About

Wednesday, November 30, 2011

.: JaLan2 IsNin : mak buYung di uSia kanDungaN 36 weeKs :.

Salam hari Rabu..
today masuk keje dah..
half day jerlah, petang ada checkup..hu~

perkembangan tentang diri skrg,
mudah penat bila berjalan, sakit sangat tang ari2..nak kena tahan2..
sesekali mcm sakit urat/sakit belakang..

bila dah duduk or berbaring..macam susah sangat nak bangun..
ambil masa, kena perlahan2..dan sesekali perlukan bantuan..
(arif sedia membantu..walaupun tak membantu la sangat, tapi keprihatinan nya tu sangat tinggi..)

pegang tangan mama bila mama nak bangun..then, tanya.."ok mama..ok mama..?"
terharu.. ^_^

eh..berbalik pada tajuk..Jumaat-Sabtu-Ahad-Isnin lalu
arif ada kawan kt rumah..
anak sedara sepupu mama @ 2 pupu arif yang study kt UTM Jln Semarak datang lepak2 kt umah..
Sayangnya Sabtu-Ahad abah keje, tak dapat bawak jalan2..
cuma melepak di rumah..
apapun arif sangat happy sebab ada kawan..

Isnin baru dapat kuar jalan2..
tapi takde tmpt best nak terjah pun..
kuar g soping mall, beli keperluan rumah then round2 Shah Alam..then terus ke antar dia ke asrama..
sempat snap skit sbg kenangan..

Lokasi - Masjid Shah Alam..singgah solat Zohor jap..
si Abang Long, sama sibuk solat juge, siap mencari kopiah lagi tu..hee~

*kak long nazirah, abang long arif & mama @36 weeks.. tudung si mama tak sempat betulkan..hee~

*bulatnya perutku..hee~

snap pakai HP jer... ^_^

p/s tak sabar nak tunggu kelahiran baby ini..hee~

20 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

perut kak eina lagi besar dr saya
hehe...
riso le kak..
dh dekat sangat dah masa nya ni
huhu!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

larat lagi awak berjalan yer..
kalo saya semput dh..
tp org ckp elok utk banak nnti..
terapi!

@e_da said...

wah dah tak lama lg tu mamalieyna.. sy dulu 35 weeks dah masuk wad tp lahir 38weeks jugak.. apapun masih larat jalan la lagi nanti dah pantang kena duk umah.. ehhe

Nens Collection said...

mama..dh th ke baby gerl or boy?
semoga sume selamat..;)

ch@ said...

sekejap je dah 36weeks. jaga diri ye kak, dah nak hampir tu. rasanya, baru je akak komen kat blog kita part 36weeks. masa berlalu.

ahaaa comella abg long. bakal imam muda ni.

MRS. K said...

yang.. dah besar perut awak.. harap semua berjalan lancar yer

nieda said...

besaar perut eina, di akhir kehamilan ni mmg sakit blkg tu biasalah..nk tidur pun susah kan

::NureeN:: said...

t bc yerr eina.. ;)

LYAfrina said...

olooo.. comelnyer arif bkopiah...
suka tgk perut eina.. nk sgt rasa.... rsa mgandung betul2.. take care yer..

Anonymous said...

besarnya perut has... bersalin normal ke c-zer nnt?

eB ezrin said...

wah sng deliver mak buyung nih byk berjalin. tc yer :)

Salina@IbuAqil said...

Besor perut mama!!! Comel.. Hi3!!

mamashikin said...

takpe,bnyakkan berjalan..nti senang nak bersalin ..

|| NaFiRaa || said...

comelnye perut.. baby pon mesti semangat jugak beratnye nanti.. tak sabar plak nak tengok bb..hehehehe

maszmadi said...

so sweet ariff, sejuk jerk dengar anak cakap mcm tu kan...

haslina said...

a'ah eina part ari2 tu mmg saya pun sakit gak masa pregnant. siap pegang kat bawah perut kalau duduk atau tgh driving.

jaga diri yea dear.
semoga dipermudahkan masa pregnant ini.

Mamamya said...

alahai sweetnya abg long, nnti klu bby dah keluar jgn lupa tlg mama yer...

sejuk hati tgk arif pakai kopiah...

dah hujung2 ni mmg pergerakkan agak t'batas kan iena...doa lia semoga iena senang b'salin nnti

x saba jg nak tunggu bby iena... :)

ct rahani said...

sabar kak.. x lama lg tuh.. sy pun dulu sama cam akak.. bila dh cukup 36w x sabar2 nk tunggu baby kuar.. hiks..

~Siti Hajar~ said...

Nmpk sarat dah tu, tp bjalan byk tu bagus, nti senang nk bsalin, harap2 dapat bsalin normal, xyah belah2 bagai...

Abg Long dah nmpk besar, nti blh jaga adik yer..hehe

Kak Long Nadirah pun comel, manis je muka..hehe

Iela Fazielah said...

besarnyer perut.... ila skrg pun dah xbape larat nak jln