About

Tuesday, November 22, 2011

.: ke IKEA kali perTama : layaN mata jer? :.

Salam hari Selasa..
Today mama ada checkup..as usual dan akan diberi surat untuk di refer ke Hospital..
Mama pilih untuk bersalin di Hospital Serdang..itu yang paling hampir dengan rumah @ Bukit Jalil
Insyaallah moga semuanya baik2 saje..

Surat refer Hospital untuk cek bekas c-ser 2 tahun sudah, Mac 2009..
Taktau la apa yang akan di komen oleh Doktor..
Harap tiada sebarang masalah tuk bersalin normal kali ni..Amin..

Ok, back to the topic
Yup…1st time mama terjah IKEA Damansara ni tau..hee~
Itu pun kebetulan, family SIL (dari Johor) nak ke sana mencari sesuatu..
Citer dah lama exceli..masa SIL konvo@ UPM tu..hee~

Baru sekarang nak citer..he~
Benda first time kita buatkan harusla citer gak kt sini..nnti leh jd reference.. =P
Reference la sangat =P

So, mama beli apa?
Banyak melayan mata je..
Tengok deco2 IKEA pasal hiasan dalaman rumah..haih..memang mant0ps lah..
Berkenan…tapi hehe…kena budget banyaaaaaaaaaaaaaak la kalau nak ikut konsep2 decoration depa tu..hee~

So, lebih kepada melayan mata je..

Tapi sempat la ambik 2,3 mende..
Haih takkan balik tangan kosong je kan..hee~
Simple ..hiasan atas kepala katil si mama.. ^_^

Herm..gatai tangan je nak membeli ni.. =P
letak kt kepala katil bilik Arif (tak pernah tido sendirian memalam lagi buat masa ni..)

Dan ada beli gak alas periuk, 3 psc = RM .. lupa da.. =P

Dan sempat snap kanak2 yang tak berapa riang time mama snap ni..ngee..
Merajuk apa ntah..
(penat sebenarnya tu, balik dari majlis Konvo, terus terjah IKEA)


Dan program tak berakhir di situ je..
Balik dari IKEA, ke lokasi lain pulak..
Orang belanja makan @ restorannya (abang kepada suami SIL)
Alhamdulillah kenyang malam tu..

Balik terus tido..esoknya nak kerja~

p/s next week kandungan mama dah masuk 36 weeks..berdebar2..ada jiran mama due date early December (8hb kalau tak salah), tapi dah selamat bersalin pada 12-11-11 yang lalu..waah awal hampir sebulan tau..suspen..suspen..hee~ menurut citer mak dia, kalau tak dia kena c-ser on 11.11.11 tu, sbb baby songsang, last minute baby back to normal dan ada tanda2 nak melahirkan, so tunggu je lahir normal on 12.11.11 ..hee~ Alhamdulillah normal dia..walaupun tak dpt tarikh cantik tu..

Update pagi : TAHNIAH buat pasukan bola sepak Malaysia, Harimau Muda sebab menang malam tadi, walaupun melalui sepakan penalti tapi tetap namanya MENANG dan JUARA dan memenangi pingat Emas tuk Sukan SEA ke -26 di Stadium Gelora Bung Karno, Indonesia..giler berdebar2 malam tadi.. hehe...

19 comments:

Mamamya said...

t'ingin sgt nak ke IKEA tp blm ada rezeki lagik...

insya'allah...mudah2an iena dapat b'salin normal...lia dulu pun yg 1st ceasar tp yg lain normal. smoga dipermudahkan semuanya...amin.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily belum pernah lagi ke ikea.. ;)

Insyallah eina..moga dipermudahkan segalanye..

memang berdebar2kan eina..alhamdulillah menang juga akhirnye.. ^^

@e_da said...

seronoknya dpt ke ikea.. dpt 1 @ 2 brg pun jadila kan.. sy pun camtu

fieda said...

seronok jamu mata kt ikea ni...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

ikea memang syok jamu mata....

tahniah buat malaysia

~~*Lady Salwa*~~ said...

Kalo pi IKEA memang kena siap duit banyak... kalo tak cuci mata je... huhu... tapi memang tak sah la kalau tak beli apa2... hehe

* tu la berdebar giler malam tadi masa tengok game bola tu...

Imah Dinor said...

teringin nak g jugak tp cik somi bukan jenis suka deko2 rmh....agaknya tunggu pindah rmh teres kot baru dtg minat tu...hu....

Iela Fazielah said...

gi ikea..walau 1 brg mesti kena bl n bwk balik.. kalau x.... rugi ooo..hehe

maszmadi said...

seronok pi IKEA ni kan..... kalu umah dekat rasanya tiap2 minggu pegi, cuci mata jerk dah cukup.. hehe

eT said...

huhu..yer la kan...kalo p sana mmg nak naik giler..:p

MamaYatie said...

biler la saya nak smp IKEA ni..huhu

Eina, saya bersalin kat serdang juga..tp ada sedikit experience tak best..huhu..apapun semoga eina selamat menempuhi saat2 melahirkan tu..Insyaallah boleh normal..

eB ezrin said...

nk kena tunggu dak2 tuh bsr skit. skang nih umah cam tongkang pecah./ hu3

|| NaFiRaa || said...

suka jugak gi IKEA.. tapi bajet memang besar.. kena tunggu IKEA buat sale.. hehehehe

sue zainun said...

yup..singgah ikea kena bawak duit berkepuk2..haha.xpon bawak gold card..hekhek..baru best..

insyaallah semoga semuanya selamat..

Salina@IbuAqil said...

bestnya Ikea.. teringin nak p..

bintangku said...

Moga dipermudahkan nnt... Mcm sha jgk, refer ke hospital sg buloh sbb yg 1st c-zer. Pas besalin jer, doc scan bahagian c-zer tu, takut2 ada yg terkoyak. Alhamdulillah.... semuanya ok. Dpt jgk merasa bersalin normal.

MrS. F!zA said...

mmg niat nk beli rak yg kt bilik arif tu jgk..haitu ada beli kt ikea tp yg tk bercat..nk cri yg mcm ni pulak lah..

::NureeN:: said...

jeles2x.. lama dah nk pegi tp sllau ja x smpi huhuu

Ena said...

mudah2an eina dapat bersalin normal ye.. :)

mcm2 berkenan bila ke Ikea kan.. hihi