About

Friday, December 16, 2011

.: daH jaDi keGemaraN si aBah seJak si MaMa SaRat ni :.

Salam Jumaat..
Today 38 weeks 4days kandungan..suspen..suspen..he~
lebih suspen, asal datang opis je, orang cakap..
 "haih ada lagi, ingat dah selamat bersalin "..

ngee...yelah sekarang ni, mama nampak sangat ler tak daya nak berjalan..
eh..berdaya lagi pada awalnya..lama2 sket berjalan mulala nampak cam..
huu~ penatnyer..dah nak beranak ke..hee~

ok, back to tajuk..
tak dapat nak membebel panjang
Tempek je..
Makanan kegemaran si abah yang satu ini..
Sendiri bikin la kan..almaklum si isteri dah makin sarat ni..
takleh berdiri lama..sakit menyucuk2 kt ari2 dan belakang..
tapi kadang2 still masak jugak tuk makan malam..
masakan simple2 je..

ok, si abahnye favourite kebelakangan ni..
Spagethi + Sos prego.. yummy pada si abah..si mama tak suke =P

si arif layan jugak sket2..
si mama jamah jugak kadang2.. ^_^
aiyak..aksi apakah ini..terliur ke?..ngee~
p.s In advance..happy weekend~ esok Tok Kedah sampai .. yeaaa~ ^_^


18 comments:

Madam U said...

risau saya kat kak.iena.. sarat2 tak larat berjalan mai keja.. ;)

Sidratul Muntaha said...

huhuhu
tingat masa time pregnantkan ara thun sudah..
memang manjang jer suke mkn cheese and spaghetti..

Lady Rina said...

time peknen akak sangat suka makan stoberi...tk lama lagi deliver...bestnya ada baby...:)

Nad @ MamaZakwan said...

kak...selang bape ari jek ngan saye ek..
riso kan kak...
mmg dh taklarat nk jenjalan
tp gatai2 gak nak jalan2 lagi
org kate nak kasik senang bersalin
taktau ye ke idak, hehehe

ADEEYA said...

Hihi me sukaa spaghetti :D hihihi

ch@ said...

still kerja lagi kak? rest kak rest. uiii ngeri kita. kita yg keluar 37w tu pun dah rasa tak larat gila.

akak ada buat resipi ni tak? hehehe, kita rasa mcm nak buat la. just guna sos prego tu je eh, pastu spegeti tu kembangkan, rebus. camtu je kan?

kita tak sabar nak tgk baby ni. anak kita sebaya kak.

Imah Dinor said...

semoga cepat bsalin n dpermudahkan segala urusan.....nak bsalin tunggu aku blk bcuti dulu he...

penah makan skali jer spageti ..itu mamalieyna yg masak laksa johor itu ari..

maszmadi said...

eee mesti x sabar nak kuarkan baby dah masa nieh kan.. tapi takut tetap ada... huh

moga semuanya berjalan lancar yerk..

Hanis Azla said...

dah sarat2 tu, mmg sellau rasa penat dan tak larat kan.. akak mmg suka spagetti.. jdnya mmg nampak sedap sgt menu tu..

Salina@IbuAqil said...

Uishhhhhh!! Kami tgk pun terliur uishhhhh!!

hajarus said...

spagethi tu.. aduhai tambah ade nampak daging tu sedapnyerrrr....

hepy weekend jg utk mamalieyna & family... :D

|| NaFiRaa || said...

wallah!! sedapnye spagethi!! lama x makan~

::NureeN:: said...

lama x mkn spegthhi.. klau rajin bleh msk mlm ni :)

eina, makan nenas ke air tebu ke yg tajam2 sikit, moga cepat :)

MamaYatie said...

peberet kami sekelurga ni..

Rai said...

senang..sedappp....!!

Izan Ishak said...

tak lama lagi ye eina... tak sabar nak tgk bby baru ni...

yummy...kegemaran kami juga!

Dilla Ady said...

tak penah rase lagi..teringin nk rase yg putih..

~Siti Hajar~ said...

Kita blh la geng, xlayan sgt spagetti ni, perut org melayu la katakan...hehe

jeng jeng jeng xlama lg dah tu...kami pun xsabar tau nk tgk arif junior tu...hehe