About

Thursday, December 8, 2011

.: BefoRe..After .. & 2 yeArs back :.

Abadikan kesekian kalinya..
Kisah si abang long..
Mengabadikan piccas yang ada..
Arif…Before & After rambutnya dikorbankan..
Dan compare with 2 years back..

Orang yang sama tetapi serupa ke, dgn 2 years ago ?
*rindu time arif kecik ni.. ^_^

Keletahnya masa di kedai gunting rambut..

*si abah pun ambil peluang potong rambut juge*

Sebab agak lama menunggu turn dia..
Sempat dia membebel..”haihh…ambat betoii aaa,..”
Risau si mama takut dia ubah keputusan takmo gunting rambut..
Sebabnya sebelum ni, puas pujuk takmo dia jejak kaki masuk kedai ..
Ini macam senang je…

Punca gunting rambut..
2,3 hari sebelum rambutnya dikorbankan tu
Asal je usap rambut dia..terus keguguran 2,3 helai..
Then usap lagi, gugur lagi..
Haih..seriau mama tengok..

Then, pada hari tu (hari nak gunting rambut)…baru perasan ..ada botak sket kt tengah2 kepala dia..
Mula terfikir..mungkin salah pakai syampoo ni..
Saja tukar nak try syampoo baru jenama… tutt****…
Mungkin tak sesuai dgn arif..tu yang jadi camtu..rambut gugur sudah..hu~

Then, balik dari rumah ibu pengasuh hari tu, cakap dengan arif..

Mama : Kepala arif gatal2 ni kan, dah botak sket ni.. Kita gunting rambut nak..
Arif : ...okey…

Eheh..pendek je jawapan dia..
Daripada nak balik rumah, terus melencong ke kedai gunting rambut dulu..
Senang plak dia kali ni..hee~

Semalam masa pickup dia kt umah Ibu pengasuh..
Ibu pengasuh dia bagitau..

asal dia lalu je kt cermin panjang di dapur umah ibu (bleh nampak la kepala dia)..
marah dia dan tanya “mana rambut ayep…eee…iiiihhh…”..dan diulang2 je ayat tu kat ibu..
haha…arif baru perasan, kepalanya dogol..
kt rumah cermin tinggi, dia tak nampak..^_^
kt umah Ibu je dok ulang2 tengok kepala sendiri.. =P

p/s botak2 si abang long pun, tetap comey di mata mama.. ^_^..makin comellah..hee~


14 comments:

Lelord said...

hahahahha baru pasantakde rambut rupanya....

Nad @ MamaZakwan said...

nmpk lagi berisi ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..marah ye rambut takde..
botak pun tetap comey jugalah abg Long.. :)

etiey.com said...

comelllah!!! handsome boy.. nampak kemas

Izan Ishak said...

oohhh...rambut arif gugur rupanya. syampu apa tu eina? tak pernah plak tgk anak2 rambut gugur ni.


takpe...arif tetap comel sampai bila2. pasni rambut tu tumbuh lagi....

eB ezrin said...

yer mkn comel. oh menantu. ekekekkekeke

Iela Fazielah said...

arif maintain kacak.. irfan jugak mcm kelakar je rupa dia kepala botak

ADEEYA said...

Haha budak2 pun taknak botak kan rambut hehe :D ayep ayep ;)

Mamamya said...

alalalaaa....abg long ttp comel w'pun x der rambut :D

Salina@IbuAqil said...

alolololo!! comelnya.. hik3!!

Dilla Ady said...

alaaaa...nape dilla lebih suke arif ade rambut ni..

ni nk marah jugak ni tanye mane rambut die? mane?...huhuhu

Imah Dinor said...

comei jek...lambat sikit nak tumbuh nnt....

ct rahani said...

kelakar la abg long.. x pasan rambutnya dh x der.. pe2 makin encem botak camtu.. hehe..

ch@ said...

ahahaha comelnya pangai dia.takpe abg long, nnt rambut baru akan tumbuh lbh cantik dan mmbuatkn abg long lbh ensem. miahahha. cute je kita tgk kak.