About

Monday, November 21, 2011

.: haSiL peng’koRbaN’an :.

Salam Hari Isnin..
Bertemu lagi Isnin – di minggu kandungan mama berusia 35 minggu ^_^
Alhamdulillah..sihat sejahtera..hee~

Berbalik pada tajuk..
Hasil dari raya korban lalu..
This year je merasa balik kampong time raya korban..
Sebab cuti bersambung dengan sabtu/ahad kan..

Dan hasil dari raya korban berkenaan..
(FIL menolong time lembu dikorbankan, memang diorang akan sedekah la~)

Daging, tulang, kaki lembu dan lain2 (paru, perut & hati) ..
Dibahagi 3 bahagian..tuk family IL, family SIL, dan family mama~
Sampai hari ni, masih berbaki daging, tulang dan lain2 tu ..
Banyak sangat, lambat stok nak habis..

Antara menu hasil masakan mama yg sempat di snap..
Tiada dalam gambar..

Bihun Sup Tulang, Paru Goreng, Sup Campur… ^_^

p/s esok checkup ..huu~ nak kena minum air kelapa or air bali banyak2 spy urine back to normal..tak pun habis2 pun kena minum air masak banyak2..huu~


13 comments:

norihan said...

wah..semua menu daging je...semoga iena dalam keadaan sihat selalu hendaknya...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

semuanye nampak sedap..menyelerakan..yummeh2.. ^_^

mamashikin said...

wah gulai lemak perut lembu?first time tgk..rasa terliur nak cuba plak..biasanya kat klantan, kitaorg buat air asam jer..cicah ngn perut tuh..tak pun buat sup air asam..air asam lagi..heheh

Zue AnnaLeeya said...

byk2 menu tuh kan... akak paling suker perut msk lemak tuh... sedapnyer...

azzey said...

sume menu membuatkan rasa lapor tetiba...hu3...

azzey said...

sume menu membuatkan rasa lapor tetiba...hu3...

Imah Dinor said...

mmg btuah kita ada kg...masih dpt merasa daging korban.....

nieda said...

huhu sedap2 semua menu...
masa pregnant humaira dulu pun urine kotor..tiap2 hari minum barli dan air kelapa tapi still kotor jugak..x taulah apa puncanya

Nad @ MamaZakwan said...

saya tak makan organ2 dalaman lembu tu..
so bawak balik btul2 daging jek, hehe ;)

moga checkup kak eina esok ok! :)
checkup saya ari jumaat ;)

eB ezrin said...

byknyer. murah rezki :)

~Siti Hajar~ said...

hr ni sy masak daging korban jamu kawan2 opis, bt rendang & goreng kunyit je, rimas tgk byk sgt dlm ice box tu...hehe

|| NaFiRaa || said...

banyaknye dapat daging~ zura x dapat merasa daging korban tahun nih..sebab x balik raya.. huhuhu

Salina@IbuAqil said...

bestnya!! bsornya tulang.. ;D