About

Monday, December 19, 2011

.: 39 Weeks Today..meNu wEekend :.

Salam hari Isnin..
mood : malas................hu~

today dah 39 weeks..bermakna minggu depan la due datenye ye..
aduuh suspen..suspen..penantian sungguh 1 penyiksaan =P

apapun, sabar menanti~
setiap hari berdebar2 ada tanda2 ke nak bersalin ni..
sakit belakang kerap jugak terasa..
tapi itulah datang hanya sesekali
tak tetap..so bukanlah tanda nak bersalin tu..hee~

Tok Kedah arif dah ada kt sini..
today ke rumah kakak mama, dinors family..
kakak cuti, so lepak umah kakak dulu..
mama kena kerja lagi..
takmo ambik cuti awal sangat..
nanti rugi..selagi daya, datang je kerja..huu~

stok pic lama..
eh..minggu lepas je..
menu on weekend lepas..
tak ke mana2..
so masak dan makan jerlah..

Menu : Serawa Durian + Pulut & Laksa kedah (pic laksa tak snap =P)

*Jarang masak pulut, terlembik sudaah..huu~ (pic kurang memuaskan..hu~)

*Laksa sentiasa di hati..nanti lama nak kena pantang makan laksa ni..hu~

p/s kalau mama lagi 9hari ke due date (281211)..Nad aka mamaZakwan lagi 4 hari ke due date..hohoho..lagi berdebar dia..harap semua berjalan lancar..Amin..

28 comments:

@e_da said...

huhu sedapnya... puaskan tekak lg seminggu je mama... nanti berpantang mcm2 takleh makan kan.. hihi

etiey.com said...

sedap!

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sedapnya ....
moga semuanya selamat..masing2 menghitung hari nampaknya

ch@ said...

uish! kita lak yg berdebar-debar ni. hehehe, cayok2 utk mama berdua, kita doakan yg terbaik utk mama berdua.

veesakura said...

looks yummy!

Nad @ MamaZakwan said...

aaaaaaa...!!!!
saya lagi menanti waktu jek ni kak eina!! :)

::NureeN:: said...

tergugat daku diutara nih.. sure sedap laksa tue sbb eina slalu wat laksa kan klau nureen mmg fail hehee...
39minggu.. insyaALLAH.. bykkan exersixe k bg cepat buka :)

norihan said...

rajin lagi masak,memang semua nampak sedap...semoga selamat semuanya nanti..aminn...

Salina@IbuAqil said...

insya'allah!! moga semua dipermudahkan Allah swt.. AmiN!!!

Lelord said...

wahh tak sabarnya...moga semuanya dipermudahkan ina

Mummy Ayu said...

dah dekat dah tu..sekejab je rasanya.moga semuanya selamat key...

rose ~ Ibu Rafiq & Aishah~ said...

sedapnye...ina, sy dulu masa pegnent mmg taklehmakan laksa..if makan siapla abis satubadan sakit! harap2 dia kuar januari la tu ye..sian sgt ujung2 tahun tarikhnye huhu

|| NaFiRaa || said...

oohhh.. saya plak yang cuak.. tak lama dh tuh.. kena bersedia fizikal dan mental.. moga semua selamat k~

eB ezrin said...

ala laksa. hu3

*azni* said...

semoga dipermudahkan segalanya..laksa nmpk cam sedap tu..nk sket la..hehe..

shark said...

sedapnyer masak2..salam perkenalan dari saya :)

hajarus said...

selagi lom bersalin ni makan pepuas mamalieyna, t sumer makanan ni kene pantang... hehe...


sumer makanan atas ni terliur hajar tengok... tambah laksa tu... adehhhh...

~Siti Hajar~ said...

xlama lg dah tu...get ready ok..

Hr ni sy bwk laksa mai opis kasi kwn2 makan, masak laksa byk smlm tp xde org makan kat rumah...huhu

eT said...

xlama dah tu....sket lg baby kuar...xsabar nk tgk baby... :)

MamaYatie said...

dah dekat...huhu...
sementara bleh makan lagi laksa tu, belasah la eina..nnt lama nak kena pantang laksa..

MamaYatie said...

dah dekat...huhu...
sementara bleh makan lagi laksa tu, belasah la eina..nnt lama nak kena pantang laksa..

ieda said...

oo sama lah due lieyana ngan nad ye ..
semoga semua berjalan lancar sehingga ke bersalin nanti ye dik .. akak doakan ..
akak lak debar2 nie ekekek :)

aah laksa kena pantang , nak2 yg ada santan tuu

Dilla Ady said...

time2 ni la nk kena mkn puas2 eina..kang da pantang, telan air liur jek la..huhu


semoga sumenye selamat ye..

nieda said...

eina mkn puas2 laksa tu, pasni lama kena pantang.. dulu exofficemate smpai sethn dia pantang ..nida pun x tau kenapa lama mcm tu dia pantang

ADEEYA said...

Hua bersalin dekat dekat dengan MamaZakwan eh? :) hihi Laksa oh laksa. sedapnyaaa

Imah Dinor said...

mmg aku pun bedebar2...minggu dp weekend aku aply cuti lg...saja mana tau ko dah bsalin....mak ada ni..sibuk dok mnganyam...

ct rahani said...

weekend hari tu pun mkn serawa durian.. sedapnya..

baby ngah syok duk lam tummy mamanya tuh.. tu yg x mo kuar awal2.. hiks..

~aSHa~ said...

nanti selamat menjalani 40 hari nan indah plak..ehehehe dup dap dup dap je skrg ni kan...tak sabar nak tgu org baru