About

Tuesday, November 29, 2011

.: CaTataN biaSa :.

Salam Tahun Baru Maal-Hijrah 1433..

menyelit bern3 lewat2 petang gini..
melepas gian, lama tak jengok blog sendiri..hee~
cuti 3 hari, bersambung hari ni..
tadi ke Hospital Sungai Buloh, set appointment tuk cek bekas c-ser 2009 dulu..
so, date checkup seterusnya @ hospital sg buloh adalah pada 6.12.11 next week

bila dah ke sana, balik tu rasa cam penat je nak masuk keje..
badan tak bape ok, virus selesema baru nak menyerang..
kepala rasa tak bape ok..
so, Unpaid Leave jerlah..huu~

ada yg bertanya kenapa checkup kt klinik yg mama dok checkup sekarang ni tokleh bersalin kt Hospital Serdang..

sebenarnya tadi mama baru clear sket..
dah tanya pada staff nurse kt HSB tu..

sebab mama ada kes c-ser sebelum ni, perlu buat checkup terlebih dulu dgn pihak hospital..
dan kalau nak buat surat tuk checkup tu, katanya..
klinik mama dok checkup skrg ni (kaw. petaling jaya) bukan di bawah daerah/kawasan Serdang, itu yang mama terpaksa ke Sungai Buloh tu tuk cek bekas c-ser lalu..

apapun kata dia, next week bila dah cek tmpt c-ser dan tiada sebarang masalah, if nak bersalin kt Hospital Serdang, katanya mungkin tak ada sebarang masalah..
apapun kena tunggu dan dengar apa kata doktor minggu depan..Insyaallah..
harap2 tak ada masalah...

esok petang, ada checkup biasa kat klinik..untuk minggu ke-36 kandungan..
yup..dah cukup 9 bulan usia kandungan mama..so, sendiri mau ingat la kan..hee~

p/s tadi sempat mencuba resepi dr Nad @ mamaZakwan..menjadi la..hee~ resepi apa?..nanti mama update sini eh...hehe..suka..suka..sebab dak arif berulang2 makan mende tu...hee~


11 comments:

LYAfrina said...

take care eina..
skejap j kan... x lama lg arif dpt geng la.

Mamamya said...

alhamdulillah dah mencecah 9 bulan...smga semuanya dipermudahkan...

dulu lieya x kene pulak check up bekas ceasar tu...mungkin sbb masa lieya b'salinkan firas fiqa dah umo 4 tahun... (kiranya kesan ceasar tu dah 4 tahun lah)

ADEEYA said...

Takecareee :D hows lil Arif ?

Salina@IbuAqil said...

Tc sis.. Brdebar2 rasanya ye.. ;)

MamaYatie said...

cepatnya 9 bulan..
kalo ada sejarah ceaser mmg gitulah eina..byk kali kena check up, smp nak bersalin tu pun doktor still tekan2 kat area tu & tanya sakit ker tak..

mama rifQy said...

makan ape arif!! makan puding ke ?? nway..semoga semua nye selamat!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak lama lagi tu..
moga dipermudahkan segalanye..
Take Eina.^^

MrS. F!zA said...

hah dah 36 dah..dup dap dup dap..kena bersedia semua dh ni..tang bab hosp tu mmg riso jgk kan..hrp2 dpt lah akk bersalin kt hosp serdang..

ch@ said...

alhamdulillah, smg akak dgn baby terus dibekalkan dgn kesihatan yg sentiasa baik. kita doakan smuanya selamat dan dipermudahkan. terima kasih doakan kita.

nieda said...

take care yer eina

Anonymous said...

has, cptnya dah 9 bln dah.. arif dah nk jd abg dah... pantang kt mana nnt?