happy arif dapat beskal camni..
Baru nak pandaikan diri kayuh beskal camni..
Mama nya lambat belikan..hee~
Dan yang comelnye lagi..

Arif siap cakap..nanti baby dok belakang..
Arif bawak beskal..hee~
Baby belum keluar dah pandai cakap camtu..haih makin la tak sabar si mamanye..hee~

p/s 1 : Alhamdulillah, masih ada kemampuan untuk membeli itu ini kepada anak2..bayangkan mereka2 yang hidup susah, eh bayangkan mama dedulu je…masa kecik camni, mana nak dapat basikal dengan mudahnya..dah besar, dan bila ianya dah jadi 1 keperluan utk senang ke sekolah, baru lah dibelikan..itupun puas jugak menunggu.. maklum si ayah dulu cuma seorang penoreh getah..mak tak bekerja.. Apapun bersyukur atas nikmat kebahagian hidup dari Ilahi..

p/s 2 : tetiba teringat kenangan dolu..mama n kakak mama (dinors family) .. masa tu masih satu sekolah..kami selang 4 tahun..mama darjah 2, kakak darjah 6..pergi sekolah, ayah hantar, naik basikal tua je..dua2 orang bonceng kt belakang…huu~ masa tu si ayah motor pun takde..indahnya kenangan bila dikenang ^_^


17 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik beskal Abg Long..^^

Izan Ishak said...

cantiklah basikal abg long. nak tumpang boleh ke?

yelah eina...syukur anak2 kita dah tak perlu merasa susah mcm kita dulu2 kan. izan pun kalau teringat kisah dulu2 jadi sebak...

Zue AnnaLeeya said...

bestla ayep dpt beskal awal2 lagik...
bila ayep dah tggi sket, sruh abah naikkan sket tmpat duduk tuh...
airel skrg pon pakai beskal beso ayep tulah...
tp naikkan sket tmpat duduk... heheh...

betul tuh eina... biler ingat zaman kita dulu2 dgn anak2 skrg byk beza kan???
sbb tu sebolehnya kita cuba penuhi hajat si anak ikut yg termampu...

eB ezrin said...

kngn yg x leh dibelikan ina? :)

Salina@IbuAqil said...

Alololo comel beskal abang long.. Aqil nak tumpang bleh?! ;)

Nadiah Sidek said...

ingat nak beli basikal juga untuk safiyyah tapi tak tahu lagi bila. hehe..

Dilla Ady said...

btul la..untung budak2 skang kan eina..nk ape kecik2 kite mak bapak da usahakan..tk mcm kite dulu, idup susah kecik2..huhu

acha pun ade satu beskal camni..tpi tak lepas lagi nk kayuh..kerenekan...hihihi

Lady Rina said...

comel basikal tu...:)

Imah Dinor said...

wah abg long dah dapat hadiah basikal..abg ijat tunggu besday nnt ibu baru belikan...kenangan yg amat bharga n sedih plak rasa....tu la bila anak2 mintak apa2 mst nak penuhi gak...kita dolu2 xmerasa....

MaMa CyDa said...

wahh ... sukalah abg long tuh dpt kayuh beskal baru yek.

~~*Lady Salwa*~~ said...

murah tu kalau below 100.. kalau atas pasaraya mau nak dekat 150 beskal camtu...

Lin said...

Biru nyer basikal tu...nice

nieda said...

anak2 zaman skrg ni untung kan

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

wah, suke ler abg long dpt adiah beskal..
kayuh sajela pasni..
ptg2 nnti siapla, mama dlm pantang nnti papa die la kena handle...

neway, epi besday in advanced gak syg!

Nad @ MamaZakwan said...

dpt hadiah besday awal!
best, best!
kak eina pun rajin terjah sale2 yg ada ;)
takpe kak eina, nnt suh abah arif naikkan sket seat tu..
bleh la arif kayuh lagi
wpun kakinye dh ojg
hehe

ch@ said...

ok la tu kak, cantik basikal abg long tu. mcm oni punya, warna oren. dah pandai main tapi tak pandai kayuh.

kita tak pernah terjah2 wholesale barang2 baby. best kalau dpt pergi kan? abi tak suka.

pe pun, kita nantikan baby comel daripada mama yang sangat penyayang ni.

MamaYatie said...

cantek la beskal abg long...size 12 ye iena..takper, lagi sethn bley beli baru..hak ni kasi adik :p

sama story la kita eina..dulu2 susah kan..alhamdulillah zaman anak2 kita dah berubah.. :)