About

Tuesday, November 15, 2011

.: paGi raYa aiDilaDha :.

salam..
sambung citer pasal raya..
takde citer sangat sebabbbbbbbbbb...

raya haji je kan..
tak meriah sangat..
meriah dengan anak beranak + family sendiri jerlah..
itu pun, tak bape meriah sebab..
cuma family mama + adik abah yang bujang tu je ada kt umah @Pontian.. + MIL & FIL la.

family SIL berpagi raya kt umah mertua nya..
petang baru balik sini..hu~
so, snap la jugak sekeping dua piccas dua beranak ni..
ups mama interframe tanpa kepala..dak arif yang snapkan..hee~
berbaju raya puasa jer..hee~

sibuk nak camera yang mama pegang..tu yg muka ala2 nak nanges..hee~
kasi can..snap pic mama..tanpa kepala daa..hee~
perut je interframe..ngee~


pepagi raya dah boring..si abah dan anak  ^_^

dan aktiviti pagi raya tu..
sebelum kuar jenjalan umah sedara (ke rumah atok sebelah FIL je..hee)
Sibuk main dengan alat bertukang dia..beli kt pasarmalam @Pontian..sehari sebelum raya.. ^_^
Arif layan je si abah berkaraoke..ngee..
tersipu2 arif tengok si abah menyanyi..hahaha..dia lak yang malu + segan..
si abah suh nyanyi..malu2 meow.. =P


Lepas si abah melepas gian berkaraoke 2,3 lagu..
baru gerak ke rumah atok si abah..tak jauh mana pun..

tu je aktiviti raya aidil adha yang lalu..
arif ada la g masjid, nengok orang korbankan lembu..
abah ngan arif je, sekejap je..

tiada gambar korban..hu~

p/s tahun depan beraya haji kt mana la agaknya..hu~


13 comments:

eB ezrin said...

ina mmg minat ijau lumut yer? me too :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

tahun ni buat korban terasa la sket meriah... kalau tak, rasa macam tak raya pun ada... huhu

maszmadi said...

wah sempat berkaraoke si abah yerk... hehe

Madam U said...

ayah karok sampai takpuas duduk saje.. siap bangun2 berkarok..hahaha.. ;D

Arizakiah said...

tak nampak kepala, perut pun cantuk gak....he..he..he

abah si arip tu sedang nyanyi rock ke.....nasib baik tak de ajai masa tu......

|| NaFiRaa || said...

zura pon x meriah raya tahun nih..sebab x balik kampung... raya kat shah alam jek..huhuhu

~Siti Hajar~ said...

kami pun raya haji thn ni xmeriah, shari sblm raya km blk kg, tup tup MIL & FIL nk raya kat KL rmh SIL, sedih tau kami tpaksa patah blk rmh kami & raya sndiri...huhu

Sakan abah Arif karok, lepas gian kat kg kot, klu kat Bkt Jalil mau jiran2 join skli yer...hehe

Salina@IbuAqil said...

amboi ayahnya berkaraoke.. :D

MrS. F!zA said...

ada jgk tu gmbr raya..kitorg sekeping pon tkde..lgsg tk bwk kuar kamera raya pertama tu..

Imah Dinor said...

meriah jugak smp leh karoake ye....tahun dpn xtau lg mcm mana kn penuh dgn planing....xtau mnjadi ke x...

Mamamya said...

wahhh..blh tahan tgk gaya abah arif nyanyi tu...mcm lps geram jer..huhuuu... sama lah kita iena...raya haji suasananya biasa2 jer...

ct rahani said...

comel perut akak.. hiks..

MamaYatie said...

kami bukan takat takde gambar korban, gambor raya pun takde..huhu