About

Tuesday, November 1, 2011

.: sabTu : BeRiadaH di TaMan Bukit JaLiL :.

Salam..
Lambat bersiaran, mood tak marii…
Lagipun piccasnya belum edit2 lor..
Kt umah, kemalasan yang melampau nak layan lappy..
Layan kejap je pun, dak arif dah sama sibuk..makin malas la jadinya si mama..
Hu~

Pepun, ada aktiviti sabtu / ahad lepas..so harus abadikan ianya di sini..

Ceritanya….sabtu petang
Beriadah petang di Taman Bukit Jalil
Cuaca sangat baik, so tak lepaskan peluang..
Lagipun lama bebenor rasanya tak ke sana..

Arif paling teruja sebab dapat tengok fish beso2 kt sana..
Kasi fish makan, selain fish ada turtle jugak..
Kali ni tak snap pic ikan2..hee~ dah banyak kali interframe kt sini..
So, kali ni takyah la..

Lepas kasi ikan makan, jalan2 kekunun jogging la ye..
Walhal si abah je jogging, mama jalan sket2..
Pastu, melayan si abah dan Mak Ucu arif men badminton..
Mood arif tak bape baek, takmo layan men badminton..

Tak lama pun, sebab kuar pun dah lewat..
6.30 pm dh gerak balik..
Itupun puas memujuk dak arif tu,
Tak puas meronda kt situ..takmo balik la dia..

Cara dak arif…kalau takmo balik, bukan meraung ke apa..
Tapi duduk static je sambil muncung2 mulut or peluk2 tubuh~ heee~
Mama la kena main peranan, kena pandai memujuk..
Last2 ikut jugak la dia..hu~

Tak jauh..Cuma ambil masa 10-15minit tuk sampai ke rumah..
Ikut kan Cuma 5 minit je, tapi biasalah jalan Bandar ni kan..
Nak u-turn kena pusing pusingan besar haa..

Layan sket piccas yang sempat disnap…sikit2.. ^_^
anak abah~



see budak tu tengah merajuk tu..merajuk apa ntah..statik, peluk tubuh, mulut muncung..ngee~



takmo men badminton, mau layan blues je..hehe~

p/s aktiviti ahad, melayan 1 lagi keinginan dak arif..dah lama tak layan dia buat 'benda tu'..so, cuba la penuhi keinginan dia yang satu tu..hee~ apa dia? esok2 la citer..hee~


11 comments:

eB ezrin said...

psl satu gambor tuh tertonggeng dear?

Izan Ishak said...

comel je dia pakai sluar sukan!

mummy_ayu said...

suka la abg long..org layan..
dah lama tak beriadah mcm nie ngan Ian & Iris..Daddy busy kat tempat keja baru nie.... :-(

dear..FM tu lum sampai ker? nanti Ayu ganti yg lain la..tapi pic lain takpe kan?...

r|nA @ ja|j|na said...

salam arif & mama..dah lame tak mengkomen kat sini..ghindu ghasanye, hehehe..rambot arif pon dah panjang & mama pon dah 32w..kejap aje kan, hehe..

dinor's family said...

sama la mood dah xdo nak bblog la...nak tunggu komen apa lg dr konon ipoh mari tu...dah dua tiga ari dia lum komen pasal n3 tuju kat dia tu...

ct rahani said...

comel la gaya dak arif merajuk.. sweet jer.. :)

LYAfrina said...

wahh..arif joinbabah dia jogging.. jaga body ni...

best g tmpat mcm ni..sbb byk suasana hijau... tenang j

Salina@IbuAqil said...

hik3!!! santai je beriadah mcm ni hujung mggu kan mama.. :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

awat ayep merajuk tu..alolo..peluk tubuh lagi tu.. ;)

MamaYatie said...

haha...comeynya org merajuk...siap peluk tubuh lagi...hik3x

~Siti Hajar~ said...

ooo Arif statik gitu ke...klu Danies lari, cari port ujung2 dinding pastu peluk tubuh sambil muncung mulut...kita yg nk marah @ pujuk ni pun nk tergelak..hehe