About

Wednesday, October 12, 2011

.: taK daPat mee RebUs..Mee KarI pun JadIk.. :.

Menu Makan Malam Ahad lalu..
Mee Kari..

rasanya ni kali pertama buat kot..
sebelum2 ni macam takde perasaan nak buat mee kari..
balik2 meehoon sup, laksa, mee udang, mee kuah dan seangkatan dengannya..

kebetulan siang tu, ingat dapat makan mee kuah kat umah kakak..
sebab kakak kata dia buat mee kuah..
sekali time sampai, tuan umah takde la pulak..
depa pi kenduri..hukhuk...
nak menunggu idak la daya..
sebab ada agenda ..mau ke Jusco EquinPark..
dah balik area sana, malas pulak mau patah balik ke PJ..
so......

sebab dah set dalam kepala, mau pekena mee..
malamnya..harusla buat jugak mee..kang kempunan mak buyung..(hee alasan~)

takdelah .......sebenarnya si abah yang request..
so menu makan malam tu..

Mee Kari nan sempoi...



Alhamdulillah..kenyang...^_^

p/s time preggy ni kan, asal set je dalam kepala nak makan itu, pastu tak dapat, sure teringat2, rasa nak jugak dapatkan ..or tertengok orang makan something yang nampak best, terus kita teruja nak makan menu yang sama juge...alahai...pembawakan..macam2..^_^

14 comments:

|| NaFiRaa || said...

walawehhh!!! sedapnye... yang x buyung pon terliuh jugak neh~ mueheehhe

Ena said...

nampak sedap je tu...

ena pun dok tingin nak masak mcm2 kononnya.. sudahnya... tarakkkkk!! ahahahah... malehhh punyer org..

haslina said...

sempoi tapi mesti best kan.
;))

Salina@IbuAqil said...

uishhhhh!! menarik le kuah kari mama tu.. nyummy2!!

MamaYatie said...

rajin betul mak yung ni masak, sedap2 plak tur..
haii..tngk mee kari teringat mee kari MIL..sedapnya!!!!

mamashikin said...

kak ina ni pndai buat resepi semua jenis mee..heee
tak lama lg sy akan jd spti kak iena..hehe..tp itu jika diberikan rezeki..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..tgk gmbr pun dh tau sedap..lapar plak dh ni.. ;)

LYAfrina said...

sedapnyerrr... mee kari :-)

Mamamya said...

aduhai...dtg sini hujan2 tgk mee kari iena terus rasa lapar n mcm nak buat je esok... (mengalahkan org preggy la pulak..uhuhuuuu)

Iela Fazielah said...

betulla lyna.. ila pun sama.. tgk org mkn..kita pun nak jugak... xdpt bl..sanggup masak sendiri w/pun pastu pelik..eh..aku berjaya masak sdgkan selama ni xpernah buat pun..hehe

~Siti Hajar~ said...

sedap gak tgk mee kari tu, nk bt kuahnyer pakai serbuk kari kan, kari daging erk?

cer bg resipi sy nk try buat plk...hehe

time preggy la plg best org layan cam puteri...hehe

nieda said...

sama mcm nieda masa preggy humaira dulu..mesti teringat2 pastu badan makin bam bam...nasib baik pantang turun byk..sekarang ni mencanak2 balik naik..hadoi

dinor's family said...

ala mak ai..kesiannya...lain kali call abg ja..tau ja la klu g kenduri mst fon dlm beg..xdgr bla bbunyi...xdak rezeki kot hu...

MrS. F!zA said...

aah mmg suka mme kari lg.. mak kalo bt mee kari dia ltk kerang, tauhu goreng yg kering tu, kentang, daun bunga kantan..