About

Thursday, November 17, 2011

.: CaRa anDa baGaimaNa biLa eMosi terGaNggu :.

n3 kedua tuk hari ni..lalala..hee~

Hari ni penat sket rasa badan ni..
Malam tadi terjaga malam, around 1am lebih2 gitu..then tak bleh tido sampai kul 3am lebih2..
Puas alih badan ke kiri ke kanan, tapi mata still takmo pejam..
Main game kat HP sampai boring..

Last2 terlelap jugak..
Last tengok jam kul 3.15am gitu..
Pastu terlena dah..

Kul 5.30 am dah bunyi jam pulak..time to wakeup~
Huu~ rasa malas sangat nak bangun, tapi harus bangun..
Takde sebab tuk tidak pergi kerja..hu~

Herm..exceli emosi terganggu..biasalah orang peknen ni..huu~
Cara mama kalau emosi terganggu..

Suka layan perasaan sendiri..pendam..dan tak suka bercakap berhadapan..
Ntah..mmg dari dulu gitu caranya..
Tak suka mempersoalkan sesuatu secara berdepan..
Habis2 nak sampaikan ketidakpuasan hati pun secara SMS je..

Hee~ apa nak buat, mmg tak reti bercakap secara berdepan.. =P

Apapun sekarang, emosi dah stabil..
Ok je dah haa..hee~

Saje gimik Ibu mengandung..mudah tersentuh hati =P

Cara kawan2 macamana pulak?
Berdiam diri, tunjuk perasaan, berdepan or how?

Hee~ saje je nak men tanya2..hee~
~ sekadar selingan ~ baru transfer dari HP, padahal gambar dah lama sangat dah..hee~

16 comments:

Salina@IbuAqil said...

Mama mst pendiam orgnyankn? Lbh suka memedam rasa.. Mcm mak ina.. Ina plak suka ckp trua trang.. Tp tgk gaya & keadaannya jgk bkn main hentam ckp je.. Bila dh luahkan bru lega dh jmpa kata sepakat sama2 lupakan kesilapan lama.. Yg ptg tiada aktiviti ugkit mengungkit.. Hik3!!! Mama TC ye.. ;)

eB ezrin said...

eb suke pgg camera. sgt2release

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kalau lily plak kekadang berdiam diri..kekadang tunjuk perasaan juga.. :D

Zue AnnaLeeya said...

akak tgk pd keadaan....
klu perlu berdiam akak diam...
tp klu perlu berdpn, akak akan tanya depan2....
lagik puas hati kan???
klu pendam2 nnti, blh sakit jiwa... huuuuuuu

~~*Lady Salwa*~~ said...

sama la... sal pun tak reti nak luahkan perasaan secara berdepan... mesti guna medium lain macam surat ke email ke sms ke...

**sbb kalau berdepan lidah akan jadi kelu or takut terlebih meluah rasa lak... hehe

sue zainun said...

cara saya sama macam mama lieyna lah..merajuk ngan suka sms kalo nak meluahkan perasaan..hehe mama lieyna lahir bln 11 ke?

maszmadi said...

masz suka cerita ngan orang esp hubby, tanya dia pendapat..... ulang2 cerita x puas hati tu smpai rasa lega... kira smpai naik bosan lah hubby dgr bebel masz tu.. hehe

ct rahani said...

sy lak ikut keadaan.. klu rasa diam tu lebih baik, so diam je la.. tp kalau perlu berdepan lebih baik berdepan drpd menanggung beban perasaan.. hiks..

~Siti Hajar~ said...

sy klu tension suka bwk keta round2 mana2 jelah, dah penat br blk, release la skt..hehe

nieda said...

adatlah org mengandung...nieda pun x brape ingat peel masa preggy dulu

~aSHa~ said...

sama la...suka diamkn diri...xberckp dgn org

Dalila Hamid said...

suka ronda2 ...

Imah Dinor said...

diam lbh baik dr bckp.....sbb penah masa muda2 dulu suka tunjuk perasaan tp keadaan jd lbh teruk...skrg sgt pnyabar...klu luah pun melalui sms...

Mamamya said...

lia pun suka pendam jer...pastu makan hati huu... mmg x reti nak luahkan apa yg di rasa (takut org lain kecil hati) w'pun masa tu hati sendiri terasa hati..huuuu erkk..apa ayat nih..adoi! tp iena faham kan..kan..kan... :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yuhuuu pekaba??? rindunye nak mai sini ehehhe

sy pn samela cam mek na.tak reti nak cakap depan2..pendam je ..abis kuat pon anta sms ehehheeh

Ena said...

ena dulu gini jugak.. sama cam ena.. sangat pendiam dan pendam rasa dalam hati.. tp bila masuk anak ke-2, ena dah mula belajar utk luahkan perasaan yg terbuku kat hati.. dulu kalo sakit hati or terasa asyik nangis saje..

tp skrg owhh sangatlah berterus terang.. mulut pun dah pot pet pot pet.. tp dengan huby je la.. alo ngan kawan2 masih banyak yg di pendamkan.. tu yg suka dok meluah dengan cara kasi hint2 kat blog.. hihi,... nak terus terang2 sangat2 pun susah..

jgn simpan lama2 ye eina..