About

Friday, November 11, 2011

.: HaSil maSakan 1/2 Jam : menu diNner nan seMpoi :.

Salam Hari Jumaat..
n3 raya bertangguh lagi,
belum edit...skrg asal malam je, lepas mandi, makan,solat, terus rasa nak lena..huu~
lappy mmg tak layan langsung..hu~

so, ada gambo lain ni, meh tempek jerlah..

Menu dinner last Mak Ucu Arif kat umah mama..
Sebelum balik beraya kt kampong..
Masakan si mama dalam masa setengah jam

Masak kul 8mlm, 830 siap~ hee ^_^
Ikan kembung goreng... ^_^..manis je..suka3x..
Sup telur + So'on
Kobis goreng+carrot+sotong
Ulaman harus.. + sambal belacan (cili merah non ado..hu)
tuk si abah... Tauhu goreng..

Lengkap Hidangan makan malam nan sempoi... ^_^
cepat dimasak, sedap je dimakan..hee~
ada sape2 rindu abang long tak..? he~
lama tak interframe kan..
abang long dah potong rambut sket dah..
sket je...itu pun Tok Ayah tolong potongkan..
diam plak dia..

umpan dengan kasi dia main game handphone..hee~
piccas masa ontheway balik dari Johor ke KL..jem loor..hu~


Siap berselimut dalam kete =P

Happy weekend tuk semua..

cantik tarikh hari ni kan.. 11.11.11 ^_^

19 comments:

eB ezrin said...

ina, kalo u bagi eB ikan grg , ulam, smbl belacan & kicap pn, eB mkn bertambah2 tau. i lioke :)

maszmadi said...

wah banyaknyer lauk dalam 1/2 jam... cayalah eina.....

ok, dah lepas dah rindu pada dak arif nieh.. makin hemsem..

::NureeN:: said...

tergugat tgk ikan grg ngan sayur grg tue.. sedapnyerr... abg arif tdoq dlm keta mcm elly g2 jgk klau jln jauh2

mummy_ayu said...

masak simple2 mcm tu la yg sedap..
emm.abg long dah potong rambut..encem..encem...

bintangku said...

Cepatnya msk.... setgh jam tp dpt byk menu. :)
Menu yg simple kdg2 itu yg buat buka selera.

@e_da said...

simple tapi menyelerakan!

nieda said...

sedap...simple mcm ni yg naik selera. bertambah2 lah ni

haslina said...

oooo tidak sempoi tu dinnernya.
variety gitu.

makan masakan di rumah memang paling nyaman sekali.
;))

Imah Dinor said...

ringkas tp sedap...awas si ipoh mari pantang nmpk n3 masakkn yg sempoi nnt d kritiknya lak....tp mcm dah besara dr kritik dinorfamily jer alhamdulillah...ngeee.....

Mamamya said...

klu lieya dah ada sup so'on+telo n sambal belacan dah cukup nikmat da iena...lauk lain x dak pun xper...huuu

Nad @ MamaZakwan said...

simple2 lagi la menambat selera kak eina, hehehe.... ;)

comey pun abang long dh ptotong rambut ;)

Noli said...

ikan segar..goreng ksong pon maniss..sedapp!

mrs.spicy said...

serius kak ina masak cepat..kalau farah mungkin baru siap sup ngan sayur goreng jer. huhu

MamaYatie said...

simple tp lauk gini la boleh membuatkan nasi seperiuk licin..hehee

abg long menten comey

|| NaFiRaa || said...

uih!! tu x de sempoi dah tuh.. meriah dah tuh kalo menu cam tuh.. terliur plak tgk sup telor tuh.. yum yum..

ct rahani said...

masak yg simple2 lg sedap kan kak.. makan pun boleh bertambah.. hehe..

makin encem abg long berambut pendek..

♥ mamaQASrina ♥ said...

adoii..sedapla sayur kois goreng tu..huhuhu

e.l.i.z.@ said...

nampak sempoi tp byk jgk lauk tu kak..1/2jam je masak??? chefffff ar akak niiii

MrS. F!zA said...

arif dlm kete kt blkg duduk sorg2 ke? darwisy mcm tkleh biar sorg2..dia suka diri tp tk pegang..riso plk takut terpelanting kalo break..haha