About

Thursday, November 24, 2011

.: paDa 20.11.2011 yaNg laLu :.

Salam Khamis..
selitkan citer checkup dulu..

overall ok, cuma berat badan naik terlalu sedikit..merah plak..cuma naik 0.3kg dalam tempoh 2 minggu..hu~
dan masalah sket, doktor kasi surat tuk refer Hospital..
katanya Hospital Serdang takkan terima patient yang checkup @klinik yang mama dok checkup ni..
so, dia mintak ke Hospital lain..
Pilihan yang ada cuma Hospital Sg Buluh..alahai sungguh jauh menyimpang dari rumah mama duk sekarang ni..
taktau nak cakap camna perasaan, sebab risau pun ye..
jauh tu nak ke Sg Buloh..
kalau dah sakit sangat camna..hu~
harap2 semua berjalan dengan mudah..

kalau dr rumah ke H.Serdang around 15 mnt je..
ini dr rumah ke H Sg Buloh mau dekat sejam jugak, kalau jln jem camna..hu~

huu~ apapun layan citer kt bawah dulu..
on 20.11.2011 kami ke WetWorld Shah Alam lagi..lalala..

Bayaran masuk :
Ketinggian above 135cm = RM12
Ketinggian antara 83 cm - <135cm = RM10
Ketinggian <83cm = free

Mama & abah ofcoz RM12 sorang
dan arif RM10...dia sudah tinggi..dulu mai takyah bayar lagi..hu~

sikit2 je snap..mama lepak setempat je, panas nak berjalan, risau takut licin so, tak main air langsung..
si abah je melayan si arif..hu~
Awal2 sampai arif kata, 'tengok je, main takyah...' penyegan air..haih..
pujuk dia nak main pasir baru berhasil, mau tukar baju..
padahal mana ada pasir kt WetWorld tu..hee~
See, berdukung awal2 tu..huu~

Si abah yang terover sudah..hee~
snap tempat yg sama je, mama malas nak jalan2 jauh..

Mama lepak sini je, lepak , tengok orang lalu lalang..makan/ minum..hee~


Dah sudah...masuk sana around 10am lebih kot..balik around 1pm lebih2 ..
dalam kete..


tak terus balik umah pun..
ke 2 lokasi lain..melawat new baby..
tapi tak snap pic pun..huu~
sorang baby boy sorang baby girl..teruja mama nak tengok baby sendiri ^_^
tak sabar...hee~

p/s dulu arif pun bersalin kt Sg Buloh, puas hati sebab best layanan, tapi kali ni rasa tak best sket, sbb terlalu jauh dgn rumah..huu~ harap dipermudahkan..Amin...

21 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya, kami yang dekat pun tak sampai lagi kesana...tiinggal sebulan je balqis leh main2 dengar haidar, pastu akan terpisah jauh...sedeynya bile mengenangkan...

MrS. F!zA said...

murah jgk wetworld..tringin plk nk gi..tp mcm tk best lah tk dpt mandi sama..takut plk licin..haihh ni lah msa tk pregnant tkmo skrg tringin plk.. sob sob.sob

LiLy @ MumMyQiStInA said...

bestnye..
syoklah Arif mandi manda.. ;)
alolo..encemnye dia pakai spek itam..^_^

Zue AnnaLeeya said...

biler tgk prot eina, x sabo nak tggu prot akak beso gitu...
nak tggu beby tendang... hehehehe...

dah x lama eina due kan???
hrp2 semenya dipermudahkan...

mummy_ayu said...

wah..seronoknya mandi manda..
ye la..tempat2 mcm nie memang licin..

Ayu pernah gie sini sekali..masa last sem belajar uitm dulu..best..

ct rahani said...

semoga dipermudahkan.. amin..

arif x suka main air ye kak.. kalau anak sy dua2 hantu air.. sehari suntuk mandi pun x pe.. huhu..

maszmadi said...

bestnyer mandi manda.....

eB ezrin said...

biler tgk nih raser cam nk gi lagi la :)

ch@ said...

hush, terkejut kita ingatkan tag tangan tu akak dah masuk hospital. insyaALLAH everything will be ok kak.

hahaaa nampak gaya tu abah arif yg peling excited bermandi-manda ni. abg long arif yg sentiasa kacak dan comel.

Hanna said...

ms sy pregnant dlu berat sntiasa naik dgn jayanya..x pernah gagal..huhu..xpe kak, asalkan baby sihat..moga selamat semuanya..amiin..

Hanna said...

ms sy pregnant dlu berat sntiasa naik dgn jayanya..x pernah gagal..huhu..xpe kak, asalkan baby sihat..moga selamat semuanya..amiin..

Nad @ MamaZakwan said...

kak eina,
nape h.serdang tak terima patient dr klinik tmpt kak eina checkup?
citer sket bleh tak?

sebab saya cadang nak bersalin kt h.serdang gak..tp takut gak kalu tak bleh jugak..

Nad @ MamaZakwan said...

kak eina,
nape h.serdang tak terima patient dr klinik tmpt kak eina checkup?
citer sket bleh tak?

sebab saya cadang nak bersalin kt h.serdang gak..tp takut gak kalu tak bleh jugak..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

jauhnya nak kesana..napa mama tak mintak je hospital putrajaya..

Imah Dinor said...

bestnya mandi manda....

|| NaFiRaa || said...

nape x boleh pergi hospital serdang??? nape hospital pilih2 plak ek?? x paham plak..

bestnye mandi manda.. masa zura gi dulu.. tiket dewasa rm10, kanak2 rm8.. dah naik harga dah..

Bui Junaidi said...

mesti seronok..

Nens Collection said...

seronoknye die main air..
semoga 2nd baby nnt sihat dan comel!..;)

[-suziey-] said...

best jgk wetworld ni ek..emmm bole la g..tp cuti skool ni xyah ler..msti rmaai giler..hehe.

ouh arief dulu bersalin Sg Buloh ek..kita kt HUKM..nape xg HUKM..dekat sket..HUKM pn ok gk service dia..

Aida Alias said...

assalamualaikum..

hai eina.. seronok main air tu.. kt bandar tpt akak ni ada satu wet world. dah lebih 2 tahun dibina.. tp akan tk pernah pergi.. ingat thn ni nak cuba tgk.. 1/2 jam perjalannan je..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

baju mandi sama la ngan rafiq tapi rafiq biru

moga dipermudahkan ye mek na