About

Friday, October 14, 2011

.: saLam JumaaT : meH kiTa beRsaRapaN :.

Salam Jumaat nan Mulia..

Alhamdulillah bertemu lagi Jumaat..

Selamat pagi..dah sarapan?
Mama?.. every day..sebab sampai opis awal..dan pintu opis biasanya belum bukak..
so, lokasi lepak'an mama adalah.. 'Mamak Shop'..hu~
itu je kedai makan berhampiran opis..
redha' jerlah melepak di sana..

Kadang pekena teh tarik + roti canai or roti telur..
tapi selalunya....... Teh Ais + roti canai..takpun siap tapau nasi lemak kt tmpt lain..makan kt situ..hee~
(selalu time peknen, susah nak hindarkan diri dari minum ais..why aa..hu~)

Ups citer di atas takde kaitan pun dengan gambar di bawah ni ..

saja nak selitkan..dak arif yang menyibuk nak buat sarapan sendiri..
padahal time ni, bukan pagi ye...time ni baru balik dari umah pengasuh..dah malam pun..

sibuk nak calitkan Mentega Kacang kt roti sebab dia ternampak roti atas meja..
padahal makannye idak le banyak mana..main je lebih..haih..
layankan jer... budak yang nak blajar berdikari..semua nak buat sendiri..hu~  




p/s rambut dak arif berminyak je kan..Ibu pengasuh arif memang suka pakaikan minyak rambut lepas mandi..tak comei jadinya rambut gitu..huu~ selepek jer.. =P

Selamat bersarapan ...eh..selamat bertugas..

in advance...Happy weekends..syok2x..hee~

17 comments:

eB ezrin said...

eB poser :)

mummy_ayu said...

morning dear!! sama ngan bbsitter Ayu, pun suka pakaikan minyak kat rambut diaorg..Ayu tak suak..tapi malas la nak komen benda2 kecik mcm nie..

Salina@IbuAqil said...

humboi pandai anak teruna tu wat bfast sendiri.. ;)

Salina@IbuAqil said...

humboi pandai anak teruna tu wat bfast sendiri.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pandai arif sapu mentega tu kat roti..klu Qis dia terus masukkan mentega tu dlm mulut.. ^_^

♥SyilaSyira♥ said...

wah ariff pandainya...suka makan roti ek..klo anak syila suka nak ngelap makan jem jek...:-)

ct rahani said...

alahai pandainya arif nk taruk mentega sndri kt roti ye.. belajar berdikari ye abg long arif..

Mamamya said...

dah pandai b'dikari abg long....mama try la pujuk abg long gunting rambut...huuuuu....

Nad @ MamaZakwan said...

saya kalu makan kat luar nk yg berais
tapi kalu dok umah nak minum yg panas
abang arif belajar berdikari sebagai persediaan nak dpt adik nnt..mama msti bz layan adik, hehe

Izan Ishak said...

dah nampak arif ni berdikari sgt sampai nak letak peanut butter kat roti sendiri. comeyyyy sesangat!

maszmadi said...

hah, dah leh buat sarapan sendiri... best best

mamamiera said...

hai my dear friends iena..
rindu giler beb kat ina ngan ayep neh..
lame xciter..
ina pnye blog slalu zai bace dr google reader cume xbleh nk comment je taw..
zai pon tau ina dh pegnen..
ekau xmau carik kite kat facebook eh.. sedih tau..
xmempelawa kite ke umh open house di pon taw..
heee xpe..
zai amik kesempatan ttba je tgh bleh plak blog neh kat opis..
hope so ina sesihat je eh dgn bby dlm peyot n arif skali..
byee..

MrS. F!zA said...

pndai dah dia nk sapu roti..ada jgk peluang belajar..darwisy mmg fiza tk kasi main2 cmni..tk larat nk kemas..haha

*pengasuh darwisy pon suka ltk minyak rambut..tpi guna myk johnson2 yg mmg kitorg dh sedia..kalo myk tu tkde lah rambut melepek sgt..lps tu tkdelah nmpk bermyk sgt..

haslina said...

Arif practise jadi abang2 gitu.
baguih.

mmg nampak berminyaknya rambut Arif.

|| NaFiRaa || said...

olololo.. dh pandai sapu jem kat roti sendirik dah.. dah nak jadik abg long yer~

NzA said...

umo sebaya arif budak2 mula nk buat sndiri..trkdg geram jugakan ttp itu tndanya mrk mula nk brdikari.....

Hamizah said...

sambil sapu sambil jilat ye..