About

Friday, November 18, 2011

.: kanDungaN MaMa today : 34 W 4 D :.

Salam Jumaat....

So, bermakna lagi 1 W 3 D untuk kandungan beranjak ke usia 36 minggu @9 bulan..
Waah cepatnye masa berlalu..

Rasa tak sabar lebih menguasai dari perasaan seram dan takut..
Seram dan takut untuk lalui pengalaman bersalin kali k-2 ni..huu~

Harap dipermudahkan..Amin..

Di usia 34 minggu..
Gerakan baby lebih terasa, menggelegak je perut sesekali bila dia bergerak tanpa henti untuk suatu ketika..
Sempit eh baby kt dalam ni?..hee~

Apapun nikmatnya lalui pengalaman ni..
Wujud 1 nyawa lagi dalam perut mama ^_^
Indah~ tak terucap dengan kata-kata setiap kali baby membuat gerakan..^_^

Sekarang,bila berjalan rasa semakin sukar, sesekali macam mengangkang je..hee~
Menahan, baby yang macam menyucuk2 je kt bwh ni..huu~
Tak reti nak describe mcmana, tp mmg tak selesa bila berjalan..
Dan jalan pun nak kena pelan-pelan…hu~

Baby makin membesar la..
Tapi seriously dr awal kandungan sampai skrg, mama tak minum susu pun..
Tak leh masuk la…huu~

Cuma ambil vitamin Obimin je tiap2 hari..
(itu pun kadang2 termiss..mama mudah lupa =P)

Harap semuanya baik2 saje..Insyaallah..

Sedikit info dari SINI

p/s time arif dulu, bersalin lambat dekat 2 minggu dari tarikh sebenar due date mengikut kiraan 1st day last period (due date arif : 4/3/2009, turun tanda 15/3/2009, selamat dilahirkan 16/3/2009)....yang kali ni?..taktau la kan mcamana..huu~ suspen...suspen.. =P

HAPPY WEEKEND !

update sket : n3 di atas autopublish, so nak update pagi ni..ucapan TAHNIAH buat team bolasepak negara, menang kepada pasukan Indonesia, malam tadi 1-0.. giler berdebar si mama layan bola malam tadi bila masuk separuh masa kedua..ihiks.. tengok bola je pun, boleh berdebar..Menang jugak akhirnya..hee~

20 comments:

MrS. F!zA said...

weee.. bila dh cecah 34 mggu rsanya mcm tk lma sgt dh..tup2 bersalin je...moga baby selamat semuanya nanti..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak lama lagi tu..Moga dipermudahkan segalanye Eina..

*lily pun berdebar2 juga tengok bola semalam..nonton berdua dengan Qis jer..gol jer kemain lily jerit seorg2..terkejut Qis.. ^_^

Nad @ MamaZakwan said...

arif lambat 2mggu ek..?
zakwan pun lamabt gak..tp 3 ari jek
riso plak yg kedua ni tercepat plak..

asek dupdapdupdap je kak...cam nak pi interview haha!

Salina@IbuAqil said...

Mama TC ye inapun x sbr nk tgk bby jr ni.. Mmg brdebar pun semlm tgk bola.. Tahnian pd pak belang.. ;)

fieda said...

semoga dipermudahkan bila nak bersalin nanti..insyaallah..

eB ezrin said...

u tc yer. nk bersalin kali ke double the nerves. sbb kiter kaan sellau tringatkan bersalin 1st time dolo. tapi insyaallah, everything gonna b ok. xoxo :)

~Siti Hajar~ said...

xlama lg dah tu, kita pun bdebar2 jgk ni, xsabar nk tgok Arif Junior...hehe

Mamamya said...

wahh...seronoknya bila baca kata2 iena yg kat atas sekali tu...mmg indah rasanya bila kita rasa bby gerak2 tu kan....


semoga semuanya dipermudahkan yer...amin.

Hanna said...

dlu ms sy bersalin ank 1st (baby girl), awal seminggu..pastu dpt ank 2nd (boy), lewat 5 hari..agaknya jantina baby menetukan awal atau lambat kot kak?apa pun moga dipermudahkan segalanya..aminn..

Gieyana said...

cepat nya ms blalu kan..x sbar x tgk bb uols nie..aperpon kuatkan hati kan..mmg bdebar2 nie although dh ada pengalaman kan..huhu

Gieyana said...

cepat ms blalu kan..just now komen tp x sure dh captured ka idak nie! Wohooo..x sabar nk jumpa bb comel!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Moga dipermudahkan segalanya...

**memang time2 ni rasa cam tak sabar je nak bersalinkan... hehe

maszmadi said...

moga semuanya dipermudahkan..... ameen

~aSHa~ said...

tak lama dah tu...semoga semuanya selamat dan berjalan lancar..bila dah keluar baby nanti...wah mesti rasa 'anugerah tercantik pemberian dari Nya'

Iela Fazielah said...

wah..lg sebulan... mesti berdebar dan excited kan?..

ct rahani said...

wah dh x lama lg la kak.. klu dh masuk 9 bulan serbi serbi x kena rasanya.. sy lak dua2 lain feelnya.. aidil dulu smpai 9 bulan still aktif.. x la rasa lesu sgt.. tp bila preggykan aqeef rasa betul2 lembik.. lg 2 minggu nk lahirkan dia tido pun x leh baring.. kalau baring rasa cam x leh nak bernafas..so tido smbil duduk jelah kt sofa.. maybe sbb aqeef lahir besar sgt.. padat lam perut.. ekekeke..

eT said...

sebulan lg tuh...hehe..
jln pon dh perlahan kn...

♥SyilaSyira♥ said...

dah 34 minggu ye..mesti berdebar² campur ngan tak sabar²...take care ye mamalieyna

Rai said...

nak dekat dah..chaiyok!

kadang2 rasa sangat terharu bila mengingatkan saat masa mengandung.. macam pelik ada nyawa lain dalam diri kita kan..

take care...jangan lupa makan vitamin..utk kesihatan diri dan anak jugak!

Imah Dinor said...

cepatnyakn...ibu ni....plan dah lari ni...