About

Tuesday, October 11, 2011

.: seRonok dapaT berKumPul aDik beRaDik :.

Alhamdulillah...hidup di perantauan lebih bermakna bila ada adik beradik lain berhampiran..
mama merantau dr Kedah ke KL sejak blajar lagi..
dan kakak mama no.4 merantau ke KL sejak dari berkahwin..
dan disusuli adik mama nan sorang tu..
merantau ke KL sejak dapat tawaran kerja di sini..still new..
tapi Alhamdulillah..ada kakak2 kt sini..sekurang2nya taklah terlalu sunyi..

baru2 ni..kesempatan yang baik..
sempena besday kakak mama tu..
dia ajak 'Open Table' kat Muara Tanjung Harapan, Klang..
sejak kawin, ni kali pertama mama jejakkan kaki ke sana..haa sampai jugak akhirnya..

walaupun agak jauh..tapi best sebab dapat layan pemandangan laut yang mendamaikan..
bertolak dari rumah around 5pm..sampai around 630pm +masa menunggu jugak..

masa ni menunggu BIL (suami kakak mama) yang pergi menjemput keluarga sebelah BIL mama @KotaDamansara..
selain kami 3 beradik...family sebelah BIL pun join together..
lagi ramai..lagi meriah kan..^_^

dah Sampai...~
Muara Tanjung Harapan.. ^_^

still awal lagi..so, lepak2...makan2 after maghrib cadangnya..
so, ada masa tuk menikmati keindahan laut nan luas terbentang...^_^

arif dan pak ucu..
mama dan arif...haih..pose tak cunlah..
serius tak reti nak posing..setakat snap2 jer..hee~
pak ucu ~ arif ~ abah..arif lari tema la baju..orang white or black gitu..arif ijo plak..hee~
model rambut serabai..huu~


kami ~ dua beradik...haih demuk betoi nampak si mak buyung tu..ihiks.. =P
tak pe ada alasan..tengah membuyung kan..ngee...

sempat rembat teropong yang dijual kat area situ..

kami..together2....3 beradik di perantauan...^_^..

...baru perasan, takde pic snap dgn si abah..hu~
camno leh tak perasan ni..ngee...

kalau photoshoot sini, best ni dgn camera best..tapi tulah..kalau model tak reti nak beraksi..
tak menjadi juge..ngee..serius tak reti bab posing2..
snap2 gitu bleh la..hee~

apapun puas hati dapat meluangkan masa bersama adik beradik camni..
harap2 ada ksempatan lagi..Insyaallah..

next n3...snap2x..keindahan Muara Tanjung Harapan...~


21 comments:

Salina@IbuAqil said...

Best kn mama dpt relax2 camni.. ;)

Ena said...

memg seronok kan..

rasa mcm tak cukup je masa nak menyembang.. selalu kalo ena la kan dapat jumpa adik beradik, malam pun leh lg p sambung nyembang2 kat bilik dorang.. heheheh..

Ya ALya said...

tgk sini...

http://mummyayu.blogspot.com/2011/10/suprise-kepada-pengomen-tegar-blog-pink.html

LYAfrina said...

lya pon paling suka bila ada xtvt makan2 @ bkumpul bsama family..mmg terasa meriah,.dan time tu la blh nk citer mcm2 pkara..kalo hari2 lain..msing2 bz kan...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

syoknye lepak2 tepi laut..
Mmg bestkan bila kumpul ramai2 mcm ni..^_^

eB ezrin said...

eh siang pn mmg bkk eh? x tau plk :)

mummy_ayu said...

bestnya bila kumpul gather2 mcm nie....

nieda said...

seronok dpt berkumpul mcm ni...nida pernah sampai sekali kt muara ni

::NureeN:: said...

bestkan ramei2 gini.. mcm2 telatah ada ;)

Mamamya said...

smlm da tgk sikit2 gmbr ni kat blog kakak iena....mmg seronok dpt b'kumpul adik b'adik kan...mariah!! owhhh...pak ucu dah dok KL juga...tinggal tok kedah sorang2 la yer kat kg....x per kakak iena ada kat kg kan.... :)

lia pun x pandai posing la iena...hajat dihati nak sgt buat photoshoot dgn family tp takut x cantik sbb x pandai nak m'gayakan suasana...huuuuu....

Sue said...

seronok sekali sekala berkumpul adik badik kan.. lieyna makin cantik la pregnant kali ni.

Zue AnnaLeeya said...

mmg sonot klu dpt berkumpul adik bradik skali skala....
muker adik bradik eina mmg seiras jerk...

haishhhh... tingat plak masa bujang2 dulu pnah mkn kt MUARA nih...
skrg dah lama x jejak sana... mesti dah lain kan???

Mrs.Imran said...

mcm best je tmpt nih...tak pernah sampai lagi...tak tau bila nak sampai..

Nad @ MamaZakwan said...

best dpt kumpul adek bradek..
kami pun takpenah jejak lagi muara ni
kalu nak pi layan ikan bakar, papazakwan ajak pi banting@bagan lalang jek

Nadiah Sidek said...

lain muka mamalieyna dengan kakak

|| NaFiRaa || said...

bestnye dapat kumpul adik beradik ca tuh kan.. tetiba rindu plak kat adik2..heheheehe

Fieza79 said...

mmg best sesekali berkumpul adik beradik...untung semua nya di KL kan..leh together2...!

hajarus said...

bestnyer dpt kumpul camni mamalieyna... pastu dapat plk bawa bekalan dr rumah dok berkelah reramai... best2...

ct rahani said...

mmg sonok sesekali berkumpul adik beradik.. ok la tu boleh je posing.. comel ape ngan peyut memboyot.. hehe..

MrS. F!zA said...

yeayyy! dh nmpk perut akak tu..hihihi

best jln2 ngn adik beradik..kitorg nti gi cameron pon dgn kakak naman..ramai2 best skit..

haslina said...

air yang di cincang tidak akan putus. alhamdulilah.
tumpang happy sekali.